Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi zapoèinju sezonu, može li Harden nastaviti niz?

Nova NBA sezona došla je do svog petog dana, u kojem æe biti odigrano 10 susreta. Mnoge æe zanimati može li James Harden nastaviti s briljantnim igrama, a protivnik Houstonu je Portland, što garantira odliènu utakmicu. Svoju premijeru u novoj sezoni imat æe Brooklyn Netsi koji igraju protiv Toronto Raptorsa, a Nuggetsi æe pokušati popraviti dojam iz loše odigrane prve dvije utakmice protiv Miami Heata.

Washington Wizards – Boston Celtics  00.00

Momci iz glavnog grada Amerike su sezonu zapoèeli porazom kod Cleveland Cavaliersa rezultatom  84:94. Nastupili su bez dvojice najboljih igraèa Johna Walla i Nenea kojih neæe biti ni veèeras. U napadaèkom smislu su zakazali, a najbolji strijelac Wizardsa je bio Jordan Crawford s 11 koševa. Sada ih èeka još teži posao jer im u goste dolaze jedni od kandidata za naslov prvaka Boston Celticsi. Èini se kao da su svi glavni kandidati za naslov uspavani. Los Angeles Lakersi imaju 0-3 omjer, Miami Heat je sinoæ dobio lekciju od New Yorka bez Amarea Stoudemirea, a Boston je juèer kod kuæe poražen od Milwaukee Bucksa s 88:99. Iako su za barem dvije klase jaèi od Bucksa nisu uspjeli zaustaviti Brandona Jenningsa koji im je stvarao velike probleme. Rajon Rondo je jedini u momèadi Bostona odigrao dobro. Ubacio je 14 koševa i podijelio 11 asistencija, dok su Paul Pierce i Kevin Garnett odigrali debelo ispod svojeg prosjeka. Veèeras moraju pobijediti jer æe start sezone s 0-3 izgledati dosta obeshrabrujuæe.

Boston æe ovu utakmicu dobiti jer im domaæini ne mogu parirati niti na jednoj poziciji u momèadi.

Indiana Pacers – Sacramento Kings  00.00

Sinoæ su Indiana Pacersi izgubili od najslabije momèadi lige Charlotte Bobcatsa 89:90. Presudna je bila treæa èetvrtina koji su domaæini dobili sa 35:27 i tako si stvorili vodstvo pred zadnji dio utakmice. Tu se igralo koš za košem, a u zadnjoj minuti je Indiana imala dvije prigode za vodstvo ali su oba puta bili neuspješni. Tyler Hansbrough i Lance Stephenson su s po 15 koševa bili najefikasniji u redovima Pacersa. Danas ih oèekuje nešto jaèi protivnik no opet bitno slabiji, te bi trebali doæi do pobjede. Sacramento Kingsi su juèer poraženi na gostovanju kod Minnesota Timberwolvesa 80:92. Kad momèad izgubi s 12 razlike od ekipe kojoj nedostaju nominalno dva najbolja igraèa i ta ekipa gaða 36 posto iz igre, onda se nema više ništa za reæi. Kingsi su jedan sportski cirkus koji je pun talentiranih igraèa, no tim igraèima jedna lopta je premalo i fali im dosta discipline. U porazu je najbolji bio Isiah Thomas s 20 koševa.

Indiana igra bez svojeg najboljeg igraèa, ali ovakve Kingse bi trebali dobiti bez veæih problema.

Brooklyn Nets – Toronto Raptors  00.30

Nakon što je uragan Sandy odgodio prvu utakmicu Brooklyn Netsa sada je sve spremno za gostovanje Toronto Raptorsa. U Netsima se preko ljeta stvorila jedna vrlo dobra momèad koja æe sigurno izboriti playoff ove sezone. Deron Williams, Brook Lopez, Joe Johnson i Gerald Wallace s još par kvalitetnih igraèa na klupi garantira nam da æe ove sezone Netsi biti vrlo dobri.  S druge strane Toronto Raptorsi su svoju prvu utakmicu odigrali i upisali domaæi poraz 88:90 od Indiana Pacersa. Iako su vodili veæim dijelom utakmice u posljednjoj èetvrtini su prosuli svu prednost. Imali su priliku za produžetak no Andrea Bargnani je promašio šut sa zvukom sirene. S 21 košem najbolji je bio novopridošli Kyle Lowry, a dobar je debi imao mladi Litavac Jonas Valanciunas s 12 koševa i 10 skokova.

Prva utakmica u novoj dvorani i slabiji protivnik su idealna prigoda da Brooklyn Netsi upišu pobjedu.

Miami Heat – Denver Nuggets 00.30

Aktualni prvaci su u novu sezonu ušli s domaæom pobjedom protiv Bostona, no juèer su u MSG-u upisali neugodan poraz od New York Knicksa s 84:104. Na prvi pogled dosta nevjerojatan rezultat s obzirom da Knicksima nedostaje Amare Stoudemire, ali kada se pogleda da su trice gaðali 19-36 onda su stvari mnogo jasnije. Oèito da juèer nije bio njihov dan i teško da Miami može ponoviti lošu igru dva dana u nizu. LeBron James je upisao 23 koša, Dwyane Wade 15, a Chris Bosh je zabilježio double-double uèinak od 12 koševa i 11 skokova. U goste im dolaze Denver Nuggetsi koji su u prve dvije utakmice totalno podbacili i uz Boston i Lakerse su najneugodnije iznenaðenje na poèetku sezone. Poraz kod Philadelphije se još može prihvatiti, ali poraz 89:102 kod Orlando Magica je veæ zabrinjavajuæi. Denver je iz igre gaðao 38 posto, a tijekom utakmice su gubili i sa 23 koša razlike. Danilo Gallinari je s 23 koša bio najefikasniji, no polovicu koševa je pogodio s linije slobodnih bacanja, dok je iz igre gaðao vrlo loših 5-14. Uz sve te probleme danas gostuju kod aktualnih prvaka koji imaju imperativ pobjede nakon juèerašnje loše igre.

Teško da Miami Heat može ponoviti igru od sinoæ i Denver Nuggetsi bi morali odigrati savršenu partiju da veèeras upišu pobjedu na Floridi.

Chicago Bulls – New Orleans Hornets  01.00

Usprkos tome što igraju bez svojeg najboljeg igraèa Derricka Rosea Bullsi imaju prigodu da nakon 16 godina startaju s 3-0 u sezoni. Juèerašnja pobjeda u gostima kod Cleveland Cavaliersa 115:86 je bila impresivna. Dobili su sve èetvrtine, a na odmoru su veæ imali velikih 25 razlike.  Od pet dvoznamenkastih igraèa Bullsa najefikasniji su bili Carlos Boozer i Rip Hamilton s po 19 koševa. Danas doèekuju New Orleans Hornetse koji æe zbog male ozljede biti bez Anthonyja Davisa što æe im biti veliki hendikep s obzirom da domaæini imaju vrhunske centre. Juèer su Hornetsi slavili protiv Utah Jazza s 88:86, a pobjednièki koš je zabio Greivis Vasquez 1,4 sekunde prije kraja. Najbolji u redovima New Orleansa su s po 19 koševa bili Ryan Anderson i Robin Lopez.

Glatka pobjeda Chicago Bullsa jer neigranje Davisa je preveliki nedostatak za goste.

Houston Rockers – Portland Trail Blazers 01.00

Veoma zanimljiva utakmica nas oèekuje u Toyota Centru, gdje Houston Rocketsi igraju prvu utakmicu ove sezone na svome terenu. Sudeæi po prve dvije utakmice Rocketsi æe biti hit ove sezone, ponajviše zahvaljujuæi Jamesu Hardenu koji je odigrao dvije briljantne utakmice. Juèer je protiv Atlanta Hawksa pokazao svoju briljantnu igru te je postigao 45 poena uz sjajan šut iz igre 14-19. Veliku pomoæ pružio mu je Jeremy Lin s 21 poenom, 10 skokova i 7 asistencija, a svoju vrijednost pokazuje i Omer Asik, koji nije uspio postiæi koš, ali je zato uhvatio 19 skokova i bio kljuèna figura u obrani. Blazersi su svladali Lakerse 116:106 na otvaranju sezone, da bi dva dana kasnije protiv Thundera izgubili rezultatom 92:106. U toj utakmici nisu uspjeli napadaèki odgovoriti na igru Thundera te su od poèetka utakmice bili u zaostatku kojeg nisu mogli dostiæi. Najbolji u njihovim redovima bio je LaMarcus Aldridge s 22 poena i 15 skokova, dok je potpuno zakazao Nicolas Batum koji je u statistiku upisao tek 3 poena za 37 minuta na parketu. On æe ove sezone biti jedan od kljuènih igraèa ekipe tako da mora puno bolje igrati u buduæim susretima. Treba spomenuti i rookie igraèa Damiana Lillarda koji je odluèno otvorio u sezonu i pokazao da svakoj ekipi može ubaciti 20 poena.

Ovaj æe susret biti visokog intenziteta, s puno koševa na obje strane, te možemo oèekivati ponovno veliku utakmicu Jamesa Hardena i nastavak pobjednièkog niza Rocketsa.

Milwaukee Bucks – Cleveland Cavaliers 01.30

Bucksi osokoljeni pobjedom nad Boston Celticsima od 99:88 u gostima dolaze u svoju dvoranu i doèekuju Cavalierse. Protiv Bostona su prezentirali vrlo dobru napadaèku igru u kojoj je 6 igraèa upisalo dvoznamenkast broj poena, a predvodio ih je Brandon Jennings s 21 ubaèajem, a pridodao je još i 13 asistencija te 6 ukradenih lopti. Sjajno je razigravao momèad i takvog Jenningsa navijaèi Bucksa žele vidjeti cijele sezone. Veoma dobar bio je i igraè druge godine, Tobias Harris, koji je susret završio s 18 poena i 6 skokova. Cavaliersi su juèer uvjerljivo izgubili od Chicago Bullsa 115:86 i tako pomalo poremetili dobar dojam koji su ostavili na otvaranju sezone kada su svladali Wizardse s 94:84. Više oèekuju od svog prvog igraèa Kyriea Irvinga koji je postigao 15 poena uz slab šut 6-15, ali i unatoè tome je bio prvi strijelac momèadi, tako da bi mu se trebao još netko pridružiti ako žele doæi do pobjede.

Na domaæem parketu æe Bucksi biti tvrd orah svakoj NBA momèadi, a protiv Cavaliersa imaju ulogu favorita jer æe njihova obrana biti dovoljno dobra da zaustave glavne igraèe Clevelanda.

Dallas Mavericks – Charlotte Bobcats 01.30

Trenutno su Bobcatsi na stopostotnom uèinku, jedna pobjeda nakon jedne utakmice. Juèer su uspjeli iznenaditi Indiana Pacerse i slaviti rezultatom 90:89. Do prvog ovosezonskog slavlja vodio ih je Kemba Walker s 30 poena te je bio nezaustavljiva enigma za obranu Pacersa. Morat æe odliènu igru ponoviti i veèeras protiv Dallasa ako misle doæi do druge pobjede. Bobcatsi su, za razliku od prošle sezone, u prvoj utakimci sezone pokazali kako misle igrati i obranu, što bi im trebalo donijeti veæi uspjeh nego prošle sezone. Mavericksi su pak na omjeru 1-1, nakon pobjede nad Lakersima izgubili su od Jazzera u gostima i sada dolaze u svoju dvoranu po prvi puta u ovoj sezoni. Dobre igra pruža Darren Collison, koji je protiv Jazzera ubacio 17 poena i podijelio 7 asistencija te je vukao napade svoje ekipe. Još barem mjesec dana na parketu neæe biti Dirka Nowitzkog, tako da æe svi igraæi morati dati veæi doprinos dok se on ne vrati.

U ovoj utakmici možemo oèekivati susret s nešto manjim brojem poena. Prednost ipak dajemo domaæim Mavericksima koji igraju u svojoj dvorani, no ako Bobcatsi ponove dobru igru iz prve utakmice mogu se s pravom nadati i pobjedi.

San Antonio Spurs – Utah Jazz 01.30

Zanimljivu utakmicu æemo gledati u AT&T Centru, gdje domaæi Spursi doèekuju Jazzere. Spursi su u sezonu ušli s dvije tijesne pobjede, prvo protiv Hornetsa 99:95, a zatim i protiv Thundera 86:84. U obje je utakmice prvo ime bio Tim Duncan koji je trenutno na prosjeku od 23,5 postignutih koševa po utakmici. Veèeras æe imati težak posao protiv visokih igraèa Jazza, ali ne sumnjamo da æe ponovno biti meðu vodeæim strijelcima utakmice. Kod domaæina bi prvu utakmicu sezone trebao odigrati Manu Ginobili koji je propustio prve dvije zbog ozljede, te se oèekuje da danas zaigra, ali uz smanjenu minutažu. Jazzeri su sezonu otvorili uvjerljivom pobjedom nad Dallasom 113:94, da bi juèer izgubili od Hornetsa 88:86. Taj poraz nije bio oèekivan, ali oèito æe Hornetsi ove sezone biti puno bolja momèad nego prošle sezone. Najbolji Jazzer u tom porazu bio je Randy Foye s 20 poena, dok je razoèarao Marvin Williams s 5 poena uz šut 2-8, a oèekuje se više i od dvojca JeffersonMillsap koji su kombinirano ubacili 21 poen.

Prednost dajemo iskusnim Spursima koji æe na svom terenu biti favoriti protiv gotovo svih ekipa u ligi. Na teren se vraæa i Ginobili te možemo oèekivati i veæu raznovrsnost u njihovoj napadaèkoj igri dok on bude na parketu.

Los Angeles Clippers – Golden State Warriors 03.00

Petog dana nove NBA sezone Los Angeles Clippersi odigrat æe veæ svoju treæu utakmicu. U prva dva nastupa vrlo su dobro izgledali na terenu i upisali dvije pobjede protiv teških protivnika. Prvo su svladali Memphis 101:92 u svom Staples Centru, a zatim su u istoj dvorani, ali kao gosti, svladali L.A. Clipperse 105:95. Ponovno ostaju doma, kao i u sljedeæe dvije utakmice, te se nadaju da æe u svima ostvariti pobjede. Prvi igraè ekipe je oèekivano Chris Paul, koji možda ne postiže velik broj poena, ali je voða momèadi i momèad igra kako on dirigira. Juèer je Lakersima ubacio 18 poena i podijelio 15 asistencija, uz samo 1 izgubljenu loptu, što je dovoljan pokazatelj da se radi o jednom od najboljih razigravaèa današnjice. Ponovno je vrlo dobro odigrao Jamal Crawford, koji je kao i na otvaranju sezone bio prvi strijelac Clippersa, ovoga puta s 21 poenom. Momèad ima sjajne startere i široku klupu tako da s pravom imaju velika oèekivanja od ove sezone. Warriorsi su pak sezonu otvorili s jednim porazom i jednom pobjedom. Prvo su svladali Phoenix, a zatim su morali Grizzliesima priznat da su bolji. U toj je utakmici raspoložen bio Stephen Curry s 26 poena i 7 asistencija, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Ovu utakmicu bi trebao propustiti Andrew Bogut koji se još oporavlja od operacije gležnja te je u prve dvije utakmice imao smanjenu minutažu, a dogovorio se s ekipom da æe u poèetku sezone propuštati utakmice koje se igraju dan za danom, kao što je ova.

Clippersi su sjajno ušli u sezonu pobjedama protiv snažnih protivnika, tako da oèekujemo i danas njihovu pobjedu, a na ruku im ide i oèekivani izostanak Boguta s parketa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE