Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

(Ne)ugodna iznenađenja dosadašnje sezone – krila

Novi dan, novi pregled NBA igrača koji su iznenadili i razočarali u prvih 15-ak utakmica sezone. Većinom se tu nalaze mladi igrači ali ima i poneko veliko ime koje sjajno igra ove sezone. Ako ste propustili dosadašnje preglede, objavili smo popise razigravača i šutera.

Krila

LeBron James i Kevin Durant najbolja su krila koje imamo u ligi, najbolji igrači i glavni kandidati za MVP titulu. Svojim nastupima u novoj sezoni samo potvrđuju laskave titule, no teško reći da su nas time iznenadili.

Carmelo Anthony (New York Knicks)

Najbolji igrač Denvera, već nekoliko godina najbolji igrač Knicksa, a nikada vođa. Neupitan napadački potencijal, u svakome susretu može postići 30 poena, no po prvi puta pokazuje da zna igrati obranu, uzimati selektivnije šutove i voditi ekipu na terenu. Zreliji mentalni pristup i odlično snalaženje na poziciji lažne četvorke obilježili su početak sezone. Fizički spreman nositi se s krilnim centrima, a u napadu stvara probleme svojom brzinom i vanjskim šutom. Po prvi puta igra kao pravi vođa i vidljivo je to na rezultatima Knicksa.

Nicolas Batum (Portland Trail Blazers)

U četvrtoj sezoni kao igrač Portland Blazersa, Nicolas Batum postao je jedan od glavnih igrača ove mlade ekipe. Bilježi najbolje učinke u koševima, skokovima, asistencijama, ukradenim loptama i blokadama te provodi najviše minuta na terenu u cjelokupnoj ekipi. Prisutan u svim segmentima igre, ovaj mladi, atletski nadareni igrač nezamjenjiva je karika u ekipi. Iako će zbog kratke klupe i relativno neiskusne ekipe Portland vjerojatno propustiti doigravanje, nastupi Batuma i Lillarda razlog su za zadovoljstvo navijača Blazersa.

Andrei Kirilenko (Minnesota Timberwolves)

Godinu dana igranja u Europi pomoglo je Kirilenku da vrati samopouzdanje u svoju igru i formu kakvu je imao u Jazzerima prije nekih šest ili sedam sezona. Igrač koji je prisutan u svim segmentima igre, zabija uz visoke postotke šuta, asistira, skuplja skokove, blokira i krade lopte. Bitna karika u sistemu Ricka Adelmana i jedan od onih igrača koji ne treba loptu kako bi ostavio dobar dojam u utakmici.

Chandler Parsons (Houston Rockets)

Nakon dobre rookie sezone, nastavio je Chandler Parsons razvijati svoju igru, dobio veliku odgovornost i odgovorio na pravi način. S 15,5 poena i 7 skokova po susretu, uz 3,5 asista i dobre postotke šuta jedan je od ključnih igrača u ekipi Rocketsa. Uz Hardena provodi najviše vremena na terenu, a u zadnjem je susretu ubacio 31 poen Knicksima. Mladi, talentirani igrač pred kojim je, čini se, lijepa košarkaška karijera.

Paul George (Indiana Pacers)

Konstantan napredak Paul George pokazuje u svojoj relativno kratkoj NBA karijeri, a samo je pitanje trenutka kada ćemo ovog dvadesetdvogodišnjaka gledati na All-Star susretima. U izostanku Dannyja Grangera promaknuo se u jednu od glavnih uzdanica ekipe, s 15,2 poena po susretu odmah je iza Davida Westa u ekipi Pacersa, a na 10. mjestu svih krila u ligi.  Atletski impresivno građen, poboljšao šut i ako ga zaobiđu ozljede, mogao bi postati jedan od boljih igrača u ligi.

Uvijek ima i igrača od kojih se očekuje više, a to su prije svega sljedeća dvojica:

Gerald Green (Indiana Pacers) dobiva sve manju minutažu u ekipi Indiane, atletski nadareni igrač nakon dobrog završetka sezone u Netsima izgubio je šutersku formu i ne uspijeva bolje iskoristiti minute koje su otvorene ozljedom Grangera.

Jared Dudley (Phoenix Suns) trebao je biti jedna od glavnih uzdanica promijenjene ekipe Sunsa, no partije koje pruža za sada bacile su ga u drugi plan. Pronalazak prave šuterske forme ključan je za povratak u formu ovog igrača.

Latest Posts

NE PROPUSTITE