Saturday, May 11, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi se riješili Outlawa i doveli dva Williamsa

New Jersey Netsi odluèili su riješiti se ugovora Travisa Outlawa te su iskoristili novu moguænost u Kolektivnom ugovoru, tzv. amnesty clause koji im omoguæuje otpuštanje jednog igraèa. Nakon toga uspjeli su potpisati dvojicu igraèa istog prezimena.

Ugovor Outlawa vrijedan 7 milijuna godišnje kroz sljedeæe 4 godine više se neæe raèunati na salary cap Netsa koji još uvijek pokušavaju dovesti u svoje redove Dwighta Howarda, a ako im to ne uspije ove sezone, i ako Howard ostane u Orlandu, sljedeæe æe sezone takoðer biti meðu glavnim kandidatima za njegovo dovoðenje.

U sljedeæih 48 sati svaka ekipa koja je ispod granice salary capa može dati svoju ponudu za Outlawa i ona ekipa koja iznese najveæu ponudu preuzet æe ovog igraèa. Ukoliko pak niti jedna ekipa ne pošalje ponudu kroz sljedeæa dva dana, on æe postati slobodan igraè te može sam odabrati gdje nastaviti svoju karijeru.

Iako ima samo 27 godina, veæ je u NBA ligi osam sezona. Profesionalnu karijeru zapoèeo je u Portlandu koji ga je uzeo 23. izborom drafta 2003. godine. Igrao je još u Los Angeles Clippersima i New Jersey Netsima s kojima je prošle sezone igrao u svih 88 utakmica i prosjeèno postizao 9,2 poena i hvatao 4 skoka.

Nakon što su prošle sezone zamjenom u svoje redove doveli ponajboljeg razigravaèa NBA lige Derona Williamsa, Netsi su nakon nekoliko dana pregovora u New Jersey doveli još dvojicu igraèa identiènog prezimena Williams.

Oba igraèa došla su iz susjedstva, u kojem su prošle sezone branili boje New Yorka. Rijeè je o dva krilna igraèa visoka 206 cm s petogodišnjim iskustvom igranja u NBA ligi Sheldenu Williamsu i Shawneu Williamsu.

Prvi je potpis na svoj ugovor stavio Shelden koji je potpisao jednogodišnji ugovor. Peti izbor drafta iz 2006. godine nikad nije opravdao svoj visok izbor na draftu, te æe mu Netsi biti veæ sedmi klub u ne predugoj NBA karijeri. Prošle sezone je u dresu Knicksa i Nuggetsa bilježio brojke od 4,5 poena i 4,6 skokova u 59 utakmica od kojih je 38 zapoèeo u prvoj petorci.

Drugi Williams, Shawne imao je odliènu prošlu sezonu, statistièki najbolju u karijeri, te je prihvatio dvogodišnji 6 milijuna težak ugovor od strane Netsa, dok su mu Knicksi nudili 5 milijuna. Netsi æe mu biti èetvrti klub u karijeri, te æe vjerojatno preuzeti mjesto u momèadi amnestiranog Travisa Outlawa . Prošle sezone zabijao je 7,1 poen (40% za tricu) uz 3,7 skokova po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE