Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi još uvijek traže GM-a, nekoliko kandidata u optjecaju

Prošlo je već više od tri tjedna otkako je vlasnik Brooklyn Netsa, ruski milijarder Mikhail Prokhorov uručio otkaze tadašnjem treneru Lionelu Hollinsu i generalnom menadžeru Billyju Kingu, a trajnih rješenja za te dvije pozicije još nema. Dok je ovaj potonji ostao dio njujorške franšize u još uvijek nerazjašnjenoj ulozi savjetnika, Hollinsovo mjesto je zauzeto pomoćni trener Tony Brown.

Kao njihove trajne zamjene najviše su spominjali John Calipari (trener sveučilišta Kentucky) i Danny Ferry (bivši GM Atlanta Hawksa). No, izgleda da se sada situacija promijenila. Naime, kako navodi ugledni portal NBC Sports, Ferry je potpuno ispao iz konkurencije, a i Calipari samo što nije. Navode se nova imena, među kojima su Bryan Colangelo, Arturas Karnisovas i Gersson Rosas.

Bryan je sin sportskog mogula Jerryja Colangela i nezaposlen je od lipnja 2013. godine kada je dao ostavku na mjesto predsjednika i generalnog menadžera Toronto Raptorsa. Arturas Karnisovas je ljubiteljima košarke najpoznatiji kao vrlo uspješno krilo Olympiacosa i Barcelone te litavske reprezentacije; međutim, on od 2013. radi kao pomoćnik generalnog menadžera u Denver Nuggetsima. Treći kandidat, Gersson Rosas, je trenutno potpredsjednik košarkaških operacija Houston Rocketsa.

Ova odluka bi mogla biti ključna za budućnost Netsa koji se trenutno nalaze u nezavidnom položaju. Sa samo 12 pobjeda iz 49 utakmica nalaze se na pretposljednjem mjestu Istoka, te nemaju kontrolu nad vlastitim draft izborima do 2019. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE