Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi uspjeli dogovoriti dolazak Johnsona

Èini se da su Brooklyn Netsi prvi napravili veliki posao ovoga ljeta. Dogovorili su s èelnicima Atlanta Hawksa dolazak Joea Johnsona u zamjenu za petoricu igraèa Netsa.

Dogovor još nije kompletiran, još nisu dogovoreni svi detalji, ali èini se da je razmjena pred finalizacijom. Uostalom, ugovori se mogu potpisivati tek od 11. srpnja tako da ekipe imaju dovoljno vremena za iskristalizirati sve detalje. Netsi æe u Atlantu poslati Jordana Williamsa, Johana Petra, Jordana Farmara, Anthonyja Morrowa i DeShawna Stevensona, a spominje se i da bi Netsi mogli poslati i koji buduæi izbor drafta u smjeru Hawksa.

Ovime su Netsi nabavili odliènog igraèa, ali ovo je samo prvi korak u izgradnji momèadi. Još uvijek nije sigurno da æe im se Deron Williams pridružiti, no dovoðenjem Johnsona sigurno æe i Deron biti bliže potpisu za Brooklyn. Osim toga, uspjeli su Netsi zadržati MarShona Brooksa, mladog igraèa koji je pokazao prošle sezone da æe biti sjajan strijelac u NBA ligi.

Joe Johnson je prošlih 7 sezona bio glavni igraè Atlanta Hawka u kojima je prosjeèno postizao 20,9 poena i 5,2 asistencije po utakmici. On ima velik ugovor koji traje još 4 godine, no Hawksi su ga se sada riješili i to æe biti problem Netsa u buduænosti. Hawksi ovom razmjenom “èiste” svoj salary cap te æe sljedeæe ljeto imati tek Ala Horforda s dugogodišnjim ugovorom, dok æe svim ostalim igraèima ugovor isteæi ili æe biti u posljednjoj godini. Oèito je da Hawksi okreæu novu stranicu i odlaskom Johnsona promijenit æe se i naèin igre Hawksa. Ipak, prvo treba prièekati razrješenje situacije s Joshom Smithom, koji se takoðer spominje u kontekstu razmjene i bit æe zanimljivo vidjeti hoæe li se Hawksi i njega riješiti. Ukoliko to ne uèine, on æe sljedeæe sezone bit nezaštiæen slobodan igraè a Hawksi æe imati ogroman prostor pod salary capom za potpisivanje slobodnih igraèa.

Igraèi koje Netsi šalju u Hawkse su u zadnjim godinama svojih ugovora. Farmar, Morrow i Petro ulaze u zadnju godinu ugovora, dok Williams ima dvije godine na ugovoru, pri èemu je druga godina team option. Stevenson pak više nije igraè Netsa, no oni æe ga prvo potpisati, a zatim odmah poslati u paketu s ostalim igraèima za Johnsona.

Johnson godišnje zaraðuje oko 20 milijuna dolara, slièan æe ugovor dobiti i Deron Williams, a 10 milijuna godišnje zaraðuje Gerald Wallace, što znaèi da su Netsi u potpunosti odustali od dovoðenja Dwighta Howarda unatoè èinjenici da je Howard zatražio razmjenu upravo u Netse. Treba uzeti u obzir da je Brook Lopez zaštiæen slobodan igraè te ukoliko mu neka ekipa ponudi maksimalan ugovor pitanje je hoæe li Netsi odluèiti izjednaèiti taj ugovor i zadržati ga.

Latest Posts

NE PROPUSTITE