Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi umirovljuju dres Jasona Kidda

Dres nedavno umirovljenog košarkaša Jasona Kidda (40), a danas već trenera Brooklyn Netsa, bit će, idućeg mjeseca, tek šesti umirovljeni dres u klupskoj povijesti.

Kidd, koji je svoju igračku karijeru zaključio prošle sezone u dresu New Yorka, će 17. listopada gledati kako se njegov dres, tadašnjih New Jersey Netsa, s brojem 5 diže pod krov nove dvorane u Brooklynu, te se priključuje uskom krugu pet drugih dresova. Jedan je i od našeg neprežaljenog Dražena Petrovića (broj 3). Kidd je nosio dres Netsa od 2001. do 2008. godine, a u tom je periodu dva puta predvodio svoju momčad do velikog NBA finala (oba puta poražen).

“Iznimno cijenimo Jasonov doprinos klubu. Ceremonija će ujedno označiti i kraj njegove igračke karijere i početak trenerske”, rekao je većinski vlasnik Netsa Mikhail Prohorov.

Sama ceremonija održati će se spomenutog datuma, uoči pripremne utakmice protiv aktualnog prvaka Miami Heata. Spomenimo i da su preostala četiri imena čiji su dresovi umirovljeni John Williamson, Bill Melchionni, Julius Erving i BuckWilliams.

Latest Posts

NE PROPUSTITE