Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rookie igraèi ostavili dobar dojam drugog dana

Drugog dana NBA predsezone odigrane su èetiri utakmice u kojima smo mogli vidjeti nastupe Rubia, Williamsa, Fredettea i brojnih drugih rookie igraèa,što je i obièaj predsezone,no za razliku od prošlih godina veæina velikih zvijezda lige koristi priliku da se vrati u natjecateljski ritam i budu što spremniji za nadolazeæu sezonu.

New Jersey – New York 83:92
(Lopez 15p, 11sk, Morrow 15p;
Balkman 20p, 4sk, Anthony 17p, 3as)

Prvi duel veèeri otvorile su ekipe iz Istoène konferencije te su Knicksi slavili konstantno održavajuæi prednost. U duelu u kojem su oèi javnosti bile uprte u Tysona Chandlera i njegov debi u dresu Knicksa najviše su pokazali Balkman i Shumpert kojima su ove utakmice odlièna prilika za ulazak u rotaciju i borbu za minute kada sezona poène. Uz Chandlera koji je odigrao jednu skromnu utakmicu sa 4 poena te isto toliko skokova za Knickse debitirao je i Bibby te postigao 5 poena i 3 asista za 15 min provedenih na terenu. Kod domaæina najviše je pokazao Lopez koji je postigao 15 poena i uz to prikupio 11 skokova. Svoj prvi susret za ekipu Netsa zabilježio je Shelden Williams, prošlogodišnji igraè Knicksa, no zbog problema sa prekršajima nije uspio ostaviti znaèajniji doprinos na parketu.

Houston – San Antonio 101:87
(Scola 20p, 5sk, Jordan Hill 17p, 13sk; Ginobili 16p, Blair 16p, 7sk)

Prvu trenersku pobjedu na klupi Houstona ostvario je Kevin McHale u duelu protiv Spursa. Najzaslužniji za tu pobjedu, uz Scolu koji ne mora brinuti za svoju minutažu, bili su Hill koji je odlièno iskoristio svoju priliku te sa 13 skokova pokazao da je privremeno rješenje na poziciji centra te Terence Williams koji se do sada nije uspjevao izboriti za svoju minutažu otkako je stigao iz Netsa. Kod Spursa uz Ginobilija koji kroz predsezonu traži daleko izgubljenu formu najviše prilike su dobili i pokazali centarski duo Blair i Splitter koji kroz svoje partije hvataju startnu petorku uz Duncana.

Minnesota – Milwaukee 117:96
(Love 21p, 15sk, Beasley 21p; Dunleavy 16p, Leuer 18p, 5sk)

Iako je prošlogodišnji duo koji je nosio Minnesotu Love i Beasley najviše pokazao i vodio do pobjede sve su oèi bile uprte u duo novaka Rubio i Wiliams koji su odigrali solidne partije te pokazali da se Minnesota može veseliti svojoj buduænosti. Rubio je unatoè lošem šutu iz igre prikupio 6 skokova i uz to podijelio 7 asistencija te veæ u prvom susretu pokazao da je spreman voditi napad Timberwolvesa. Drugi pick drafta Williams uz zavidne atletske sposobnosti imao je dobru šutersku noæ i ubilježio 14 poena sa 3 pogoðene trice iz 4 pokušaja. Kod gostiju jedna od rijetkih svijetlih toèki bio je rookie Leuer koji je postigao 18 poena te s tom partijom najavio borbu za minute koja zasigurno neæe biti lagana.

Golden State – Sacramento 107:96
(Ellis 18p, 8as, Curry 22p, 6as, 6sk; Fredette 21p)

U posljednjem duelu drugog dana predsezone sastale su se dvije nadolazeæe ekipe sa Zapada koje u prethodnim godinama nisu imale previše uspjeha. Kod domaæih koji su slavili u ovom susretu nije bilo nekog iznenaðenja pa su ih kao i prošle sezone vodili Ellis i Curry koji nastoje pokazati da ipak mogu zajedno unatoè skeptiènosti brojnih kritièara. Bila je ovo prva utakmica Marka Jacksona na klupi Warriorsa koji nije previše kalkulirao pa je veliku veæinu vremena na terenu držao glavne uzdanice. Kod gostiju iz Sacramenta veseli debi Jimmera Fredettea koji je u prvom susretu zabilježio 21 poena te najavio veliku borbu za niske pozicije u ekipi Kingsa. Uz njega debi je imao i Hickson koji se nije proslavio u svojoj prvoj utakmici sa samo 2 poena iz 7 pokušaja.

Nedjelja, 18.12.2011
Toronto – Boston (19h po našem vremenu)
Miami – Orlando
Dallas – Oklahoma City

Latest Posts

NE PROPUSTITE