Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi korak bliže playoffu, Splash braća uništila Clipperse

Sinoć su odigrane četiri NBA utakmice, a najzanimljivije je bilo u Brooklynu gdje se vodila bitka za playoff, te u Los Angelesu gdje su igrali novi rivali NBA lige.

Brooklyn Netsi napravili su korak bliže playoffu pobijedivši Indiana Pacerse u svojoj dvorani 111:106. Tvrda obrana Pacersa bila je neprepoznatljiva što su iskoristili Brook Lopez koji je postigao 24 poena, Joe Johnson je ubacio 21 a Alan Anderson 20. Naš Bojan Bogdanović dobio je samo 8 minuta prilikom kojih nije uspio uputiti šut prema košu. Kod Pacersa istaknuli su se George Hill s 28 koševa i David West s 14. Hrvat u redovima Indiane, Damjan Rudež, odlično je iskoristio svojih 18 minuta, postigao je 12 poena (šut 5-6, trica 2-2) uz 2 asistencije. Netsima je ovo četvrta pobjeda u nizu.

Pistonsi, koji još uvijek imaju teoretske šanse ući u doigravanje, kod kuće su pobijedili Hawkse. Andre Drummond je bio sjajan s 22 poena i 13 skokova, a Kentavious Caldwell-Pope ubacio je 18 poena. Kod Atlante kojoj je ovo bila druga utakmica u dva dana nitko od startera nije dobio više od 24 minute, a najbolji su bili Thabo Sefolosha s 19 i Al Horford sa 16 poena.

Spursi su pobijedili i četvrti uzastopni put, a sinoć je u Teksasu nastradao Miami 95:81. Kawhi Leonard nastavlja s odličnim igrama te je protiv Miamija ostvario učinak od 22 koša, 9 skokova, 3 asistencije, 4 ukradene lopte i dvije blokade. Odličan je bio i Tony Parker sa 16 koševa i 5 dodavanja. Miami, koji je utakmicu igrao bez Luola Denga, predvodio je Goran Dragić s 19 poena, a Dwyane Wade postigao je 15.

U derbiju večeri, u Staples Centeru u Los Angelesu, pobjedu nije odnio domaćin kao u prethodnim utakmicama. Bolji od domaćih Clippersa bili su Warriorsi, rezultatom 110:106. Do desete uzastopne pobjede Golden State su vodili Steph Curry i Klay Thompson. Prvi je zabio 27 koševa, a drugi 25. Istaknuo se i David Lee starter u petorci umjesto Draymonda Greena koji je dobio odmor. Lee je postigao 17 koševa i imao 7 skokova. Domaćinima nije pomogla ni monstruozna partija Blakea Griffina koji je postigao 40 koševa te imao 12 skokova, 5 dodavanja, 1 ukradenu loptu i 3 blokade. Chris Paul ubacio je 27 poena uz 9 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE