Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

(Ne)ugodna iznenađenja dosadašnje sezone – šuteri

Nastavljamo s pregledom igrača koji su svojim dobrim igrama zaslužili sve pohvale, ali i onima koji su zaslužili da ih se spomene u negativnom kontekstu. Jučer smo objavili pregled razigravača, a danas slijede igrači koji igraju na poziciji beka-šutera.

Šuteri

Kobe Bryant najbolji je bek-šuter lige, a Dwyane Wade prvi izazivač. Privatna bitka ova dva igrača traje nekoliko godina i pitanje je može li to netko od sljedećih igrača ugroziti:

James Harden (Houston Rockets )

Fantastični bradonja nastavio je pružati odlične partije i nakon odlaska iz Oklahome. Od najboljeg šestog igrača lige postao je glavna zvijezda ekipe koja prolazi kroz rebuilding i za sada se više nego dobro snašao u novoj ulozi. S 25,2 poena po susretu dijeli četvrto mjesto najboljih strijelaca lige, razigrava napad, uzima odlučujuće šutove i odmah je iza Howarda po broju izvedenih bacanja. Dobar šut, košarkaška inteligencija i moćan prvi korak obilježavaju njegovu igru.

O.J. Mayo (Dallas Mavericks)

Igrač koji maksimalno iskorištava izostanak Dirka Nowitzkog, pokazuje  da zaslužuje ulogu startera i ima odličan šuterski početak sezone. Trenutno deveti u poretku za najkorisnijeg igrača lige, pruža nastupe koji bi mu mogli osigurati nastup na All-Staru. Pri vrhu je lige u postotku šuta za tri poena (6. mjesto), te se čini kako je odlazak iz Memphis Grizzliesa došao na obostrano zadovoljstvo.

Jamal Craford (Los Angeles Clippers)

Igrač kojega bismo mogli svrstati i među playmakere, no pošto dobar dio utakmice provodi u paru s Chrisom Paulom i prvobitni mu je zadatak zabijati uvrstiti ćemo ga na ovu poziciju. Jedan od glavnih kandidata za najboljeg šestog igrača lige, odličan šuter koji je u Clippersima pronašao izgubljenu formu. Ističe kako je naporno radio na poboljšanju svoje igre, a za sada su rezultati očiti. Prodoran, popravio postotke šuta i bitna je karika u sistemu Vinnyja Del Negra.

J. R. Smith (New York Knicks)

Najviše minuta provedenih na terenu, najviše asistencija i najbolji postotak šuta od čak 50% za tri poena, karakteristike su početka sezone za J.R.Smitha. Jedan od glavnih uzročnika odličnog starta Knicksa, odlučio produljiti ugovor s Knicksima i čini se nije pogriješio. Talent kod Smitha nikada nije bio upitan, no ovako dobre partije pruža po prvi puta u karijeri. Može li nastaviti ili će se vratiti starim navikama predstoji vidjeti.

J.J. Redick (Orlando Magic)

Puno je igrača Orlanda profitiralo što su igrali uz Dwighta Howarda, a Redick je sigurno bio jedan od njih. Odlaskom Howarda nema više toliko otvorenih šuteva, ali to se ne da zaključiti po njegovim statistikama. Dobio je značajniju ulogu kod novog trenera, a kao rezultat asistira i zabija najviše u dosadašnjoj karijeri. Bio je još samo jedan od onih koje treba negdje poslati, kako bi mlađi igrači dobili više prilike, a postao ljubitelj publike.

To su bili pozitivni primjeri, a treba spomenuti i nekoliko negativnih, odnosno igrače od kojih se očekuje da pružaju bolje igre nego što su to radili u dosadašnjem dijelu sezone.

Landry Fields (Toronto Raptors) je odigrao samo pet susreta  prije nego li se ozlijedio no partije koje je pružio bile su dovoljne da izgubi poziciju startne dvojke. Loš postotak šuta, slab doprinos u bilo kojem segmentu igre. Partije koje će pružati nakon povratka teško mogu biti lošije.

Jason Terry (Boston Celtics) za sada neuspješno nadoknađuje odlazak Raya Allena. Igrač od kojeg se u Bostonu dosta očekuje za sada ne pruža ništa više nego prosječne partije. Kako bi pronašao pravu formu trenutno je u ulozi startera, no nastavi li ovako igrati Avery Bradley će mu je svojim povratkom oduzeti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE