Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nevjerojatni James odveo Heat do sedme utakmice

Spektakularnom igrom LeBron James je osigurao Miamiju sedmu utakmicu finala Istoène konferencije NBA lige. Heat je usred TD Gardena pobijedio Boston s 98:79 i u subotu æe na svome parketu loviti veliki finale u kojem èeka Oklahoma City.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (45)
  • Asistencije: Rajon Rondo (10)
  • Skokovi: LeBron James (15)
  • Ukradene lopte: Rajon Rondo (3)
  • Blokade: Chris Bosh (3)

Nijedan èuvar u èetvrtak nije imao rješenja za Jamesa koji je zakljuèio utakmicu s 45 koševa, 15 skokova i pet asistencija, uz šut iz igre 19-26. Ostao je samo èetiri poena prekratak za osobnim rekordom u doigravanju, ali je i postao i prvi igraè nakon legendarnog Kareema Abdul-Jabbara koji je u osam uzastopnih utakmica protiv Celticsa u playoffu ubacio najmanje 25 koševa.

“U ovakvom okruženju želite odigrati veliku utakmicu. Htio sam pomoæi suigraèima. Ovo je bila utakmica koja je trebala pokazati imamo li petlje i lijepo je vidjeti da smo bili sposobni vratiti se nakon poraza kod kuæe u petoj utakmici”, naglasio je junak dvoboja.

Dvaput je James kao èlan Clevelanda ispadao u doigravanju od Celticsa. U èetvrtak je pokazao koliko silno želi da mu se isto ne ponovi i u dresu Miamija. Veæ do poluvremena je ubacio 30 koševa i predvodio Heat do vodstva 55:42 koje gostima nije bilo teško saèuvati, pa i poveæati do kraja. Inaèe, rekord po broju poena u jednom poluvremenu u utakmicama doigravanja drži Eric Floyd koji je 1987. ubacio 39 koševa za Golden State protiv L.A. Lakersa.

Pored raspoloženog Jamesa, Miamiju u èetvrtak praktièki nije trebao nitko drugi, tako da je još samo Dwyane Wade ubilježio dvoznamenkasti broj koševa (17). Rajon Rondo je s 21 poenom i deset asistencija još jednom bio najbolji kod Bostona, ali ovom prigodom od toga nije bilo koristi. Loš dan Celticsa pokazuje i podatak o tek jednoj ubaèenoj trici iz 14 pokušaja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE