Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi planiraju dovesti Bogdanovića za sljedeću sezonu

Brooklyn Netsi su prošlog ljeta bili jedna od najzaposlenijih momčadi lige. Zadržali su Derona Williamsa i Brooka Lopeza, te njima pridodali i Joea Johnsona, a sve to kao uvertiru u preseljenje franšize iz New Jerseya u Brooklyn, u novi Barclays Center.

Momčad je odradila solidan posao u regularnom dijelu i u doigravanje su ušli kao četvrta momčad Istoka, no odmah u prvoj rundi su ih izbacili Chicago Bullsi.

Problem koji se javlja u Brooklynu je taj da su ruke njihovog generalnog menadžera Billyja Kinga vezane, i to zbog ukupno 86 milijuna dolara plaća za sljedeću sezonu. To je mnogo više od 60 milijuna predviđenih za plaće, ali i od 72 milijuna dolara nakon kojih se plaća dodatni porez na te plaće. Zbog toga je teško očekivati da će uspjeti zadržati nekog poput Andraya Blatchea kojem bi druge momčadi mogle ponuditi puno bolje ugovore.

No ipak, kako javlja New York Post, Billy King se sprema iskoristiti svoje pravo na potpisivanje našeg Bojana Bogdanovića, i to na ugovor vrijedan nešto više od 3 milijuna dolara u sezoni. Njegova bi uloga u momčadi bila igranje kao zamjena Geraldu Wallaceu ili Joe Johnsonu, ovisno o potrebi, a to bi moglo značiti i podosta minuta za našeg reprezentativca.

Bogdanovića je Miami Heat izabrao na draftu 2011. godine kao prvi pick druge runde (ukupno 31. pick), a od tada se često mijenjalo ime momčadi koja ima pravo na njegovo potpisivanje. Bogdanović je trenutno igrač turskog Fenerbahçea, dok je u posljednje tri sezone bio na prosjeku od 15,9 poena po utakmici uz 41% šuta iz igre.

Latest Posts

NE PROPUSTITE