Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi i Bobcatsi u razgovorima oko razmjene igrača

Rok za razmjenu igrača (21. veljače) u NBA ligi svakim danom sve je bliže te se i povećava broj glasina oko razmjena igrača. Jedna od najglasnijih je ona o razmjeni igrača između Brooklyn Netsa i Charlotte Bobcatsa.

Prema navodima ESPN-a, Netsi pokušavaju dovesti iskusnog šutera Bena Gordona, a u suprotnom smjeru bi poslali Krisa Humphriesa. Bobcatsi su bili zainteresnirani za Humphriesa i prije početka sezone, ponudili su mu trogodišnji ugovor vrijedan 28 milijuna dolara, ali na kraju je potpisao s Netsima ugovor vrijedan 24 milijuna dolara za dvije sezone.

Netsi imaju problema sa šutom iza linije za tri poena te bi im Gordon odlično došao kao pojačanje s klupe koje može igrati i s prvom postavom i biti prijetnja na koju suparničke obrane moraju obračati pažnju. Osim Joea Johnsona nemaju šutersku opciju u ekipi koja možete pružati konstantan doprinos te bi se Gordon dobro uklopio u momčad. S druge strane Humphries im nije prijeko potreban jer u rosteru imaju Reggieja Evansa, igrača sličnog profila.

Osim toga, Humphries ove sezone igra daleko lošije nego prošle te prosječno bilježi 5,9 poena i 6,4 skoka po utakmici, što je veliki pad u odnosu na prošlu sezonu (13,8 poena, 11 skokova). Gordon, iako ima “tek” 29 godina, ne pruža više sjajne igre kakve je pružao u dresu Bullsa s 23 godine, no još uvijek je šut njegovo najjače oružje te za tri poena gađa izvrsnih 41 posto. Tijekom ove sezone prosječno postiže 13 poena za 22 minute na parketu u dresu Bobcatsa.

Od ovakve razmjene koristi bi imale obje momčadi, no hoće li doći do nje, ili je ovo samo jedna u nizu glasina koje će se ispostaviti netočnima, saznat ćemo u narednim danima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE