Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi i Blazersi ponovno bez šansi

Do vodstva 2-0 u polufinalnim serijama doigravanja Istočne, odnosno Zapadne konferencije NBA lige stigli su košarkaši Miami Heata i San Antonio Spursa.

Miami je u svojoj American Airlines Areni savladao Brooklyn Netse 94-82 i tako upisao osmu uzastopnu pobjedu u doigravanju. Miami je imao petoricu igrača s dvoznamenkastim brojem koševa, a predvodio ih je LeBron James s 22 koša, 4 skoka i 3 asistencije. Chris Bosh je susret završio s 18 koševa i 6 skokova, Dwyane Wade je dodao 14, a Ray Allen 13 koševa. Mario Chalmers upisao je 11 koševa i 5 asistencija.

Miami je tijekom susreta uglavnom zaostajalo sve do Allenove trice za 61-58 tri minute i četiri sekunde prije kraja treće četvrtine. Posljednju je dionicu igre Heat potom dobio 25-15 i osigurao uvjerljivo vodstvo u seriji. Kod Netsa je prednjačio Mirza Teletović s 20 koševa, a trice je gađao 6-9. Shaun Livingston zabio je 15, a Paul Pierce i Joe Johnson po 13 koševa svaki. Izostao je pak učinak playmakera Netsa Derona Williamsa koji je prvi put u karijeri ostao bez koša u doigravanju uz šut iz igre 0-9.

Sada serija seli u Brooklyn gdje je u subotu na rasporedu treća utakmica.

San Antonio Spursi protiv Portlanda su odigrali novu sjajnu napadačku utakmicu u svom AT&T Centeru, izgradili prednost od 19 koševa prije poluvremena i istu do kraja sigurno sačuvali. Spursi su šutirali s više od 55% uspješnosti u posljednje tri utakmice doigravanja i te su eksplozije u napadu svaki put koristili za stjecanje prednosti i kasnije pobjede.

Čak sedmoricu dvoznamenkastih igrača Spursa vodio je Kawhi Leonard s 20 koševa. Iz igre je šutirao 8-9, od čega 4-4 iza linije za tri poena. Tony Parker upisao je 16 koševa uz 10 asistencija, Manu Ginobili zabio je također 16, dok je Tiago Splitter upisao 10 koševa i 10 skokova. Najefikasniji kod Portlanda s 21 košem bio je Nicolas Batum. LaMarcus Aldridge upisao je double-double sa 16 koševa i 10 skokova, dok je Damian Lillard zabio 19 koševa. Portland je iz igre šutirao tek 43%, čak 10% slabije od svojih suparnika.

Serija sada seli u Portland, a sljedeća je utakmica na rasporedu u subotu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE