Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi i Knicksi opet poraženi, velika pobjeda Sunsa

Noćas je u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta odigrano čak 13 utakmica. Zanimljivo je bilo u Oklahomi i Phoenixu gdje su Thunder i Sunsi pobijedili Spurse odnosno Portland. Chicago je prekinuo crni niz nakon nove ozljede Rosea velikom pobjedom protiv Detroita dok Clippersi nisu dopustili Knicksima da ih iznenade. Vidjeli smo i jedan produžetak u utakmici između Milwaukee Bucksa i Washington Wizardsa, momčad iz glavnog grada odnijela je pobjedu kući nakon produžetaka rezultatom 92-100.

Krenimo redom:

Indiana je u gostima slavila kod Charlotte Bobcatsa 99-74. Bobcatsima je ovo najniži broj koševa u jednoj utakmici ove sezone. Pacersi su se tri četvrtine mučili s postotkom šuta, koji je bio mizeran samo 28.1 posto da bi u četvrtoj četvrtini šutirali nevjerojatnih 70 posto (14 od 20 iz igre i 7 od 9 za tricu). Najbolji kod pobjedničke momčadi je bio C.J. Watson sa 18 poena (6 trica!), George i Stephenson su zabili po 15. Al Jefferson je za domaću momčad zabio 16 poena, još su bili dobri Kemba Walker sa 15 odnosno Gerald Henderson sa 10 poena.

U Wells Fargo Centeru Philadelphia je upisala poraz dok je Orlando otišao kući s pobjedom 92-100. Susret je bio zanimljiv ponajprije zbog dvoboja novaka Victora Oladipa i Michaela Cartera Williamsa. Magic je većinu utakmice vodio da bi se na kraju 76ersi vratili nakon zaostatka od 15 poena. Ipak 13-6 serija Gostujuće ekipe je bila dovoljna da Arron Afflalo i društvo upišu novu pobjedu. Spomenuti šuter gostiju završio je utakmicu sa 18 poena kao i Oladipo koji je dodao još pet asista i ukradenih lopti, Glen Davis je dodao 19 dok je najbolji po postignutim koševima (21) i skokovima (16) bio Nikola Vučević. Kod Philadelphije najbolji je bio Thaddeus Young sa 26 koševa a uz njega je bio Carter-Williams sa 23 poena, četiri ukradene lopte i tri asista.

Jerryd Bayless je zabio 22 poena u pobjedi svojih Memphis Grizzliesa protiv Boston Celticsa u TD Gardenu. U poraženoj momčadi najbolji su bili Jared Sullinger i Jeff Green sa 23 (17 u posljednjoj četvrtini) odnosno 26 poena. Grizzliesi su pobjedu rezultatom 100-93 ostvarili ponajviše zbog izvrsne prve četvrtine u kojoj su se odlijepili na 13 poena i zadržali to kroz utakmicu ne dopuštajući da Celticsi preuzmu vodstvo.

Netsi u svojoj Barclays Areni su poraženi od Los Angeles Lakersa rezultatom 94-99. Zanimljivo je, da Brooklyn niti jednom u cijeloj utakmici nije imao vodstvo kao i podatak da je Netsima ovo 4. poraz zaredom kod kuće. Svijetla točka kod momčadi Jasona Kidda je novak Mason Plumlee koji je odigrao odličnu utakmicu u obrani blokirajući čak četiri šuta. Nick Young i Pau Gasol su bili najefikasniji kod pobjednika sa 26 odnosno 21 poenom. Young je i ovoj utakmici nastavio pružati dobre partije s klupe. Kod Brooklyna nitko nije prešao granicu od 20 poena a najviše koševa je zabio Joe Johnson sa 18 poena (6 od 19 iz igre).

Miami Heat je nastavio sa pobjedama i u Clevelandu rezultatom 95-84. LeBron James se `vratio kući` u stilu sa 28 poena, osam skokova i osam asista. Michael Beasley i Dwayne Wade su dodali 17 odnosno 22 poena. Dion Waiters i Kyrie Irving su bili najbolji kod domaće momčadi sa 24 poena (najviše u sezoni) i 16 poena ali i jako lošim postotkom Unclea Drewa (6-19 iz igre). Cavaliersi su upisali 10. poraz protiv Heata otkad je James je prešao na Floridu.

Momčad koja je ponovno ostala bez svog MVP-a Derricka Rosea je upisala prvu pobjedu od njegove nove ozljede. Detroit je kod kuće pao rezultatom 79-99. U trećoj četvrtini je pri rezultatu 57-57 Chicago zabio osam poena zaredom te je to prelomilo utakmicu pošto Pistonsi do kraja više nisu imali vodstvo. U pobjedničkoj momčadi najbolji je bio Luol Deng sa 27 poena i šest skokova, pomoć je imao u Taju Gibsonu koji je postigao 23 poena i sakupio osam skokova. Kod poraženih najbolji je bio Rodney Stuckey koji je za 29 minuta s klupe upisao 25 poena.

Rocketsi su u gostima kod Hawksa upisali veliku pobjedu rezultatom 113-84. Nije sve krenulo sjajno za Houston, Jeremy Lin je ozlijedio koljeno u petoj minuti prve četvrtine. Izvrsno ga je zamjenio Aaron Brooks koji je zabio 21 poen i podjelio 4 asistencije. Obrana Hawksa je večeras funkcionirala samo u trećoj četvrtini što nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Rocketsa koji su i večeras nastupili bez Jamesa Hardena. Za Atlantu je večeras najviše poena zabio Paul Millsap te je susret završio sa 16 poena.

Najzanimljivije je noćas bilo u Milwaukeeju gdje su se igrali produžetci. Wizardsi su ostvarili pobjedu protiv Bucksa konačnim rezultatom 100-92. O.J. Mayo je najzaslužniji što je njegova momčad igrala produžetke, šuter Bucksa je zabio tricu koja je izjednačila rezultat na 87-87, 6,9 sekundi do kraja. John Wall koji je susret završio sa 19 poena i 6 asistencija, promašio je floater za pobjedu. Marcin Gortat je zabio 25 poena i predvodio listu strijelaca u ovom susretu.

Minnesota Timberwolvesi su ugostili Denver Nuggetse koji su i u ovoj utakmici izborili pobjedu. Ty Lawson je odigrao odličnu utakmici u kojoj je postigao 23 poena i podijelio četiri asistencije te je predvodio svoju momčad u ovoj pobjedi. Kevin Love je imao osmi double-double učinak zaredom ove sezone sa 19 poena i 15 skokova. Odlični u sastavu Wolvesa su bili i Ricky Rubio (17 poena, 11 asistencija ali i 7 izgubljenih lopti), Kevin Martin (29 poena) te Nikola Peković (21 poen) ali klupa Minnesote je zakazala sa samo 10 poena i tu trener gostiju Rick Adelman može tražiti uzroke poraza.

Thunder je produžio svoj domaći niz pobjeda i sada ih ima sedam. Sedmi po redu su bili San Antonio Spursi u jako zanimljivoj utakmici koja je završila rezultatom 94-88. Ključ pobjede Oklahome je bila odlična treća četvrtina koju su dobili sa 25-15 a Spurse su ostavili na samo 25 posto šuta. Najbolji kod Thundera su bili Kevin Durant sa 24 poena, 13 skokova, 4 asista ali i 6 izgubljenih lopti, Reggie Jackson koji je utakmicu okončao sa odličnih 23 poena (10 od 14) i Jeremy Lamb koji je odigrao dobru utakmicu s klupe završivši susret sa 12 poena (5 od 7). Nitko od Spursa nije bio inspiriran te im je šut iz igre iznosio 39.1 posto. Vrijedi izdvojiti Tonya Parkera koji je zabio 16 poena.

Napeto je bilo i u Dallasu gdje u odličan susret odigrali Mavericksi i Golden State Warriorsi. Pobjedu je na kraju odnijela domaća momčad rezultatom 103-99. Izgleda da će Golden Stateu u ovih par utakmica dosta nedostajati Andre Iguodala koji srećom po Marka Jacksona nije ozbiljnije ozlijeđen. Dirk Nowitzki je predvodio domaću momčad sa 22 poena i 6 skokova. Kod Warriorsa odlične partije su pružili Stephan Curry (29 poena), Klay Thompson i David Lee, obojica po 20 poena ali očajna klupa koja je kombinirala tek 13 poena stajala je GSW pobjede.

Definitivno najveće iznenađenje večeri priredili su igrači Phoenix Sunsa koji su kod kuće svladali otkriće sezone Portland Trail Blazerse. Serija 38-17  je donijela vodstvo Sunsima na poluvremenu i to je možda bilo najbitnije za pobjedu Phoenixa nad Blazersima 120-106. Najbolji u domaćim redovima su bili Goran Dragić koji je zabio 31 poen, podijelio 10 asistencija, sakupio pet skokova za 35 minuta, Channing Frye je također odigrao odličnu utakmicu završivši je sa 25 poena (10-12 šut).  U ekipi Portlanda se istaknuo LaMarcus Aldridge sa 24 poena.

Zadnju utakmicu srijede odigrali su Los Angeles Clippersi i New York Knicksi, pobjeda je ostala u Staples Centeru pobjedom Clippersa 93-80. Chris Paul je ranije završio utakmicu te je napustio parket u trćoj četvrtini držeći se za zadnju ložu. Knicksi su uspjeli zaprijetit u posljednjoj četvrtini ali pobjedu nisu mogli uzeti. Najbolji kod momčadi  Doca Riversa su bili Paul, J.J. Redick i Blake Griffin, sva trojica su zabili 15 poena. Carmelo Anthony i Andrea Bargnani su predvodili gostujuću momčad sa 27 odnosno 20 poena. Ekipa iz New Yorka je ovim porazom pala na predzadnje mjesto uz očajan omjer 3-11.

Latest Posts

NE PROPUSTITE