Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi slavili u produžetku, slavlje Oklahome u Manchesteru

Iza nas je još jedna zanimljiva večer predsezone NBA lige. Odigrana je nekolicina zanimljivih utakmica, ponovno smo vidjeli mnoštvo debija i mnoštvo atraktivnih poteza. Gotovo najviše takvih poteza bilo je u Manchesteru i Clevelandu. Svjedočili smo i debiju “supermomčadi” iz Brooklyna te novom potopu Izraelaca u svijetu u NBA.

Naime, u Engleskoj su u okviru svojih europskih turneja utakmicu odigrali Philadelphia 76ersi i Oklahoma City Thunder. Nakon pobjede nad Fenerbahčeom, Oklahoma je svladala i jednu od lošijih momčadi ove sezone NBA lige sa 103:99. Reggie Jackson je odigrao fantastičnu utakmicu, koju je završio učinkom od 29 poena, osam asistencija i šest skokova, dok je Kevin Durant bio standardan te umalo zabilježio triple-double učinak s 21 poenom, 12 asistencija i 8 skokova. Kod 76ersa Tony Wroten je bio najbolji igrač momčadi s 20 ubačaja, s jednim manje je završio Evan Turner.

Brooklyn Netsi su debitirali sa svojom novom ekipom i novim trenerom Jasonom Kiddom. Kidd je dosta rotirao u svojoj momčadi, što je i dovelo do produžetka protiv Washington Wizardsa u Verizon Centru u američkoj prijestolnici. Netsi su slavili 111:106 nakon dodatnih pet minuta igre. Predvodio ih je Tyshawn Taylor sa 16 poena, Brook Lopez je zabio 15, baš kao i Mirza Teletović, koji je odigrao odličnu utakmicu te pokazao Kiddu da unatoč širokoj klupi može računati i na iskusnog bosanskohercegovačkog šutera. Uz to, za svaku njegovu pogođenu tricu, Deron Williams je morao napraviti tri skleka, što je odmah pokazalo da u ekipi vlada vesela atmosfera. Kod Washingtona Nene Hilario je ubacio 19, a John Wall 16.

Cleveland je bio dosta uvjerljiv na svom parketu protiv Milwaukee Bucksa. Cavsi su se u nekim akcijama i poigravali s obranom Bucksa te konstantno bili u velikom vodstvo, koje su u konačnici okrunili pobjedom od 12 poena razlike (99:87). Tristan Thompson sa 17 poena i osam skokova je predvodio Cavse, dok su ga pratili Kenny Kadji s 15 i Kyrie Irving s 14 poena. Treba spomenuti i da je za Cavse debitirao prvi izbor ovogodišnjeg drafta, Anthony Bennett, koji je upisao 7 poena (šut 2/12) i 10 skokova. Kod Bucksa Graham je ubacio 15, a Giannis Antetokoumpo 14.

Atlanta Hawksi su poenima rookieja Dennisa Schrodera dvije sekunde prije kraja ubilježili pobjedu od 87:85 protiv Charlotte Bobcatsa. Mike Scott je predvodio Hawkse s 19 poena, a Kyle Korver ga je pratio s 14. Kod Bobcatsa je Ramon Sessions ubacio 17, a Kemba Walker 12. Detroit Pistonsi su pak ugostili izraelske prvake Maccabi Haifu, koji se vjerojatno ni sad nisu oporavili hlađenja na -40 od Sunsa. Pistonsi su pak bili mnogo ljubazniji prema gostima iz Izraela te ih nadvisili “samo” 22 razlike. Andre Drummond je zabio 17 poena, a u svom debiju je bivši član Bucksa Brandon Jennings zabio 15 pogodaka, dok je Cubilan bio najučinkovitiji igrač Maccabija s 20 poena.

Utah Jazz je uvjerljivije nego očekivano svladao Warriorse te tako slavio u svojoj prvoj pripremnoj utakmici za novu sezonu, dok se Warriorsi i dalje traže upisavši drugi poraz u tri utakmice. U visokom slavlju Jazzera od 101:78  John Lucas je ubacio 16 poena, Alec Burks 14, Evans i Burke po 12 te Favors i Kanter po 10, dok su Evans i Favors imali i učinak od 13, odnosno 12 skokova. Kod Warriorsa smo vidjeli tek dva igrača s dvoznamenkastim brojem poen. Marreese Speights je završio s 13 pogodaka, a Stephen Curry s 10.

Lakersi su se osvetili Nuggetsima za poraz od prije dva dana. U dvorani u Ontariju su slavili 90:88, zahvaljujući prvenstveno Steveu Blakeu, koji je ubacio 16 poena, dok je Pau Gasol dodao 14. Kod Nuggetsa su se isticali tek JaVale McGee s 14 ubačaja te J. J. Hickson s 13.

Naredne noći igra se šest novih utakmica, uključujući još jedan europsko-američki dvoboj, ovoga puta između San Antonio Spursa i CSKA Moskve.

NBA predsezona, rezultati:

Philadelphia 76ers – Oklahoma Thunder 99:103
Washington Wizards – Brooklyn Nets 106:111
Cleveland Cavaliers – Milwaukee Bucks 99:87
Charlotte Bobcats – Atlanta Hawks 85:87
Detroit Pistons – Maccabi Haifa 91:68
Utah Jazz – Golden State Warriors 101:78
Los Angeles Lakers – Denver Nuggets 90:88

Latest Posts

NE PROPUSTITE