Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nevjerojatan preokret Portlanda, poraz Bullsa

Noæas smo u NBA ligi vidjeli èetiri sjajne utakmice u kojoj se svaka odluèivala u posljednjim trenucima. Indiana je uspjela iznenaditi Chicago, Portland je fantastiènim preokretom pobijedio Dallas dok je Oklahoma City pobjedom došla nadomak prolasku u drugi krug doigravanja.

Chicago Bullsima još uvijek je potrebna jedna pobjeda za prolazak u drugi krug doigravanja. Noæas su imali priliku ostvariti èetvrtu pobjedu protiv Indiane, ali Pacersi su bili bolji na svome terenu i zasluženo slavili. U prvom poluvremenu Indiana je izgradila prednost koju Chicago nije mogao dostiæi i time ostvarila pobjedu u prvoj utakmici doigravanja nakon 2006. godine. Danny Granger predvodio je Pacerse sa 24 poena i 10 skokova. Statistiku i izvještaj s utakmice možete pogledati ovdje.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Durant (26)
  • Asistencije: Derrick Rose (10)
  • Skokovi: Serge Ibaka (16)
  • Ukradene lopte: Derrick Rose (4)
  • Blokade: Tim Duncan (5)

Fantastièan smo preokret vidjeli u utakmici izmeðu Dallasa i Portlanda. Pred kraja treæe èetvrtine Dallas je imao vodstvo od 23 poena, ali to nije bilo dovoljno jer Portland u posljednjoj èetvrtini radi veliki preokret i dolazi do pobjede 84-82. Za taj preokret najzaslužniji je Brandon Roy koji je postigao 18 poena u posljednjoj èetvrtini i time omoguæio Portlandu da izjednaèi seriju na 2-2. Statistiku s ove utakmice utakmice možete pogledati ovdje, a uskoro i detaljniji izvještaj.

Sjajnu utakmicu vidjeli smo i u Memphisu gdje su domaæini preuzeli vodstvo u seriji 2-1. Grizzliesi su napravili vodstvo tijekom prvog poluvremena, a u drugom dijelu Spursi su ih dostizali. Pet minuta prije kraja rezultat je bio izjednaèen, ali Memphis se tada ponovno odvaja i uspješno privodi utakmicu kraju. Rezultat je na kraju glasio 91-88. Zach Randolph bio je standardno dobar sa 25 poena ali i za njega slabih 5 skokova. Statistiku s utakmice možete pogledati ovdje, a uskoro i detaljniji izvještaj.

Oklahoma City treæom je pobjedom nad Denverom došla pred prolazak u drugi krug doigravanja. I u ovoj utakmici skoro je došlo do velikog preokreta. Naime, Oklahoma je imala 10 poena razlike samo 50 sekundi prije kraja ali ipak smo vidjeli uzbudljivu završnicu. Tricom J.R. Smitha Denver dolazi na samo jedan poen zaostatka 14 sekundi prije kraja. Nakon njega Serge Ibaka zakucavanjem postavlja konaèan rezultat 97-94, a Smith je pokušao novom tricom izjednaèiti, ali Oklahoma je dobro odigrala obranu zadnji napad te njegov šut nije bio ni blizu koša. Statistiku i izvještaj s utakmice možete pogledati ovdje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE