Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi ugošæuju Heat, revanš u Houstonu

Nakon juèerašnji dvanaest susreta veèeras nas èeka neznatno manji broj, njih deset. Atlanta i Chicago æe reprizirati ogled od prije èetiri dana samo sa zamijenjenim ulogama, Miami ide u goste u New Jersey gdje bi mogao odigrati drugu utakmicu zaredom bez velikog dvojca. Na Zapadu par interesantnih dvoboja. Spursi i Nuggetsi se bore za vrh a Dallas traži pobjedu kod kuæe protiv New Orleansa kako bi se maknuo iz zone najlošijih klubova konferencije.

Atlanta Hawks – Chicago Bulls 01:00

Hawksi i Bullsi su samo prije èetiri dana odigrali meðusobni ogled. Dobili su ga Bullsi u zadnjim sekundama polaganjem Denga dok su Hawksi imali èak +19 u jednom dijelu takmice. Obje ekipe su od tada odigrale po dva susreta, dok æe Atlanti ovo biti treæa utakmica u tri dana. U zadnje dvije su odigrali èak èetiri produžetka (Miami 3, Charlotte 1), i ostvarili po jednu pobjedu i poraz. Juèer je Josh Smith predvodio ekipu sa 23 koša i 13 skokova. Tracy McGrady je propustio sraz sa Bobcatsima radi problema sa koljenom i upitan je za veèeras. No Larry Drew ima raznoliku ekipu na klupi pa svako veèer netko novi preuzme odgovornost. Bullsi dolaze u velikoj formi. Šest pobjeda zaredom od kojih je juèerašnja protiv Orlanda u gostima bila maestralna. Treæu ekipu Istoène konferencije ostavili su na samo 83 poena i odigrali sjajno obranu. Sjajno je odigrao rezervni igraè Kyle Korver ubacivši 18 poena od èega je bilo 5 trica. Rose, Deng i Boozer su kao i inaèe svoj posao odradili na nivou i pobjeda je bila sigurna. Hamilton je opet propustio susret zbog ozljede i izgleda ga neæe biti ni veèeras, no sa ovakvim Korverom to ne bi trebao biti neki veliki problem.

Bullsi su favoriti unatoè domaæem parketu Hawksa. Treba uzeti i u obzir da je Atlanti ovo treæa utakmica u tri dana, i još su k tome odigrali èetiri produžetka pa bi umor mogao odigrati veliku ulogu. Rose bi mogao otiæi iznad 23 poena.

Indiana Pacers – Charlotte Bobcats 01:00

Indiana se sigurno nije nadala da æe nakon 7 odigranih susreta zauzimati treæu poziciju Istoène konferencije u konkurenciji sa Miamijem, Bostonom, Chicagom, Atlantom i New Yorkom. Juèerašnja pobjeda u gostima kod Bostona je bila impresivna. Ostavili su Celticse na samo 74 poena. Granger je opet bio oèajan sa 3-14 šutem ali je bio i prvi strijelac ekipe sa 15 poena. Doèekuju Bobcatse koji su juèer odigrali gore spomenuti produžetak sa Hawksima i izgubili. U zadnju èetvrtinu su ušli sa -9 i uspjeli izboriti produžetak ali tamo nisu bili mirne ruke. Augustin i Walker su odigrali odlièno i moraju ponoviti takav susret i veèeras jer pod koševima baš i nemaju neke šanse protiv Pacersa. Dodatan problem je nova ozljeda Tyrus Thomasa koji se tek vratio i bit æe upitan za veèeras.

Prognoziramo pobjedu domaæina jer su puno bolja ekipa a vrijeme je i da Grangera krene. Moglo bi biti više od 188 poena.

New Jersey Nets – Miami Heat 01:30

Netsi su napokon prekinuli niz od šest poraza i juèer pobijedili u Kanadi kod Raptorsa pa su sada na 2-6 omjeru. Odlièno su šutirali za tri poena i pogodili ih èak 15. Briljirali su Morrow i Stevenson pogodivši ih 6 odnosno 5 a sjajno je odigrao napokon i Deron Williams ubacivši 24 poena uz 9 asistencija i 5 skokova. Miamija nakon jednog dana odmora èeka novo gostovanje i to tek drugo od 5. Wade i James su i za veèeras upitni i nakon susreta sa Hawksima bi mogli i ovaj odgledati sa tribina. Tako da bi opet sve oèi mogle biti uperene u Bosha, Chalmersa i Haslema. No i bez njih svejedno su favoriti i nadaju se pobijedi.

Prednost Miamiju jer su imali dan odmora i ako bude nastupio samo jedan od ozlijeðenog dvojca pobjeda æe biti sigurna. Pratiti do samog poèetka utakmice situaciju sa ozljedama pa odluèiti over ili under na Bosha jer ako neæe biti glavnih zvijezda Bosh ide over.

Detroit Pistons – New York Knicks 01:30

Pistonsi su opet na rubu niza od tri poraza zaredom pošto su ih juèer Sixersi dobili na domaæem parketu sa 23 razlike. Ben Gordon nije sudjelovao u porazu kao niti Rodney Stuckey i obojica su upitni za veèeras. Greg Monroe izgleda jedini ozbiljno ove sezone u momèadi Detroita i vodit æe bitku pod koševima sa Stoudemireom i Chandlerom. Juèer su šutirali samo 36% i ostali na 73 poena što im je rekordno nizak broj ove sezone. U goste im dolaze Knicksi kojima æe sigurno više ubaciti pošto ovi za obranu previše ne mare. Knicksi su juèer uspijeli pobijediti Wizardse u gostima i ostvariti treæu pobjedu u sedam susreta. Opet je prvi strijelac bio Carmelo Anthony zabivši 37 poena no za to mu je trebalo èak 33 šuta što umanjuje njegovu predstavu. Zanimljiv je i podatak kako su on i Stoudemire uzeli èak 54 šuta od ukupno 89 Knicksa što znaèi da su odluèili preuzeti stvar u svoje ruke.

Dajemo malu prednost gostima jer Pistonsi teško mogu zaustaviti dvojac superstara. Carmelo bi opet mogao iæi over kao i Ama’re.

Philadelphia 76ers – Toronto Raptors 02:00

Sixersi su sjajno otvorili sezonu na domaæem parketu laganom pobjedom protiv Pistonsa. Veèeras im takoðer dolazi lakši protivnik pa bi se niz pobjeda mogao nastaviti. Sjajni su bili Meeks (21 poen) i Hawes (16 poena, 14 skokova) a veliku pomoæ su imali sa klupe od Louisa Williamsa (16 poena, 4 asistencije) i Thaddeusa Younga (15 poena, 7 skokova od kojih 5 napadaèkih). Doug Collins ima puno povjerenje u osam igraèa koje redovno rotira i oni mu to vraæaju pobjedama. Raptorsi nemaju toliku širinu u svojoj momèadi i to bi ih moglo koštati ove sezone pošto je raspored neumoljiv. Juèer su odigrali slabu obranu i to ih je koštalo poraza od Netsa kod kuæe. Veèeras æe se morati puno više potruditi žele li doæi do pobjede jer su Sixersi ozbiljna momèad kojoj play-off ne bi smio nikako izbjeæi.

Domaæini su veliki favoriti i pobjeda bi morala biti sigurna. Moglo bi biti više od 187 poena.

Houston Rockets – Oklahoma Thunder 02:00

Momèad Oklahoma City Thundera (6-2) je juèer na svom terenu porazila 109:94 Houston Rocketse (2-5). Veèeras se momèadi ponovo susreæu, samo sa zamijenim domaæinskim ulogama. Houston jednostavno nije imao šanse i veæ je na poluvremenu bilo +17 za Oklahomu. Oklahoma City se ovom pobjedom vratila na pravi put nakon što su izgubili prethodne dvije utakmice, a još su k tome uspjeli odmoriti sve svoje startere od kojih nitko nije igrao više od 28 minuta. Najbolji kod domaæina su bili Kevin Durant sa 26 poena te James Harden sa 23 koša. Rocketsi su ovu utakmicu bili bez Kylea Lowryja koji ima problema s ozljedom desnog stopala, današnji nastup je pod upitnikom.

Danas æe Oklahomi biti teže doæi do pobjede jer Houston igra puno bolje pred svojim navijaèima, no ipak prednost dajemo Oklahomi. Moglo bi i veèeras biti dosta poena.

San Antonio Spurs – Denver Nuggets 02:30

San Antonio Spursi (5-2) su bez Ginobilia ostvarili dvije pobjede na svom terenu, prvu protiv Warriorsa, a druga protiv aktualnih prvaka Dallas Mavericksa rezultatom 93:71. Veæ na poluvremenu je utakmica bila riješena jer su Spursi vodili 55:29. Spursi su pogodili pet od šest trica na otvaranju utakmice. Do kraja su ih šutirali 16/33 (48,5 %). Najistaknutiji su bil Matt Bonner sa 17 i Richard Jefferson sa 16 koševa. Nuggetsi su noæas ostvarili èetvrtu pobjedu u nizu kada su u New Orleansu pobijedili 96:88. Sve do pred kraj treæe èetvrtine Nuggetsi nisu izgledali dobro, ali onda rade seriju 19:0 i devet minuta prije kraja utakmice dolaze do 10 poena prednosti koju su održavali do kraja. Najbolji su bili Al Harrington sa 14 koševa i Ty Lawson sa 12 koševa i 8 asistencija. Veèeras æe trebati bolju igru žele li do pozitivnog rezultata.

Prednost dajemo San Antoniu jer su zadnju utakmicu odigrali maestralno i nisu su previše umorili. Utakmica bi mogla završiti preko 200 poena.

Dallas Mavericks – New Orleans Hornets 03:00

Dallas nakon katastrofalne igre u San Antoniu se mora vratiti na pobjednièke staze, a New Orleans je jako dobra prigoda za to. U zadnjoj utakmici Dirk Nowitzki je zabio samo 6 koševa, dok je Jason Terry bio najbolji strijelac sa 12 koševa. Loša vijest je i da se u toj utakmici ozlijedio Jason Kidd i njegov je današnji nastup upitan. Hornetsi su noæas imali lijepu prigodu da prekinu niz od 4 poraza zaredom, no umjesto toga sad im se bliži šesti zaredom. Vodili su Denver sve do polovice treæe èetvrtine, ali onda Denver radi seriju od 19:0 i lagano održava prednost do kraja. Najbolji kod Hornetsa je bio Vazquez sa 16 koševa.

Dallas se želi iskupiti za lošu igru u zadnjoj utakmici i unatoè èinjenici da æe možda igrati bez prvog playa – Kidda trebali bi doæi do pobjede. Probati neki hendikep na Dallas, igra Hornetsa bi se mogla raspasti do kraja.

Los Angeles Clippers – Milwaukee Bucks 04:30

Clippersi (3-2) nisu igrali još od srijede kada su pregazili Houston Rocketse 117:89. Blake Griffin je predvodio momèad sa 22 koša, 9 skokova i 3 asistencije. Kako ove godine ima Paula, Billupsa i Williamsa da ga hrane loptama, Griffin postiže 25,2 poena uz 56,8 % šuta iz igre. Clippersi, koji su ušli u doigravanje samo jednom u posljednjih 14 sezona, u prosjeku postižu 101,2 poena uz 48,5 % šuta iz igre te su u obje kategorije u Top 5 u ligi, te su na dobrom putu da konaèno uðu u playoff. Clippersi su pobijedili Milwaukee Buckse u 11 od 12 posljednjih dvoboja na svom terenu. Milwaukee je na turneji po zapadu i još nisu došli do pobjede, a to æe teško i danas napraviti pogotovo jer nema Andrewa Boguta. Zadnju utakmici su izgubili od Sacramenta makar su na poluvremenu vodili +21, drugo poluvrijeme su uspjeli izgubiti 66:42. Najbolji je bio Brandon Jennings sa 31 košem.

Danas su Clippersi veliki favoriti i teško Milwaukee može do pobjede. Vrijedi probati over na Griffina jer æe Bucksi biti bez Boguta, možda i Dunleavyja te Mbah a Moutea èiji su nastupi upitni.

Golden State Warriors – Utah Jazz 04:30

Warriorsi su sinoæ bez Stephena Currya gostovali kod Lakersa i izgubili 90:97. Dobro su se držali, na odmor se otišlo sa vodstvom gostiju. No treæa èetvrtina, koju su izgubili su 32:19, je bila kobna za njih. Lakersi su stvorenu prednost održavali do samoga kraja. Najbolji kod Warriorsa je bio Monta Ellis sa 18 koševa i 10 asistencija, dok je povratnik David Lee ubacio 15 koševa i dodao 11 skokova. Za današnju utakmicu nastup Currya je takoðe upitan. Utah Jazz pokazuje dva razlièita lica, odlièno na domaæem terenu i vrlo loše na gostovanjima. Izvan svoje dvorane se još nisu susreli sa pobjedom. Sinoæ su dobili Memphis 94:85, Jazzeri su imali 5 dvoznamenkastih igraèa, a najbolji je opet bio Al Jefferson sa 20 koševa.

Prednost domaæinima koji ove sezone izgledaju dosta dobro i da nemaju peh sa ozljedama sigurno bi imali koju pobjedu više na kontu. Probati over na zbroj poena utakmice.

Latest Posts

NE PROPUSTITE