Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi i Warriorsi traže izlaz iz krize protiv Raptorsa i Pelicansa

Samo nas četiri NBA susreta očekuju večeras, a neće biti ni velikih derbija, no svaka bi utakmica mogla biti neizvjesna. Netsi traže prekid niza poraza kod Toronta, dok se će i Warriorsi pokušati prekinuti krizu rezultata, ali na gostovanju kod Pelicansa.

Toronto Raptors (6-7) – Brooklyn Nets (3-10)  01.00

Tko je mogao pretpostaviti prije početka sezone da će Brooklyn Netsi na ovo gostovanje doći sa samo jednom pobjedom u gostima i omjerom 3-10, a da će Toronto Raptorsi biti na vrhu divizije Atlantik. Upravo to je stanje pred ovaj dvoboj. Toronto igra toplo-hladno što im je dostatno za četvrto mjesto slabašnog istoka. Trenutno su u dobrom nizu i danas će tražiti treću pobjedu u isto toliko utakmica. Prošlu utakmicu su odigrali na domaćem terenu protiv Washington Wizardsa i odnijeli pobjedu 96:88. U taj utakmici od Raptorsa smo vidjeli pravu momčadsku igru pa je tako čak 6 igrača završilo s dvoznamenkastim brojem poena. Najbolji su opet bili Rudy Gay i DeMar DeRozan sa 17 poena. Ovaj dvojac nosi Toronto cijele sezone i ako oni igraju dobro i pogađaju šuteve i Toronto dobro igra, ali često ove sezone slučaj je znao biti i obrnut. S druge strane terena će biti Netsi koji su prije početka sezone bili jedni od glavnih kandidata za naslov, no trenutno više izgledaju kao ekipa koja tanka za idući draft. All-star igrači, Kevin Garnett i Paul Pierce, koje su došli razmjenom iz Boston Celticsa imaju najgori prosjek poena u svojoj dugoj karijeri. Tako Pierce ima 13 poena u prosjeku, a Garnett tek 6,5. Prošlu utakmicu su odigrali kod kuće protiv Detroit Pistonsa te izgubili s 97:109. Osim s velikim porazom utakmicu su završili i uz zvižduke vlastitih navijača. Jedini koji je odigrao pravu utakmicu za Netsa bio je Joe Johnson s 34 poena, ali on nije sam protiv raspoloženih Pistonsa. Netsima danas neće moći pomoći niti prvi play Deron Williams koji ima problema sa zglobom, a veliki problem će biti i izostanci Andrija Kirilenka (leđa), Brooka Lopeza (zglob) i Jasona Terryja koji nisu na raspolaganju treneru Jasonu Kiddu. S druge strane Raptorsi nemaju tih problema pa će tako ovaj susret propustiti samo Quincy Acy (zglob).

Naše mišljenje je da će danas Toronto Raptorsi napokon izaći iz negativnog omjera, a da će contenderi Brooklyn Netsi nastaviti svoju krizu.

Washington Wizards (5-7) — Los Angeles Lakers (7-7) 01.00

Danas u Washingtonu ćemo svjedočit susretu domaćih Wizardsa i Los Angeles Lakersa. Bit će to susret dvije ekipe u dobrom naletu nakon slabog početka sezone. Wizardsi su nanizali 3 pobjede u zadnje 4 utakmice, dok su Lakersi pobjedili zadnje 3. Domaći u susret ulaze nakon domaće pobjede 98:89 protiv New York Knicksa. U toj utakmici najbolji je bio John Wall s 31 poenom i 7 asistencija. Koliko dobro su igrali Wizardsi najbolje pokazuje podatak da su čak 4 igrača imala preko 15 poena. Osim već spomenutog Walla, Martell Webster je ubacio 19, Bradley Beal 18, a Marcin Gortat 16 te uz to dodao i 17 skokova. No ima i loših vijesti u taboru Wizardsa tako bi Beal trebao biti izvan terena oko mjesec dana nakon ozljeda desne noge. L.A. Lakersi su drugu sezonu u nizu na omjeru od 7-7 nakon 14 utakmica, ali ovoga puta s puno drugačijom atmosferom. Bez najveće zvijezde Kobeja Bryanta igraju opušteno i za sada su bolji od očekivanja, ostaje samo pitanje kako bi to izgledalo kada bi ponekad odigrali i pravu obranu. U posljednjem susretu su dočekali Sacramento Kingse i ispratili ih s pobjedom 100:86. Najbolji su bili Xavier Henry s 21 poenom, Pau Gasol s 20 poena i 10 skokova, a uz 9 poena Steve Blake ubilježio je 12 asistencija. Za Lakesra i dalje ne igra Bryant iako je počeo trenirati i uskoro se očekuje njegov povratak nakon teške ozljede ahilove tetive. Osim Bryanta Lakersi neće moći računati niti na veterana Stevea Nasha. Za Wizardse osim već spomenutog Beala neće nastupiti niti Al Harrington (koljeno) i Otto Porter (kuk). Porter je danas po prvi put trenirao s Wizardsima te uskoro se očekuje i njegov debi u NBA ligi.

U ovoj utakmici prednost dajemo Wizardsima jer Lakersi ove sezone igraju lošije u gostima nego kod kuće te su do sada ubilježili samo jednu gostujuću pobjedu.

Atlanta Hawks (8-6) – Orlando Magic (4-9) 01.30

Atlanta Hawksi pokušat će na svome terenu onemogućiti Orlandu da upiše prvu gostujuću pobjedu ove sezone. Hawksi su imali vrlo lagan raspored na početku sezone te omjer od 8-6 možemo biti pomalo i zavaravajuć, posebno kada se vidi da su izgubili od ekipa poput Boston Celticsa, koji su prije tri dana slavili rezultatom 94:87. U toj je utakmici, kao i u većini ostalih ove sezone, najbolji bio Al Horford s 18 poena, a solidan je bio i Jeff Teague s 13 poena i 10 asistencija. Njima možemo priključiti i Paula Millsapa kao okosnicu momčadi, no ostatak ekipe nije impresivan i teško da se mogu nositi s jačim ekipama. U tu kategoriju ne spada Orlando, koji je ove sezone upisao pet poraza u pet gostujućih utakmica te trenutno imaju četiri uzastopna poraza. Posljednji je stigao od Phoenix Sunsa rezultatom 104:96, a najbolji u tom susretu bio je Nikola Vučević s 20 poena i 10 skokova. Povratnici u momčad, Glen Davis i Tobias Harris zabili su po 6 poena, ali oni bi tek trebali ulaziti u formu i pružati sve bolje igre, a samim time i cijela momčad.

Prednost dajemo na stranu Hawksa, koji su kvalitetnija ekipa i na svom terenu su favoriti protiv Orlanda.

New Orleans Pelicans (6-7) – Golden State Warriors (8-6) 02.00

Zanimljiv susret očekuje nas u New Orleans Areni, gdje sve bolji Pelicansi dočekuju Warriorse, ekipu koja u posljednje vrijeme ne igra onako kako bi to očekivali. Pelicansi su sinoć izgubili od Spursa 112:93, ali prije toga su upisali tri uzastopne pobjede i pokazali da se dižu u formi, za što zasluge ima i Ryan Anderson, koji je tek počeo igrati nakon oporavka od ozljede i odmah pokazao koliko je bitan za momčad. Bio je najbolji i protiv Spursa sa 17 poena, ali ekipa San Antonija je u fantastičnoj formi i Pelikani nisu mogli parirati. Warriorsi imaju problema s ozljedama, prvo je nekoliko utakmica propustio Stephen Curry, trenutno je ozlijeđen Andre Iguodala, a zbog sudjelovanja u “tučnjavi” na utakmici protiv Portlanda, večeras će zbog suspenzije pauzirati Andrew Bogut. Blazersi su ih svladali rezultatom 113:101, a nije pomoglo ni 30 poena Klaya Thompsona, kao ni 22 poena i 11 asistencija Curryja.

Očekujemo neizvjestan dvoboj budući da Warriorsi imaju problema s ozljedama ključnih igrača, ali kao pobjednike svejedno vidimo goste kod kojih bi dvojac Curry – Thompson trebao odigrati veliku utakmicu da izvuku ekipu iz niza poraza.

Latest Posts

NE PROPUSTITE