Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi pobijedili Raptorse u Londonu

Pred 18.689 gledatelja u londonskoj O2 Areni košarkaši New Jerseyja pobijedili su Toronto sa 116-103 u prvoj službenoj utakmici NBA lige odigranoj u Europi… Dosad su se na europskom kontinentu igraèe samo utakmice predsezone, ali London je, kao jedan od pripremnih dogaðaja za Olimpijske igre iduæe godine, uspio dovesti dvije utakmice regularnog dijela sezone najjaèe košarkaške lige na svijetu. Isti æe suparnici na istome mjestu odmjeriti snage i u subotu naveèer.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Monta Ellis (41)
  • Asistencije: Rajon Rondo (16)
  • Skokovi: Kevin Love (23)
  • Ukradene lopte: Carlos Delfino (5)
  • Blokade: Andrew Bynum (6)

U petak su Netse do pobjede kojom su prekinuli niz od šest poraza predvodili Brook Lopez s 25 koševa, te Kris Humphries s 18 poena i 17 skokova. Odlièan je bio i Deron Williams koji je dodao 16 poena i 11 asistencija unatoè ozljedama na obje ruke. Williamsu je to prva pobjeda u dresu Netsa kojima se prikljuèio prošli tjedan nakon što je cijelu dosadašnju NBA karijeru proveo u Utah Jazzu. Kod Raptorsa je s 30 koševa prvo ime bio DeMar DeRozan.

Derbi utakmica petka u NBA ligi odigrana je u San Antonijevom AT&T Centeru, u kojem su domaæi Spursi održali Miami Heatu pravu košarkašku lekciju…

Floridska momèad, okupljena s ciljem osvajanja naslova prvaka lige, ostala je zamrznuta na -30 u Teksasu, u prvom suèeljavanju Spursa s Dwyaneom Wadeom, LeBronom Jamesom i Chrisom Boshom u istom dresu. Završilo je 125-95 za domaæina koji je Miamiju nanio najuvjerljiviji poraz sezone, te èetvrti u pet posljednjih utakmica i kojem u nedjelju slijedi ogled protiv Chicago Bullsa, koji su svladali Magic u Orlandu 89-81, i preuzeli od njih drugo mjesto ljestvice Istoène konferencije lige.

Emanuel Ginobili ubacio je 20 poena i ostvario sedam asistencija u veèeri obilježenoj i povratkom Tonyja Parkera. Francuski razigravaè Spursa, kojem se predviðao mjesec dana dugi odmor zbog ozljede gležnja, vratio se nakon samo sedam dana i uz 15 koševa i osam asistencija pomogao klubu doæi do omjera 51-11, kao i rekordne 22. uzastopne domaæe pobjede. Trokut Wade-James-Bosh kombinirano je za Heat ostvario uèinak od 62 poena i 25 skokova, no, kao i obièno, ostatak momèadi ostao je nedoreèen.

Osmu pobjedu u posljednjih deset utakmica u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta upisali su Bullsi. Derbi Istoka kod Orlanda otišao je na njihovu stranu nakon što su domaæina zadržali na samo 30 skokova, najmanjem takvom uèinku ove sezone. Sami su imali 20 uhvaæenih lopti više.

Derrick Rose s 24 poena za Bullse i Dwight Howard s 20 koševa i deset skokova za Magic bili su najbolji pojedinci susreta odigranog pred rekordno popunjenom Orlandovom dvoranom (19.207).

Cleveland Cavaliersi (12-49) su omjerom pobjeda i poraza najslabija momèad lige, no to ih nije smetalo da stignu do 119-115 pobjede u Madison Square Gardenu protiv New York Knicksa koje su svladali jedanaesti uzastopni puta i treæi ove sezone.

Za Knickse je Amar’e Stoudemire izjednaèio ovosezonski osobni rekord po broju poena (41), Carmelo Anthony je dodao 29, meðutim, debi Barona Davisa (18 koševa) i dobra igra ostatka momèadi Cavsa prelomili su susret. New York je posljednji puta svladao Cleveland 19. prosinca 2007. godine.

Kao i Stoudemire za Knickse, 41 koš ubacio je Monta Ellis za Golden State, no, kao i Stoudemireova, njegova se momèad nije imala èemu radovati. Boston Celticsi, omjerom 45-15 najbolji sastav Istoka, upisali su 107-103 pobjedu predvoðeni s po 27 poena Paula Piercea i Raya Allena.

Do pobjede je došla i najvjernija pratnja Spursa na Zapadu, drugoplasirani Dallas Mavericksi i treæeplasirani LA Lakersi, inaèe branitelji naslova, te èetvrtoplasirani Oklahoma City Thunderi. Dallas je uz 29 poena Dirka Nowitzkog slavio 116-108 protiv Indiane, Lakersi su nošeni uèinkom od 20 poena i deset skokova Paua Gasola s 92-84 nadjaèali Charlotteu, a Thunderi slavili kod Atlante 111-104 uz 29 poena Kevina Duranta i 28 Russella Westbrooka.

Spomenimo i 111-100 pobjedu Philadelphia 76ersa protiv Minnesota Timberwolvesa, toènije, dva sjajna uèinka u njoj. Andre Iguodala je za pobjednike ostvario drugi triple-double sezone s 22 poena, deset skokova i 13 asistencija, a Kevin Love, krilni centar poraženog sastava, 49. uzastopni double-double, odnosno deseti ovosezonski s minimalno 20 poena i skokova. Ubacio je 21, a uhvatio 23 lopte. Ostvari li Love u sljedeæe dvije utakmice dvostruko-dvostruki uèinak izjednaèit æe rekord lige Mosesa Malonea iz sezone 1978/79 koji je isto radio u 51 utakmici zaredom.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE