Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi dogovorili dolazak Piercea i Garnetta iz Bostona

Noćas je u prvom planu bio NBA draft u kojem su sve NBA ekipe birale nove igrače za budućnost, no dogovorena je i velika razmjena igrača između Brooklyn Netsa i Boston Celticsa koja se razvijala u posljednjih nekoliko dana.

Netsi će tako od sljedeće sezone biti jači za Kevina Garnetta, Paula Piercea i Jasona Terryja, dok će u smjeru Bostona poslati Krisa Humphriesa, Geralda Wallacea, Reggieja Evansa, Keitha Bogansa i Tornikea Shengeliju, uz prve izbore drafta 2014., 2016. i 2018. godine.

Posljednji koji je odobrio ovu razmjenu bio je Garnett, koji u svome ugovoru ima opciju da odbije svaki trade koji njegova ekipa dogovori, no on je pristao na razmjenu i od sljedeće sezone bi trebao biti član Netsa. Pišemo trebao, jer razmjena još nije službeno provedena, budući da će to biti moguće tek 10. srpnja, kada se otvara “prijelazni rok”.

Tako će legendarni igrači Celticsa, Pierce i Garnett, ipak napustiti redove Kelta prije odlaska u mirovinu. Odlazak Piercea će najviše pogoditi navijače Celticsa, budući da je on nosio zeleni dres od 1998. godine, kada je došao u NBA ligu. Garnett se pridružio ekipi 2007. godine i odmah je osvojio srca svih navijača, a bio je ključan čimbenik u osvajanju naslova prvaka iste sezone.

Boston će u novu sezonu ući s potpuno promijenjenom ekipom, budući da je prije nekoliko dana kormilo ekipe napustio i trener Doc Rivers, koji je prešao u Los Angeles Clipperse. Glavnu riječ u ekipi preuzet će Rajon Rondo, a možemo očekivati i još nekoliko poteza uprave Celticsa kako bi ojačali momčad, no teško je za očekivati da će Boston izboriti doigravanje sljedeće sezone. Odluka za “raspuštanjem” momčadi možda je vođena nadom da će draft iduće godine biti iznimno snažan te da će ondje “ugrabiti” igrača koji će predstavljati novu budućnost Celticsa.

S druge strane, Brooklyn sve nade polaže u sljedeću sezonu, budući da Pierce i Garnett nemaju još puno godina igranja “u nogama”. Kada se pogleda njihov roster, koji uključuje zvijezde poput Derona Williamsa, Joea Johnsona i Brooka Lopeza, jasno je zašto ih se svrstava među favorite za osvajanje naslova, ali to je tako samo “na papiru”, trebat će to dokazati i igrama na parketu.

Stoga je još zanimljiviji potez uprave Netsa da kao glavnog trenera zaposle Jasona Kidda, legendarnog igrača Netsa i ponajboljeg razigravača NBA lige svih vremena, koji je završetkom ove sezone okončao igračku karijeru i upustio se u trenerske vode. Hoće li on moći odvesti ekipu punu zvijezda do vrha ili će to biti preveliki zalogaj za novopečenog trenera ostaje za vidjeti, no u svakom slučaju očekuje nas vrlo uzbudljiva sezona, barem sa stajališta Netsa, dok navijači Bostona nemaju previše razloga za optimizam.

Latest Posts

NE PROPUSTITE