Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

(Ne)ugodna iznenađenja dosadašnje sezone – centri

Došli smo i do posljednje, ali nikako najmanje važne, pozicije pri pregledu ugodnih i ne tako ugodnih iznenađenja u dosadašnjem dijelu sezonu.

Centri

Neće proći puno prije nego Dwight Howard vrati titulu najboljeg centra lige, a do tada Marc Gasol i Tim Duncan, koji je živuća legenda i kao vino svake godine sve bolji, mogu ponijeti tu titulu. Čast izuzetcima ali malo je pravih centara u ligi, pitanje je može li neko od ovih postati.

Brook Lopez (Brooklyn Nets)

Dobio je bogati ugovor i po dosadašnjim igrama isplaćuje ga. Jedan od najzaslužnijih za dobar početak sezone Netsa, jedan od kompletnijih centara u ligi. Značajno poboljšao skok u odnosu na prethodnu sezonu i time djelomično popravio taj segment igre, poboljšao postotak šuta i bilježi najviše blokada u svojoj petogodišnjoj karijeri. O igrama ovog igrača uvelike će ovisiti rezultati Brooklyn Netsa

DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers)

Atletsko čudo, poznat po svojim alley-oop zakucavanjima, u novoj sezoni pokazuje tragove tehnike i rada tijekom ljeta. 10 poena, 7 skokova i 2 blokade po susretu najbolje su brojke njegove karijere i značajno poboljšanje u odnosu na prethodne sezone, no nema sumnje da ovaj igrač može još bolje. Kao i Griffin treba poraditi na očajnom šutu slobodnih bacanja. Samo su mu 24 godine i nadajmo se da će nastaviti raditi na svojoj igri, a ne ostati na čistim fizičkim predispozicijama.

Greg Monroe (Detroit Pistons)

Budućnost Pistonsa i jedan od onih za koje se može reći da može tehnikom zabiti koš. Rastom minutaže poboljšavaju mu se statistike, a u nebrojnim porazima ove ekipe skuplja iskustvo. Prva je napadačka opcija ekipe, iako po kvaliteti koju posjeduje nije spreman na tu ulogu, što se često može vidjeti u završetcima utakmice. S novakom Andreom Drummondom mogao bi za koju godinu predvoditi jedan od boljih centarskih tandema lige.

Anderson Varejao (Cleveland Cavaliers)

Igrač kojeg bi u svome sastavu voljele vidjeti mnogobrojne ekipe u ligi, neumorni borac i napadački potkovaniji centar nego je bio prije godinu ili dvije. U devetoj sezoni kao centar Cavsa nastavlja izluđivati protivničke centre, no nikada uz to razinu uspješnosti. 14 poena i isto toliko skokova zavidna je statistika i ne bi se iznenadili kada bi ga neki od pretendenta za naslov doveo u svoje redove.

Joakim Noah (Chicago Bulls)

Ozljedom Rosea ostali su igrači morali preuzeti dio odgovornosti koji je nosio bivši najkorisniji igrača lige. Joakim Noah jedan je od uspješnijih u tom zadatku. Poboljšao je šut s poludistance, što je rezultiralo s najvećim brojem poena po susretu u dosadašnjoj karijeri. Odlaskom Omera Asika provodi velik dio vremena na terenu i jedan je od konstantnijih u momčadi. Malo je stvari s kojima Tom Thibodeau može biti zadovoljan na početku sezone, a Joakim je jedna od njih

Moramo istaknuti i dvojicu visokih igrača od kojih se očekuju puno bolje igre nego što su to prikazali do sada:

Roy Hibbert (Indiana Pacers) pobjednik je natjecanja za razočaranje dosadašnjeg djela sezone. Dobio je nerealno veliki ugovor, a za sada podbacio u svemu osim blokadama. Najniži postotci šuta u karijeri, očajan s linije slobodnih bacanja i uz ozljedu Grangera glavni razlog za loš start sezone Indiane Pacersa.

Spencer Hawes (Philadelphia 76ers) dobio je ugovor koji nije zaslužio i uvelike podbacio u startu sezone. Brojke su mu pale, u obrambenom djelu ga nema i nije uspio iskoristiti ozljedu Bynuma kako bi se nametnuo. Sreća njegova, pa će kako stvari stoje imati i više nego dovoljno vremena da sve navedeno ispravi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE