Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi razmontirali Sixerse, Cousins uništio Clipperse

U noći s ponedjeljka na utorak nastavljena je predsezona NBA lige i odigrana su četiri susreta. Mogli smo uživati u ofenzivnoj rapsodiji Brooklyn Netsa, ne tako raspoloženom nastupu Dallas Mavericksa i dominantnim partijama Kennetha Farieda i DeMarcusa Cousinsa.

Philadelphia 76ersi polako počinju navikavati navijače na poraze, koji bi trebali biti svojevrsni cilj tekuće sezone s obzirom na nadolazeći draft. Bolja je bila ekipa Brooklyn Netsa, s ubačenih 127 poena, uz skoro 60% šuta iz igre u prvome poluvremenu i s 14 zabijenih trica. Lakše bi bilo nabrajati neraspoložene igrače Netsa, a posebno su se istaknuo Shaun Livingston sa 17 poena, 9 skokova i 8 asistencija, te bez promašaja. Mirza Teletović odlično je iskoristio minute na terenu postigavši 21 poena, te sakupivši 7 skokova i 5 asistencija, Chris Johsnon zabilježio je 21 poen, a nisu dužni ostali ni starteri od kojih se puno očekuje Joe Johnson s 18 i Brook Lopez sa 17 poena.

Kod domaćina najviše je pokazao Evan Turner s 23 poena, a solidne partije odigrali su novak Michael Carter – Williams i Thaddeus Young s po 12 poena. Iako je riječ o duelu predsezone u kojima rezultat pada u drugi plan novopečeni trener 76ersa Brett Brown bio je vidno nezadovoljan nastupom svoje momčadi.

Ekipa koja bi trebala biti svojevrsna konkurencija Philadelphiji u lovu na što bolje izbore na draftu slavila je protiv Dallas Mavericksa. Puno bolje krenuo je Orlando u ovaj susret, stvorili su prednost koja se potom istopila u drugom i trećem periodu. Odlučujuća je bila posljednja dionica susreta koju su Mavsi odigrali bez „udarnih igala“ i poraženi su rezultatom 102:94. Najbolji kod Mavsa bio je Dirk Nowitzki s 24 poena, a dobro je odigrao jedini dvoznamenkasti igrač uz Dirka, Monta Ellis sa 16 poena. Mavsi su u ovom susretu odmarali velik broj igrača, priliku su dobili igrači koji će se boriti za popunjavanje rostera i možemo reći kako ju apsolutno nitko nije iskoristio. Mladu ekipu Orlanda predvodio je drugi izbor drafta Victor Oladipo s 12 poena, 11 skokova i 5 asistencija. Najbolji strijelac Magica bio je Maurice Harkless sa 16 poena, a solidne su partije odigrali Tobias Harris i Etuwan Moore. Orlando je u ovom susretu dominirao u skokovima, sakupili su čak 11 blokada,ali isto tako 28 izgubljenih lopti, što pokazuje kako se predsezona igra u opuštenijem tempu, ali isto tako kako je riječ o mladoj i neiskusnoj momčadi koja ima dosta posla pred sobom.

U okršaju dvije momčadi koje su prošle godine pripadale samom vrhu zapadne konferencije, Denver Nuggetsi bili su bolji od San Antonio Spursa rezultatom 98:94. Spursi su u ovom susretu nastupali bez trojca Tony Parker, Manu Ginobili i Tim Duncan, a to je najbolje iskoristio Corey Joseph s 13 poena i 4 skoka i 2 asistencije, dok su solidnu partiju odigrali Thiago Splitter s 12 poena i Kawhi Leonard s 13 poena i 12 skokova. Kod domaćina se iskazao Kenneth Faried s 22 poena i 9 skokova, uz visok postotak šuta iz igre, a uz njega Nuggetse je do pobjede vodio dvojac J.J. Hickson i Randy Foye s po 15 poena. Solidno popunjena dvorana mogla je gledati Nuggetse na kakve smo navikli i prethodne godine, s puno kontri i poena u reketu i uz dosta slab postotak šuta za tri poena.

Najdominantniji nastup večeri prikazao je DeMarcus Cousins u pobjedi njegovog Sacramenta nad Los Angeles Clippersima. Cousins je predvodio momčad do pobjede s 31 poenom i uz to sakupio 11 skokova , ukrao 2 lopte i podijelio 3 asistencije. U duelu s visokim igračima Clippersa, koji su igrali bez DeAndre Jordana i Blake Griffina pokazao je svu raznovrsnost svoje igre, košarkaški talent koji posjeduje i za nadati se kako će nastaviti u ovom tonu i kako će nestati “dječje bolesti” u njegovoj igri. U dobrom svijetlu domaćoj se publici predstavio Isiah Thomas sa 16 poena i 5 asistencija, dok su dvoznamenkasti broj poena zabilježili Marcus Thornton i John Salmons.

Kod gostiju istakao se Darren Collison, koji se nakon nekoliko neuspjelih dionica vraća u poznatu mu ulogu zamjene za Chris Paula. Protiv Kingsa odigrao je impresivan susret s 20 poena i 10 asistencija. Bolji od njega po broju poena bio je stroj za koševe Jamal Crawford s 25 poena, a solidno je odigrao i novopridošli igrač Byron Mullens, koji je pridodao 16 poena i 7 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE