Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Neven Spahija: Razmišljam o odlasku u NBA ligu

O vlastitoj je profesionalnoj buduænosti oèekivanja s novinarom lokalnog Las Provinciasa, dnevnika Valencije i Levantea, podijelio hrvatski košarkaški trener Neven Spahija.

Iako je uglavnom odgovarao na pitanja o klupi Valencije, koju je nakon iznimno uspješne sezone napustio po ispadanju kluba iz španjolskog doigravanja, 47-godišnji je hrvatski trener otkrio da razmišlja o velikom iskoraku u vlastitoj karijeri.

“Trenutaèno sam bez kluba. Želim dobro isplanirati svoj buduæi profesionalni angažman i privatni život. Razmišljam o odlasku u NBA ligu. Ili æu se na to odvažiti u sljedeæe dvije godine, ili neæu nikad. Naravno, zasad tamo ne mogu dobiti posao prvog trenera. Otišao bih raditi kao asistent. Kamo? Ne znam. Nije bitno. Imam u NBA ligi puno prijatelja. A dok imam ambiciju, neæu odustati.”

Odluèi li se na odlazak u Ameriku, dao je naslutiti Spahija, posvetit æe se dugogodišnjem dokazivanju u najboljoj košarkaškoj ligi na svijetu.

“Bih li se ponovno vratio u Valenciju? Ukoliko ne odem u Ameriku, bih, zašto ne? Pod uvjetom da u meðuvremenu klupske ambicije postanu razmjerne mojima, ili još veæe od mojih.”

Iskljuèivo su ambicije Valencije, koja zbog financijskih poteškoæa mora štediti, razlog zbog kojih je napustio klub veæ nakon prve godine ugovora.

“Ništa drugo nije razlog. Kada vam odgovorni u klubu kao treneru kažu da je postojeæi budžet za momèad neprimjereno nerazmjeran klupskim prihodima, onda znate da svoje ambicije morate pokušati zadovoljiti negdje drugdje.”

U pregovorima je Spahija dosad bio s turskim klubovima Fenerbahçeom i Efes Pilsenom. Trenutaèno, kaže, ne pregovara o novom poslu.

“Odmaram se. Predamnom je još mnogo stvari koje moram obaviti. Dvadesetog srpnja spremam se na putovanje u Brazil i Argentinu” rekao je Spahija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE