Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi ponovno sa Pistonsima, Memphis protiv Indiane

Petak je što znaèi da je pred nama obilje NBA utakmica. Dvanaest ih je na rasporedu za danas a u njih èak osam æe biti domaæin ekipa sa Istoène konferencije. Boston odmah veèeras ima priliku vratiti se pobjedama a to æe pokušati na gostovanju kod Toronta. Sixersi i dalje ugošæuju top ekipe sa Zapada pa su im na red došli i Clippersi. Detroit doèekuje New Jersey nakon što su meðusobno odigrali prije samo dva dana a Lakersi poslije TD Gardena idu u onaj drugi Garden, samo ovaj put njujorški Madison Square. Dallas æe tražiti prvu ovosezonsku pobjedu protiv Minnesote a Oklahoma još jednom gostuje, veèeras u Salt Lake Cityu.

Toronto Raptors – Boston Celtics  01:00

Toronto (8-19) je dosad ako æemo raèunati i predsezonu izgubio èetiri puta od Bostona. S time da su tri poraza stigla u TD Gardenu. Od 27 ovosezonskih susreta èak njih 17 (5-12) su odigrali po gostujuæim parketima. Sada im slijedi niz od 6 utakmica u njihovom Air Canada Centru i ako zaredaju sa nekim nizom pobjeda mogu bez problema doæi na zadnju poziciju koja vodi u doigravanje. Uz Bargnanija na listi ozljeðenih se našlo i novo ime, Jerryd Bayless koji je uganuo zglob na zadnjoj utakmici protiv Bucksa i morao je napustiti ranije. Još je upitno hoæe li nastupiti veèeras ili ne. U zadnje vrijeme im je bio najbolji strijelac i bio bi to još jedan udarac za ekipu Dwayne Caseya. Veèeras æe ugostiti Celticse (14-11) koji su juèer nakon produžetka izgubili pred svojom publikom od Lakersa 87-88. Nisu imali odgovora za visoke igraèe protivnika i opet su bili nadskakani (45-55). Kevin Garnett je imao slabu šutersku veèer pa je skupio samo 12 poena uz 6-23 šut iz igre.

Unatoè juèerašnjem porazu Boston je u dobroj formi i ne bi smio imati problema protiv Raptorsa koji im oèito leže ove sezone.

Philadelphia 76ers – Los Angeles Clippers  01:00

Philadelphia (18-8) i dalje nastavlja svoj niz protiv jakih ekipa sa Zapada na svome parketu. Nakon što su dobili Lakerse pa izgubili od Spursa doèekuju Clipperse u nadi da æe i ovaj put izbjeæi prvi ovosezonski niz od dva poraza. Trebala bi ovo biti zanimljiva utakmica gdje æemo vidjeti kako æe se jedna od najboljih obrana lige nositi sa jednim od najboljih napada lige. Spencer Hawes je opet propustio utakmicu, veæ dvanaestu ove sezone, ovaj put zbog problema sa leðima pa æe biti upitan i za veèerašnji dvoboj. Ako ne bude zaigrao opet bi Nikola Vuèeviæ trebao startati umjesto njega.  Sa njim pod košem æe se boriti Griffin i Jordan sa svojim Clippersima (15-8) koji su doživili i prvi poraz na road-tripu. I to dosta neoèekivano, kod Clevelanda 99-92. Oèito je ozljeda Billupsa utjecala na ekipu, posebno na Paula i Williamsa koji su imali slabu šutersku veèer (kombinirano 7-26 šut). Ovaj puta im je zakazalo ove sezone jedno od najjaèih oružja, šut za tri poena. I morali su na kraju stisnuti ruku s(p)retnijem pobjedniku. Treba spomenuti i debi u dresu Clippersa Kenyona Martina koji je za 20-tak minuta provedenih na parketu skupio 6 poena, 4 skoka ali i 4 faula.

Pošto su se Sixersi svaki puta ove sezone brzo oporavili od poraza oèekujemo da æe tako biti i veèeras i da æe slaviti na svome parketu. Clippersi æe sigurno biti borbeni i željni pobjede no trebat æe im sjajna predstava Paula za trijumf.

Washington Wizards – Miami Heat  01:00

Wizardsima su se poèeli izrugivati i vlastiti navijaèi. Tijekom samog završetka posljednje utakmice i poraza od Knicksa poèeli su skandirati ime igraèa, koji ih je uništio odliènom igrom, Jeremy Lina. Sva sreæa po igraèe Pittmana kako su u ligi Bobcatsi i Hornetsi inaèe bi bili prikovani za samo dno. Vjerojatno im i veèeras slijedi novi poraz pošto im u goste dolazi Miami. Blatche æe sigurno propustiti utakmicu dok æe Lewis biti pod upitnikom do samog poèetka. Heat (19-7) æe svakako imati motiva za pobjedom pošto moraju na nekome iskaliti frustracije nakon poraza od Orlanda prije dva dana. Porazom im je poèela turneja od šest gostujuæih utakmica a Wizardsi su odlièan protivnik za vratiti se pobjedama. James je protiv Orlanda odigrao najlošiju šutersku utakmicu sezone (5-15) ali je zato podijelio 10 asistencija. Zakazao je i Chris Bosh koji je ubilježio samo 12 poena iz 13 šuteva. Zadnji susret je propustio startni playmaker Mario Chalmers radi ozljede ruke i još se ne zna hoæe li biti spreman za veèeras.

Miami je apsolutni favorit i vjerujemo kako je ovo najsigurnija oklada veèeri.

Charlotte Bobcats – Chicago Bulls  01:00

Bobcatsi (3-22) su i dalje zacementirani na samom dnu lige. Vraæaju se kuæi nakon niza od èetiri gostujuæe utakmice (0-4) u kojima su primali 102 poena u prosjeku. Taj podatak što dolaze kuæi ih baš neæe previše veseliti pošto im u te tri domaæe utakmice dolaze redom Bullsi, Clippersi i Sixersi, ekipe iz samog vrha lige. Na žalost po trenera Silasa i njegove igraèe niz od 12 poraza æe izgleda još prièekati na svoj prekid. Glavni igraèi su i dalje na listi ozlijeðenih pa æe i veèeras njihove uloge morati preuzeti Walker, Williams i Derrick Brown koji je protiv Bostona zabio 20 poena uz 10-10 šut iz igre. Bullsi (22-6) su ove sezone takve ekipe riješavali sa pola snage. Zadnje gostovanje im je i bilo kod jedne takve sliène ekipe, New Orleansa, gdje su slavili 90-67 uz odmaranje svojih najvažnijih igraèa. Veæ su odigrali 7 susreta u nizu od ukupno devet što ih imaju na rasporedu i skupili su 5 pobjeda uz 2 poraza (Miami, Philadelphia). Vjerujemo kako æe Rose i veèeras biti pošteðen pune minutaže jer bi utakmica trebala ranije biti riješena. Fali im jedino Hamilton pa æe Brewer ponovo u startnu postavu.

Chicago je veliki favorit i bez veæih problema bi trebao dobiti ovu utakmicu.

Orlando Magic – Atlanta Hawks  01:00

Orlando (16-10) je unatoè onom nesretnom porazu od Clippersa prije èetiri dana pokazao da je u odliènoj formi u zadnjem susretu protiv Miamija. Kada ih ide šut za tri poena nema ekipe koju ne mogu dobiti. Uz to naravno treba im i dobar Dwight Howard a on u zadnje vrijeme igrao kao pravi MVP. Predvodi svoju ekipu u svim važnijim kategorijama. Najbolji je strijelac, skakaè i bloker ekipe a ima i najviše ukradenih lopti u prosjeku kao i najbolji postotak šuta. Njemu svakako treba dodati i Ryana Andersona koji je po uèinku drugi najbolji igraè ekipe i ozbiljan je konkurent za igraèa koji je najviše napredovao u odnosu na prošlu sezonu. Stan Van Gundy nema problema sa ozlijeðenim igraèima tako da ekipa u odliènoj atmosferi doèekuje Hawkse (17-9) koji su mjesto iznad njih na Istoènoj konferenciji.  Za razliku od Orlanda Atlanta nije baš u sjajnoj formi, ali su ipak u zadnjem susretu uspjeli prekinuti niz od tri poraza, i to sva tri na svome parketu, pobjedom protiv Indiane. Josh Smith je odigrao èak 46 minuta i ubilježio 28 poena, 12 skokova i 5 ukradenih lopti. Dobar je bio i Kirk Hinrich sa 17 poena i 4 asistencije koji æe uz McGradya trebati ponoviti sliènu predstavu ako žele doæi do nove pobjede.

Orlando je favorit i vjerujemo kako æe doæi do nove pobjede. Pachulia i Smith æe se morati dobro namuèiti protiv Howarda i Andersona koji u zadnje vrijeme briljiraju.

Detroit Pistons – New Jersey Nets  01:30

U prekjuèerašnjoj utakmici odigranoj u Prudential Centru slavili su Pistonsi 99-92. Bila im je to treæa uzastopna pobjeda što im je rekord ove sezone. Veæ veèeras ih oèekuje novi meðusobni susret i Pistonsi bi novom pobjedom dostigli New Jersey na tablici. U srijedu je Detroit imao èak šest igraèa sa dvoznamenkastim brojem koševa a prednjaèio je ponovno Greg Monroe sa 20 poena, 12 skokova i 4 asistencije. Vratio se i Ben Gordon nakon dužeg izbivanja zbog ozljede pa je ove sezone propustio veæ 11 susreta. Za 21 minutu je ubilježio 14 poena (6-7 šut) i imao 5 skokova. Njegovo iskustvo bi trebalo biti od velike važnosti u narednim susretima koji išèekuju Detroit a pošto im se smiješi ipak malo lakši raspored pred Frankom je oèito dobro razdoblje. Netsima pak slijede teški dani jer uz to što imaju èetiri uzastopna poraza dolaze im ogledi sa klubovima koji su iznad 50% uspjeha ove sezone. Uz to niti vijesti u vezi ozlijeðenih igraèa nisu ništa bolje. Najbliži povratku je Mehmet Okur, ali ne za veèerašnju utakmicu dok je povratak Lopeza, Brooksa i Stevensona velika napoznanica. Do kraja sezone su ostali i bez Bogansa kojeg su tek naknadno potpisali radi silnih ozljeda važnih igraèa tako da Avery Johnson opet ima novih problema.

Detroit je oèito uhvatio malo bolju formu, ozlijeðeni igraèi se polako vraæaju i trebali bi veèeras doæi do nove pobjede. Netsima izgleda nije suðeno ove sezone pošto se od samog poèetka muèe sa formom i ozljedama.

Cleveland Cavaliers  – Milwaukee Bucks  01:30

Cleveland (10-14) je na još nepoznato razdoblje ostao bez svoga startera Kyriea Irvinga, koji je protiv Miami Heata zaradio potres mozga. No i bez njega su prošlu utakmicu uspijeli pobijediti favorizirane Los Angeles Clipperse 99:92. Nakon izjednaèenog prvog dijela (40:40), u 3.èetvrtini se Cleveland odvaja na +15 i uz nekoliko naleta gostiju uspijevaju saèuvati prednost. Antawn Jamison sa 27 koševa i Ramon Sessions sa 24 koša bili su najbolji kod domaæina. Uz Irvinga domaæini nemogu raèunati na Anthony Parkera i Tristana Thompsona. Milwaukee Bucksi (11-14) su pobjedom kod Toronto Raptorsa 105:99 prekinuli niz od tri poraza. Bila je to zanimljiva utakmica gdje su se momèadi èak 16 puta izmjenjivale u vodstvu. Od 6 dvoznamenkastih igraèa gostiju najbolji je bio argentinac Carlos Delfino sa 25 koševa.

Vrlo izjednaèena utakmica u kojoj malu prednost dajemo gostima. Možemo oèekivati tvrdu utakmicu sa malo poena.

New York Knicks  –  Los Angeles Lakers  02:00

Jeremy Lin,  spasitelj New York Knicksa (11-15) je treæi put za redom odigrao je sjajnu utakmicu i odveo svoju momèad do treæe uzastopne pobjede.  Kod Washington Wizardsa su pobijedili sa 107:93 a upravo je Lin sa 23 koša i 10 asistencija bio kljuèan u pobjedi. Dobar uèinak je ostvario i Tyson Chandler sa svojih 25 koševa i 11 skokova.  Danas æe opet biti bez Carmela Anthonya i Amare’a Stoudemirea te ih oèekuje vrlo težak posao jer u goste im stižu Los Angeles Lakersi (15-11).  Oni su juèer u gostima nakon produžetka svladali Boston Celticse 88:87. Iako su dosad igrali dosta loše u gostima, Lakersi su noæas bili vrlo dobri te su zasluženo odnijeli pobjedu iz TD Gardena. Kobe Bryant je bio najbolji strijelac sa 27 koševa, a veliku pomoæ je dobio od Pau Gasola koji je postigao 25 koševa i uhvatio 14 lopti.

U izostanku Anthonya i Stoudemirea gosti su veliki favoriti. Bilo bi iznenaðenje da New York ostvari i 4.pobjedu zaredom. Lakersi su dobili New York devet puta zaredom, od èega èetiri u MSG-u.

Memphis Grizzlies  – Indiana Pacers  02:00

Memphis Grizzliesi (13-13) su u srijedu bili bolji od Minnesota Timberwolvesa 85:80. Grizzliesi su puno lakše došli do pobjede nego što to rezultat pokazuje, imali su +12 sve do zadnje 2 minute, no opustili su se i gosti su malo ublažili poraz. Rudy Gay sa 19 koševa  i Quincy Pondexter sa 17 su bili najraspoloženiji kod domaæina. Tony Allen je propustio treæu uzastopnu utakmicu zbog ozljede koljena i kuka, a današnji nastup je takoðer pod upitnikom. Indiana Pacersi (17-8) su prošlu utakmicu gostovali kod Atlanta Hawksa i izgubili sa 87:97 (izgubili su kod Atlante devetu u nizu). Gosti nisu imali niti jednog raspoloženog igraèa, Danny Granger je zabio 21, ali uz oèajan šut iz igre (5/17). Današnja utakmica im je treæa u èetiri dana i sigurno æe se osjetiti umor kod igraèa. Jeff Foster i George Hill su im izvan stroja.

Prednost dajemo domaæim Memphis Grizzliesima koji bi trebali iskoristiti težak raspored gostiju. Ova utakmica neæe biti krcata atraktivnim potezima jer obje momèadi njeguju jake obrane.

New Orleans Hornets  – Portland Trail Blazers  02:00

Još jedan težak poraz doživjeli su New Orleans Hornetsi (4-22) kada su u svojoj dvorani doèekali Chicago Bullse. Iako je Derrick Rose igrao sa 30% snage zbog problema sa leðima, njegova je momèad slavila 90:67. Premda su ga se prošlih dana htjeli riješiti, Chris Kaman je ubacio 17 koševa  i bio je najbolji kod domaæina.  Jarrett Jack se vratio u petorku nakon što je propustio posljednje tri utakmice zbog ozljede koljena, ali je zabio samo 4 koša. Portland Trail Blazersi (14-12) su u srijedu doživjeli drugi uzastopni poraz kod kuæe. Nakon Oklahoma City Thundera bolji od njih su bili i Houston Rocketsi 96:103. Gosti su do pobjede stigli ponajviše zahvaljujuæi sjajnoj igri igraèa s klupe koji su ubacili 66 poena. Nakon što su nadoknadili zaostatak od 19 poena deset minuta prije kraja, Blazersi nisu imali snage za totalni preokret i gosti dobivaju utakmicu. Gerald Wallace je upisao 20 koševa, a Wesley Matthews je dodao svojih 17.

Gosti su veliki favoriti i trebali bi bez veæih problema dobiti utakmicu. Ove dvije momèadi su ove sezone veæ igrale meðusobno upravo u New Orleansu, a pobjedu je odnio Portland rezultatom 84:77.

Minnesota Timberwolves  – Dallas Mavericks  02:00

Minnesota Timberwolvesi (13-13) su preživjeli dvije utakmice bez Kevina Lovea. Èak nisu ni prošli tako loše, upisali su pobjedu protiv Kingsa 86:84, a poraženi su na gostovanju kod Memphis Grizzliesa 85:80. Minnesota je protiv Memphisa izgledala poprilièno loše na terenu. Djelomièan razlog tome je što su dan prije igrali iscrpljujuæu utakmicu protiv Kingsa.  J.J. Barea bio je najbolji strijelac Timberwolvesa sa 17 koševa, a Michael Beasley je dodao još 13 koševa. Danas im dolazi Dallas od kojeg su ove sezone veæ dva puta bili bolji, sa 99:82 u Minneapolisu i 105:90 u Dallasu. Dallas Mavericksi (15-11) su u srijedu u Pepsi Centru bili bolji od ozljedama prorijeðenih Denver Nuggetsa 105:95.  Dirk Nowitzki se polako vraæa u formu, zabio je 25 koševa i bio glavna karika kod gostiju. Jason Kidd  koji je zbog ozljede mišiæa lista propustio posljednjih šest utakmica, bi se danas mogao vratiti na parket.

Mala prednost aktualnim prvacima jer se Dirk Nowitzki polako vraæa u formu, a kad je on  pravi tada je i Dallas vrlo jak. Kevin Love je odmoran i željan igre, pa bi vrijedilo probati odigrati over na njega.

Utah Jazz – Oklahoma City Thunder  04:30

Utah Jazz (13-11) je prošlu utakmicu gostovao kod Indiana Pacersa, te izgubio sa 99:104. Iako su gubili i 21 razlike nisu se predavali i u završnici vraæaju utakmicu u egal. Tada se Indiana opet budi, te pobjeda ostaje u Indianapolisu. Od 6 dvoznamenkastih igraèa Jazza najbolji je bio Paul Millsap sa 18 koševa i 10 skokova. Trenutno Utah ima sve igraèe na raspolaganju. Oklahoma (20-6) je juèer pomalo iznenaðujuæe izgubila kod Sacramento Kingsa rezultatom 101:106. Iako su imali 48% šuta iz igre, a domaæini samo 40%, uspjeli su izgubiti utamicu. A najviše zasluga k tome idu èak 23 izgubljene lopte (Westbrook èak 7). Kevin Durant i Russell Westbrook su zabili 60 koševa, no to nije bilo dovoljno za nešto više od èasnog poraza. Kao i juèer za utakmicu su upitni Eric Maynor i Thabo Sefolosha.

Premda je gostima ovo back-to-back utakmica, mišljenja smo da æe upisati pobjedu.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE