Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi i Warriorsi došli do pobjeda u napetim završnicama

Sinoć su odigrane četiri NBA utakmice u kojima su Netsi i Warriorsi prekinuli svoje nizove poraza tijesnim pobjedama nad Raptorsima, odnosno Pelicansima. Wizardsi su na svome terenu svladali Lakerse, dok je Orlando bio uvjerljiv protiv Atlanta.

U izjednačenom susretu Wizarda i Lakersa, domaćini su upisali tijesnu pobjedu do koje su ih predvodili John Wall i Nene Hilario. U većini tijeka prvog poluvremena i na kraju, Washington je držao minimalno vodstvo, samo jednom dozvolivši Lakersima da povedu. Nakon velikog predaha, domaćini su rutinski držali vodstvo, ali u samoj konačnici utakmice, dvije minute prije kraja, Lakersi preuzimaju vodstvo rezultatom 108:107. Tada na scenu stupa John Wall koji zabija sedam poena u zadnje dvije minute uz koje je podijelio i jednu asistenciju.

Ovo je bila treća utakmica u nizu u kojoj Wall zabija više od 30 poena (31), a upisao je i 9 asistencija. Sjajno mu se pridružio i Nene koji je po prvi puta u dvanaestogodišnjoj karijeri zabio 30 poena. Ovo je prvi puta da dvojica igrača Wizardsa imaju 30 ili više koševa na jednoj utakmici od dua Antawn Jamison i Gilbert Arenas koji su to uspjeli napraviti u prosincu 2009. godine. Domaćini su nastupili bez Bradleyja Beala koji je ozlijedio nogu i pauzirat će barem dva tjedna. Momčad iz Los Angelesa je imala čak sedam igrača s dvocifrenim učinkom koševa, a najviše je zabio Jordan Farmar, 22 poena uz sjajan šut iz igre (9/11) i  8 asistencija. Među zapaženije možemo ubrojiti i Paua Gasola koji je zabilježio učinak od 17 poena, 8 asistencija i 6 skokova.

Air Canada Centar je mjesto u kojemu su Brooklyn Netsi upisali prvu pobjedu nakon šest uzastopnih poraza, a to su učinili na vrlo kompliciran način, iako su Raptorse mogli dobiti puno jednostavnije. Nakon prvog poluvremena Netsi su vodili 55:51, a zatim je slijedila treća četvrtina u kojoj je većina protivnika ove sezone upisala veliko vodstvo protiv momčadi iz Brooklyna. Naime, oni su najgora momčad u ligi u trećoj četvrtini s koš razlikom od minus 67 u tom periodu igre. Ovaj puta ipak nisu dozvolili protivnicima da se odvoje te su održavali vodstvo. U četvrtoj četvrtini vodili su s 15, ali su dozvolili  Raptorsima da se vrate i Rudy Gay je imao loptu u posljednjem napadu za izjednačenje ili vodstvo. Gay ovaj put nije išao završiti sam, dodao je Amiru Johnsonu koji je potegao tricu za pobjedu, ali je i promašio. Tako je Brooklyn ipak uspio sačuvati vodstvo i pobijediti 102:100.

Najbolji u redovima pobjednika bili su Andray Blatche i Joe Johnson koji su upisali 24, odnosno 21 poen. Solidnu utakmicu odigrao je Paul Pierce sa 16 poena, 4 skokova i 4 asistencije, a Kevin Garnett pridodao je 12. Toronto je noćas imao samo dva raspoložena igrača, DeRozana i Lowryja, koji su zabili 27 i 24. Rudy Gay je podbacio i ubacio je 9 poena uz skroman šut iz igre (3/12).

Golden State Warriorsi svladali su  u dramatičnoj završnici domaćine, New Orleans Pelicanse, sa 102:101. Warriorsi su u utakmicu krenuli vrlo dobro, upisali su rano vodstvo i prvu četvrtinu završili s 10 poena razlike.  U drugoj četvrtini to se vodstvo penjalo čak i na 15 poena, da bi u trećoj četvrtini Pelicansi potpuno okrenuli tijek utakmice i poveli. U četvrtu četvrtinu domaćini su krenuli s vodstvom od pola koša, ali uspjeli su držati priključak samo do 93:93 nakon kojeg Warriorsi više nisu ispuštali prednost. U zadnjem napadu na utakmici, Evans je išao na prodor i sjajno uočio Gordona u kutu koji je uputio tricu za vodstvo, ali ona nažalost po njih nije ušla.

Za Golden State, Stephen Curry je ubacio 16 poena, pridodao 9 asistencija i 8 skokova. Najbolji strijelac bio je Klay Thompson s 22 (8 asistencija), a vrlo dobri su bili i David Lee te Jermaine O’Neal s 19, odnosno 18 poena. Pelicanse je predvodio Ryan Anderson koji je zabio 21 poen (trice 3/6). Anthony Davis je pridodao 14 uz 11 skokova. Dvoznamenkasti broj poena još su zabili i Smith, Evans, Gordon i Holiday, ali to noćas nije bilo dovoljno.

Orlando je upisao pobjedu u gostima nad Atlanta Hawksima. U izjednačenom prvom poluvremenu nijedna momčad se nije uspjela odvojiti, ali potom u trećoj četvrtini Orlando daje gas malo više i sjajnom igrom dobiva tu četvrtinu s 36:20 i otvara si put ka prvoj pobjedi na gostovanju nakon čak 17 poraza u nizu (uključujući prošlu sezonu). Kyle Korver je nastavio niz od 88 utakmica u kojima je pogodio barem jednu tricu. U momčadi Orlanda Magica istaknulo se nekoliko igrača. Sjajni su bili Arron Afflalo s 26 poena, Oladipo i Nicholson s 18 (5 asistencija), a Nikola Vučević uhvatio je standardnih za njega 15 skokova uz 12 poena. Neraspoložene domaćine predvodili su Horford i Teague s po 15 poena. Lou Williams je dodao 11 uz 8 asistencija.

NBA rezultati, 26. studeni:

Toronto Raptors – Brooklyn Nets 100:102
Washington Wizards – Los Angeles Lakers 116:111
Atlanta Hawks – Orlando Magic 92:109
New Orelans Pelicans – Golden State Warriors 101:102

Latest Posts

NE PROPUSTITE