Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi se svim silama žele riješiti Joea Johnsona

Brooklyn Netsi će, kako se čini, napokon riješiti problem Joea Johnsona i to razmjenom ovo ljeto. Razmatran je trade između Brooklyna i Memphisa a iako do dogovora nije moglo doći, generalni menadžer Netsa Billy King ima mnogo vjere da će se do listopada ove godine riješiti situacija i tako će uspjeti veliki dio svog salary capa očistiti. Još jedan igrač o čijem se tradeu razmatra je i Jarrett Jack a do odlaska ova dva igrača mora doći da ne bi ugovorima za Brooka Lopeza i Thaddeusa Younga Brooklyn ponovo zagazio duboko u luxury tax. Jarrett Jack nije prvi izbor ali njega poslati u neku drugu NBA ekipu mnogo je lakše nego Derona Williamsa koji ima $21 milijun da dobije za sljedeću sezonu plus $22.3 milijuna za sezonu 2016-’17 što je ukupno $43 milijuna za dvije godine (druga godina je tzv. early termination opcija, igrač ima pravo da ranije prekine ugovor).

Dva tima koja su prije toga bila zainteresirana za usluge Iso Joea, Charlotte i Detroit našli su bolje opcije u Nicolasu Batumu i Ersanu Ilyasovi respektivno, pa je tako smanjena lista interesenata s kojima bi Netsi mogli sastaviti dogovor. Međutim, Memphisu je potreban šuter s obzirom da se radi o ekipi koja je vjerojatno zbog nedostatka šutera na svom rosteru ponovo (pre)rano završila svoj playoff put, a tu situaciju ne žele sljedeće godine. Grizzliesi već duže vrijeme grade tim koji bi s par dodataka mogao biti smatran za potencijalnog šampiona, a Joe Johnson je sigurno jedan takav dodatak.

Netsi s druge strane imaju dva ogromna slobodna igrača ovo ljeto: Brooka Lopeza i Thaddeusa Younga. Young je došao iz Minesotte razmjenom za Kevina Garnetta a Brooka su draftirali Netsi s desetim izborom 2008. Kada bi se riješili ovog $31 milijuna sa svog payrolla onda bi bez problema mogli potpisati dva igrača gore, plus Mirzu Teletovića koji je također slobodan igrač (restricted slobodan igrač, iz Netsa su već najavili da će ponude koje MT3 dobije izjednačiti) i tako u novu sezonu krenuli vjerojatno mnogo slabiji, ali s određenom vrstom sreće što su se riješili jedan dio problema kojeg su napravili kada su krenuli u ovaj All in projekt da osvoje titulu. Što će izvući Billy King iz ovoga svega teško je reći, ali najveći financijski kaos u ligi je titula koju Brooklyn osvaja već par godina zaredom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE