Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi ostaju bez prvog centra na duže vrijeme

New Jersey Netsi danas su doživjeli veliki šok kada su saznali da je Brook Lopez doživio lom kosti u nozi tijekom predsezonske utakmice protiv New York Knicksa.

Službena dijagnoza glasi stres fraktura pete metatarzalne kosti desnog stopala koje æe biti operirano ovoga petka. Još uvijek nije poznato koliko æe izbivati sa parketa, a prve procjene variraju od 6 tjedana pa sve do nekoliko mjeseci ili èak propuštanja cijele sezone. Toènije stanje trebalo bi biti poznato nakon operacije.

Netsi æe tako uæi u sezonu znatno oslabljeni. Osim što æe im nedostajati na parketu, vjerojatno ga sada neæe neka druga ekipa htjeti primiti u eventualnoj razmjeni. On se spominjao kao najveæe ime koje bi otišlo u Orlando u zamjenu za Dwighta Howarda, no sada to otpada i šanse Netsa za dovoðenjem Howarda ove sezone se znatno smanjuju.

Osim toga u opasnosti je i buduænost Netsa jer Deron Williams može postati slobodan igraè sljedeæe ljeto i tako potpisati za neku drugu ekipu u kojoj æe imati više prilike boriti se za naslov prvaka. Velika je sada odgovornost na èelnicima Netsa da popune rupu pod obruèima nastalu Lopezovom ozljedom i da pokušaju uvjeriti Williamsa da mogu biti konkurenti za naslov u narednim godinama.

Lopez je 2008. godine izabran 10. pickom od strane Netsa u kojima je proveo sve svoje tri profesionalne sezone. Do sada nije propustio niti jednu utakmicu i ova ozljeda je velik udarac za ekipu. Prošle sezone postizao je 20,4 poena i hvatao 6 skokova po utakmici, što je pomalo iznenaðujuæe jer svojom visinom od 214 centimetara mora biti blizu double-double uèinka svaku utakmicu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE