Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi se opraštaju od svoje dvorane, Bucksi protiv Raptorsa

U veèerašnjih šest utakmica nema nekih izravnih dvoboja barem što se doigravanja tièe tako da neæemo izdvojiti niti jedan susret posebno. U veæini utakmica jednoj ekipi igra samo pobjeda dok su drugi tu samo da odrade posao. Sixersi veèeras mogu potvrditi doigravanje dok Bucksi željno priželjkuju njihov kiks. Memphis traži pobjedu nad Clevelandom kako bi ostali korak s Clippersima dok bi Spursi veèeras pobjedom zakljuèali poziciju broj jedan na Zapadu.

Washington Wizards – Charlotte Bobcats  01.00

Wizardsi doèekuju najgoru ekipu u povijesti NBA lige, Bobcatse, u èetvrtom meðusobnom dvoboju. Do sada su ostvarili sve tri pobjede. Wizardsi su preksinoæ u Miamiju ostvarili pomalo iznenaðujuæu pobjedu (86:84). Najviše poena je upisao Cartier Martin (22), a jako dobar je bio i John Wall sa 13 poena, 13 asistencija i 6 skokova. Bobcatsi su sinoæ upisali jubilarni 20. poraz u nizu od Sacramenta (114:88). U lošem šuterskom raspoloženju (dva pogotka iz 15 pokušaja šuta za tri poena) se istaknuo Kemba Walker (13 poena, 11 asistencija i 5 skokova), te Byron Mullens koji je takoðer upisao 13 poena uz 8 skokova. Domaæa ekipa je hendikepirana neigranjem Rasharda Lewisa, Rogera Masona Jr. i Andraya Blatchea. Upitan im je Trevor Booker. Gostujuæoj ekipi takoðer neæe nastupiti tri igraèa (Corey Maggette, Eduardo Najera, Reggie Williams), a upitan je nastup D. J. Augustina.

Prednost dajemo Washingtonu zbog domaæeg terena i kvalitetnije ekipe.

Indiana Pacers – Detroit Pistons  01.00

Treæi susret koji æe odluèiti o tome tko æe pobijediti u seriji izmeðu ovih ekipa. Indiana je odliènim igrama u posljednje vrijeme osigurala treæu poziciju na Istoku, te æe najvjerovatnije igrati sa Orlandom u doigravanju. Preksinoæ su poraženi od Philadelphije na svom terenu 106:109 nakon jednog produžetka. Najbolji u ekipi je bio David West sa 32 poena i 12 skokova. Na vrhu liste strijelaca mu se pridružio Tyler Hansbrough sa 17 poena u 23 minute. Detroit je sinoæ upisao novu pobjedu nad Torontom (76:73). Najviše poena su upisali Ben Gordon i Brandon Knight (obojica po 19). Imali su lošu realizaciju šuta iz igre (37%). Obje ekipe su kompletne.

Prednost dajemo Indiani jer su puno kvalitetnija ekipa.

New Jersey Nets – Philadelphia 76ers  01.30

Netsi (22-42) veèeras igraju posljednji puta u svom Prudential Centru i sigurno æe se htjeti oprostiti od svoje dvorane i sovg grada sa pobjedom. Ugostit æe Sixerse sa kojima su u zadnja dva tjedna odigrali dva puta a ovo æe im biti ukupno èetvrta meðusobna utakmica sezone. Iznenaðujuæe, ekipa Avery Johnsona ima 2-1 prednost i oèito ne leži Philadelphiji. Veèeras æe izmeðu ostalog biti odana poèast i našem pokojnom Draženu Petroviæu koji je jedan od velikana New Jerseya i jedan od najboljih igraèa koji je nosio njihov dres. Svi oni æe otiæi u povijest skupa sa dvoranom dok im je buduænost nesigurna jer im najbolji igraè Deron Williams ima nerazriješen status i žarku želju za odlaskom u neku drugu sredinu. Njegovo zdravstveno stanje takoðer nije najbolje pa æe za veèeras biti upitan njegov nastup. Gosti pak više ne žive na samom rubu. Još jedna pobjeda im treba od tri susreta koliko još imaju na rasporedu da i teoretski osiguraju play-off. Netsi su im prva meè-lopta i Doug Collins se nada da æe ju odmah veèeras iskoristiti. Imaju dvije pobjede zaredom a posebno je bila impresivna zadnja, u Indiani, nakon produžetka 109:106 gdje je veteran Elton Brand ubacio 20 poena i ihvatio 9 skokova je Jrue Holiday podijelio 7 asistencija te tome pridodao 17 poena.

Kompletni Sixersi su svakako favoriti i pošto im je potrebna pobjeda neæe ništa kalkulirati nego ju ostvariti na što bezbolniji naèin. Netsi æe 8. travanj upamtiti kao datum kada su zadnji puta slavili u svojoj uskoro bivšoj dvorani.

Milwaukee Bucks – Toronto Raptors  02.00

Milwaukee je dva puta ove sezone pobijedio Toronto sa identiènim 105:99 rezultatom a veèeras traže bnilo kakvu pobjedu, i usput se nadaju kiksu Sixersa, samo kako bi ostali u borbi za doigrvanje. Kada su trebali najviše potegnuti zaredali su sa lošim igrama i tako su upisali pet poraza u posljednjih sedam utakmica. Treneru Scott Skilesu je jasno kako æe i sljedeæe sezone imati puno problema i nekonstantnih igrara buduæi da æe se ekipa opet oslonjati na Jenningsa i Ellisa, dvojca koji možda može zatrpati protivnièki koš ali isto tako svojim nepostojanjem u obrani odmognuti svojoj ekipi. Veèeras æe opet sve biti u njihovim rukama i ovisno o tome kako æe ih služiti šuta tako æe se i odvijati situacija na terenu. Pošto gostima ne igraju dva vjerojatno najbolja igraèa, Bargniani i Calderon, Bucksi ne bi smijeli imati težak zadatak. Raptorsi su nanizali tri poraza a zadnji je došao juèer, kod Detroita 76:73. Imaju jedan od najlošijih napada lige te postižu jedva iznad 90 poena po susretu. Uz DeRozana domaæinima æe najveæa opasnost prijetiti od dva bivša euroligaša, Alana Andersona i Linasa Kleize.

Bucksi su bez imalo sumnje favoriti i igra im jedino pobjeda te æe ju ostvariti pošto se još uvijek potajno nadaju plasmanu.

Memphis Grizzlies  – Cleveland Cavaliers  02.00

Memphis Grizzliesi (39-25) su rezultatom 93:89 upisali svoju èetvrtu uzastopnu pobjedu  protiv oslabljenih Portland Trail Blazersa. Domaæini su držali vodstvo kroz cijelu utakmicu, ali su pobjedu doveli u pitanje slabom zadnjom èetvrtinom u kojoj su postigli samo 14 poena. Portland je pola minute prije kraja stigao na dva poena zaostatka, ali je Rudy Gay blokirao Matthewsov pokušaj za tricu èetiri sekunde prije isteka vremena. Rudy Gay je sa 21 košem bio najbolji strijelac, dok je O.J.Mayo pridodao svojih 14. Cleveland Cavaliersi (21-41) su sinoæ gostovali kod San Antonio Spursa, gdje su poraženi sa 98:114. I prije samoga poèetka se znao pobjednik utakmice, samo je bilo pitanje kolika æe biti razlika. U porazu je najefikasniji bio Antawn Jamison sa 21 košem.

Memphis još uvijek lovi èetvrto mjesto na zapadu i ne smije kiksati, dok se Cleveland može pripremati za slijedeæu sezonu.

San Antonio Spurs – Portland Trail Blazers  02.30

S pobjedom veèeras, San Antonio Spursi (47-16) mogu osigurati prvo mjesto na zapadu s obzirom da je Oklahoma City sinoæ poražen na gostovanju kod Los Angeles Lakersa. Iako su tjednima ponavljali da im to uopæe nije bitno sada kada su tako blizu žele iskoristiti dobivenu priliku. Do te prilike su stigli nakon što su sinoæ bez veæih problema na svom terenu svladali Cleveland Cavalierse 114:98. Domaæini  su kontrolirali cijelu utakmicu vodeæi njen veæi dio s dvoznamenkastom razlikom i bez pomoæi Tima Duncana koji je dobio zasluženi odmor. Danas se takoðer može oèekivati da æe Greg Popovich odmarati neke umorne igraèe. Peti poraz u nizu upisali su Portland Trail Blazersi (28-36) kada su u subotu gostovali kod Memphis Grizzliesa. Bilo je 89:93, no Portland je kod minus dva imao napad za pobjedu, no Rudy Gay blokadom donosi pobjedu domaæinima. Portland je s 23 koša i 13 skokova predvodio J.J. Hickson, a  Jamal Crawford je ubacio 21 koš.

San Antonio pobjeðuje i osigurava jedinicu na zapadu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE