Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

New Jersey kod susjeda, Spursi doèekuju Oklahomu

Jedna od rijetkih subota u kojoj imamo više utakmica na rasporedu nego petkom. Veèeras æe ih biti èak 13 i uopæe ne sumnjamo u dramatiènost i iznenaðenja. Clippersi zapoèinju svoj gostujuæi niz kod Wizardsa dok se Indiana vraæa sa gostovanja i doèekuje oporavljeni Orlando. Na Zapadu kao i po obièaju nas išèekuju zanimljivi susreti. San Antonio protiv Oklahome u svom AT&T Centru, Lakersi gostuju kod Jazzera a trebalo bi biti i jako zanimljivo u Portlandu gdje dolazi Denver nakon juèerašnjeg poraza.

Washington Wizards – Los Angeles Clippers  01.00

Wizardsi (4-19) su juèer izgubili po treæi puta zaredom a ovaj put koban je bio Toronto 106:89. Prijelomna je bila druga èetvrtina gdje su domaæini napravili solidnu prednost i samo ju održavali do kraja susreta, da bi poslije još i poveæali. Ponovo je bilo previše igraèa koji su zakazali a najgore po rezultat bude kada zakažu oni najvažniji. Ovaj put su to bili McGee i Lewis a nije sjajnu šutersku veèer imao ni Young koji je zabio 21 poen ali iz 17 pokušaja. Veèeras æe im i dalje nedostajati Blatche koji bi im jako dobro došao pošto su gosti jaki pod koševima. Clippersi (13-7) pak veèeras zapoèinju turneju od šest uzastopnih gostovanja. Od tih šest njih pet æe biti sa momèadima iz Istoène konferencije pa æe biti zanimljivo vidjeti kako æe se tamo snaæi. Dosad su igrali 5 puta protiv neke ekipe iz suprotne konferencije na svome parketu i ostvarili 4 pobjede. Na turneji æe biti pojaèani novim igraèem, veteranom Kenyonom Martinom, koji æe im dobro doæi za odmoriti Griffina i Jordana a svakako da može biti koristan ako za to bude bilo potrebe. Kod Clippersa samo Butler osjeæa manje tegobe no trebao bi konkurirati za veèerašnju utakmicu.

Clippersi su veliki favoriti i vjerujemo kako æe i opravdati tu ulogu.

Atlanta Hawks – Philadelphia 76ers  01.00

Ove dvije ekipe su veæ odigrale jedan ovosezonski susret i bolja se pokazala Philadelphia na svome parketu. Veèeras su uloge zamijenjene pa æe Hawksi biti domaæini. Ove dvije ekipe dijele i identièan omjer pobjeda i poraza, 16-7. Atlanta je imala dva dana odmora za analizirati lošu predstavu koju su prikazali na svome parketu protiv Memphisa gdje su bili poraženi 96:77. U toj utakmici se napokon vidio izostanak Horforda jer su ih Grizzliesi potpuno nadskakali. Pošto Sixersi imaju sliènih problema s izostankom svog najboljeg viskog igraèa to veèeras ne bi smijelo biti kljuèno. Gosti dolaze nakon što su juèer razoèarali pred svojom publikom protiv Miamija. Skoro svi su oèekivali puno bolju predstavu možda èak i pobjedu protiv favorita ali su još jednom pokazali kako im ne leži ekipa Miamija i da im zadaje velike probleme. Sve je bilo dobro do zadnje èetvrtine u kojoj su naglo stali i izgubili ju s 32-16. Collins je pokušavao doæi do rezultata raznim kombinacijama ali se na kraju to pokazalo neuspješnim. Osim Hawesa koji sada veæ vidljivo nedostaje nemaju drugih problema.

Hawksi na svome parketu imaju 8-2 omjer i protiv velike veæine ekipa su favoriti. Tako æe biti i veèeras pa smo mišljenja da su ipak bliže pobjedi od gostiju.

Indiana Pacers – Orlando Magic  01.00

Pacersi (16-6) više nisu najbolje èuvana tajna, kako je prije izjavio Hibbert. Sada je veæ svima jasno da je to ekipa koja ima glavu i rep i da se nitko neæe protiv njih naigrati. To su pokazali i juèer u gostima kod aktualnih prvaka gdje su došli do pobjede 98:87 i to sjajnim drugim poluvremenom. Briljirala su dva igraèa koja inaèe nisu u prvom planu pa je to pokazalo novu, dodatnu snagu ovih Pacersa. Paul George je zabio 30 poena (7-11 šut za tri), imao 9 skokova, 5 asistencija i 5 ukradenih lopti. A odmah iza njega je bio i David West s 20 poena (9-11 šut) i 6 skokova. Imaju niz od 4 pobjede i spremno oèekuju Orlando s kojim su dosad veæ odigrali dva susreta (1-1). Orlando (14-9) se izgleda malo razbudio nakon onog neugodnog niza loših rezultata i sada imaju dvije uzastopne pobjede (doduše, kod kuæe i to protiv Wizardsa i Cavaliersa) u kojima su oba puta prešli granicu od 100 poena. Juèer su dobili Cleveland a najzaslužnija je bila èetvorka HowardAndersonTurkogluRichardson. Howard je unatoè lošijoj šuterskoj veèeri uknjižio 19 poena, 16 skokova i èak 8 blokada. Niti veèeras Van Gundy neæe moæi raèunati na sve igraèe; suspendiran je Glen Davis a ozlijeðen Jameer Nelson.

Prednost unatoè oporavku Orlanda dajemo Indiani koja igra sjajno ove sezone i pobjeðivala je puno bolje ekipe od Magica dosad.

New York Knicks – New Jersey Nets  01.30

Kod Knicksa (8-15) se ipak vidi napredak unatoè dva zadnja poraza. Oba su došla nakon guste završnice. Prekjuèer su ih dobili Bullsi u Madison Square Gardenu sa 3 poena razlike a juèer su kapitulirali u TD Gardenu kod Celticsa 91-89 nakon što su imali i 12 poena razlike u svojoj koristi. Prva petorka je odigrala odlièno (izuzevši Shumperta) no ponovo je zakazala klupa koja je nakon utakmice sa Bullsima kada su zabili samo 6 poena (Douglas) uknjižila ovaj put 9 poena  to postaje sad veæ ogroman problem. U ovakvoj sezoni gdje je raspored pretrpan klupa može biti od velike važnosti a Knicksi su baš tamo najtanji. Veèeras ugošæuju ekipu koja ima takoðer slièan problem, osim što oni imaju i još jedan dodatan a to su ozljede. Netsi (8-16) su juèer odigrali veoma zanimljiv ogled s Timberwolvesima na svome parketu ali su ipak izgubili 108;105 od spretnijeg protivnika. Sjajan je bio Anthony Morrow s 42 poena (8-11 trice) i 4 skoka a to automatski znaèi i da je Deron Williams bio raspoložen s asistencijama. Podijelio ih je 14 ali je zakazao u šuterskom dijelu. Zabio je samo 12 poena za što mu je trebalo èak 18 lopti. Uz 27 napravljenih faula i 29 pogoðenih slobodnih bacanja gostiju tu je ležao najveæi problem i zato nisu upisali pobjedu.

Veèeras oèekujemo da Knicksi naplate za pretrpljene frustracije u prošla dva ogleda i pobjedu nad Netsima u kojoj bi Anthony trebao imati veliku veèer jer je zdrav i spreman.

Detroit Pistons – New Orleans Hornets  01.30

Bit æe to prvi i jedini ovosezonski dvoboj ove dvije ekipe. Detroit (5-20) je dosad samo jednom upisao dvije pobjede zaredom, i to na samom poèetku sezone. Evo im jedinstvene prilike za ponovit taj pothvat i odlijepit se još malo više od Wizardsa i Bobcatsa. Juèer su u dosta ružnom susretu pobijedili Buckse na svome parketu a odlièan je bio rookie Brandon Knight s 26 poena i 7 skokova. Oèito mu je Frank dao velike ovlasti pošto je uzeo èak 23 šuta, dok je Stuckey imao samo 8 u 30 minuta. Solidno je odigrao još jedanput i Greg Monroe koji je imao 18 poena i 11 skokova. Detroit ima 5 igraèa koji su na dvoznamenkastom broju poena u prosjeku no to im puno ne pomaže jer su najlošija napadaèka ekipa lige sa samo 86 postignutih poena. Gosti iz New Orleansa (4-19) takoðer ne prednjaèe u tom segmentu igre. Oni su na 88 poena u prosjeku iz igre. Uz Gordona koji je izostao sada veæ 21 susret, veèeras bi mogao nedostajati i startni playmaker Jarrett Jack kojeg je dosad mijenjano Greivis Vasquez. Izostat æe i Chris Kaman kojeg uporno pokušavaju razmijeniti ali bi se on ipak trebao prikljuèiti ekipi za Sacramento tj. sljedeæi dvoboj.

Pistonsi æe sigurno biti motiviraniji i jurišat æe na novu pobjedu jer im nakon toga slijedi malo lakši raspored pa bi se sa nekim malo veæim nizom pobjeda mogli èak i prikljuèiti ekipama iznad njih.

Cleveland Cavaliers – Dallas Mavericks  01.30

Cavalierse (8-13) nimalo ne mazi raspored. Ovih dana im redom dolaze jake ekipe ili pak oni idu njima u goste. Nakon što su pružili dobar otpor Celticsima i Magicu ali na kraju ipak izgubili, dolaze im prošlogodišnji prvaci koji baš i ne briljiraju u posljednje vrijeme. Možda bi domaæin mogao iskoristiti to veèeras i doæi do nekakvog iznenaðenja. Juèer su kod Orlanda imali slabu šutersku veèer no upisali su èak 57 skokova što je svakako za veliku pohvalu. Takva borbenost æe im dobro doæi protiv Dallasa koji oèito jedva èeka playoff i odraðuje ovaj regularni dio sezone sa što manje trošenja. I za veèeras su upitni Gibson, Parker i Thompson pa æe Scott morati nešto promijeniti pošto je juèer startao na mjestu šutera mladi Mychel Thompson i u 30 minuta ubilježio samo jednu asistenciju uz 0-6 šut. Dallas se takoðer nije proslavio. Ovaj put ih je dobila Indiana i to usred American Airlines Centra. Dirk Nowitzki je jedini bio na razini s 30 poena i 7 skokova. Bez Kidda su i dalje koji je u dosadašnjem dijelu sezone propustio 8 susreta.

Dallas je favorit i kao takav bliže pobjedi no ne bi nas iznenadila niti pobjeda domaæina koji æe svakako shvatiti utakmicu ozbiljno i biti motiviran jer im u goste stiže šampionska ekipa.

Minnesota Timberwolves – Houston Rockets  02.00

U nešto manje od dva tjedna ove dvije ekipe æe odigrati èak treæi meðusobni dvoboj. Za sada svaka ekipa ima po jednu pobjedu no i nakon ovog dvoboja èeka ih još jedan meðusobni sredinom veljaèe. Minnesota (11-12) je odigrala juèer naporan ogled sa Netsima u gostima i došla do pobjede od 108:105. Predvodio ih je Nikola Pekoviæ s 27 poena i 11 skokova (7 napadaèkih). Adelman ima sve više povjerenja u njega i ovaj mu se odužuje dobrim igrama. Wolvesi su dobro popunjeni na svim pozicijama i povratkom Baree i Webstera sada mogu kombinirati s puno igraèa. Jedini koji ima sitnih problema sa ozljedom je Darko Milièiæ, no njegov moguæi izostanak ne bi trebao utjecati na rezultat jer nije važan igraè ove mlade ekipe. Dolaze im u goste Rocketsi (13-10), ekipa koju je prošlih sezona vodio upravo Adelman pa ih jako dobro poznaje. Susret kod Minnesote æe im biti prvi od šest u nizu gostujuæih, i bit æe na turneji po Zapadu sve do 14. veljaèe. Juèer su se dosta lagano obraèunali na svome parketu sa Sunsima 99:81 a to potvrðuje i podatak da su igraèi sa klupe zabili više poena od onih koji su zapoèeli utakmicu (50-49). McHale je odmorio glavne igraèe koji æe biti na velikom iskušenju naredih desetak dana gdje bi mogli prelomiti sezonu.

Trebala bi to biti zanimljiva utakmica u kojoj nitko nije favorit. Unatoè tome što su ih Timberwolvesi dobili lagano prije pet dana Houston se sigurno neæe predati i uèinit æe sve da doðu do pobjede.

Milwaukee Bucks   – Chicago Bulls  02.30

Milwaukee Bucksi (10-12) su noæas gostovali kod Detroit Pistonsa i upisali pomalo iznenaðujuæi poraz 80:88. Detroit je krenuo vrlo dobro i do odmora su imali 10 poena razlike kojih su bez veæih problema održavali do kraja utakmice. Milwaukee je imao svega 35% šuta iz igre, a najbolji strijelac je bio Brandon Jennings s 20 koševa. Osim Andrewa Boguta nemaju igraèa na listi ozljeðenih. Chicago Bullsi (19-6) su u èetvrtak gostovali u Madison Square Gardenu i pobjedili 105:102. Chicago je vodio od samog poèetka, a New York se stalno vraæao u egal. No u završnici utakmice se ukazao Derrick Rose koji u posljednjih 12 minuta  zabija  17 od svoja 32 koša i time odluèuje utakmicu u korist svojeg Chicaga. Luol Deng je upitan za danas, dok je Rip Hamilton out.

Prednost dajemo gostima koji  imaju bolji roster i nisu noæas igrali te odmorni èekaju utakmicu. Možemo oèekivati tvrde obrane i mali zbroj koševa na utakmici.

San Antonio Spurs  – Oklahoma Thunder  02.30

Od današnjih 13 utakmica ova djeluje kao najzanimljivija. San Antonio (15-9) ima tri pobjede zaredom i doèekuje trenutno momèad s najboljim omjerom u NBA ligi. Zadnju pobjedu su ostvarili protiv slabih New Orleans Hornetsa 93:81. U prvom poluvremenu su se gosti dosta dobro držali, èak su vodili na odmoru s 44:45. No u drugom dijelu utakmice San Antonio pojaèava ritam i lagano privodi utakmicu kraju. Dobri stari duo Tim Duncan i Tony Parker su bili najuèinkovitiji s 19 odnosno 18 koševa. Veèeras æe se morati dobro namuèiti za pobjedu jer dolaze im Oklahoma Thundersi (18-4). Oni su noæas teže od oèekivanoga kod kuæe pobjedili Memphis Grizzliese sa 101:94. Naime, u zadnju èetvrtinu se ušlo s +8 za goste. Tada na scenu stupa Kevin Durant koji zabija 16 od svojih 36 koševa i domaæinima osigurava slavlje. Osim spomenutog Duranta, dobri su bili i James Harden s 24 i Russell Westbrook s 21 košem.

Dajemo prednost Oklahomi, no San Antonio kod kuæe ima impresivan omjer (12-1) i gosti æe se morati vraški potruditi za upišu novu pobjedu.

Utah Jazz  – Los Angeles Lakers  03.00

Ove momèadi se ove sezone susreæu veæ po treæi put i Utah Jazz (12-9) traži prvu pobjedu.  Oni su nakon domaæeg poraza od Los Angeles Clippersa išli u goste kod Golden Statea i tamo bili neugodno poraženi 101:119. Poraz od dana prije je oèito ostavio previše traga na Jazzerima,  koji se nisu mogli natrèavati sa Warriorsima. U porazu je najbolji bio mladi Gordon Hayward s 21 košem, dok su Al Jefferson i Josh Howard zabili svaki po 19 koševa. Raja Bell, Earl Watson i Devin Harris imaju neke sitne ozljede, a o njihovom nastupu æe se odluèiti prije utakmice.  Los Angeles Lakersi (14-9) su noæas gostovali kod Denver Nuggetsa i dobili s 93:89. Domaæini su imali 11 sekundi za zadnji šut, no Al Harrington je promašio šut za pobjedu te su Lakersi upisali pobjedu (tek treæu u gostima u 10 susreta). Najbolji u redovima gostiju je bio Andrew Bynum s 22 koša i 10 skokova, dok je Kobe Bryant zabio 20 koševa uz vrlo loš šut iz igre (7-23) ali je imao 9 asistencija.

Malu prednost dajemo gostima iz Los Angelesa, kojima igra Utah Jazza oèito odgovara.

Phoenix Suns  – Charlotte Bobcats  03.00

Phoenix Sunsi (8-14) su noæas poraženi na gostovanju kod Houston Rocketsa 99:81. Domaæini su kontrolirali utakmicu od samog poèetka. Veæ do odmora na gosti su imali dvadeset koševa zaostatka (59:39). Sunsi su iz igre gaðali sa samo 41 posto uspješnosti ukljuèujuæi 4/19 za tri poena. Marcin Gortat i Jared Dudley su zabili po 15 koševa, dok je Steve Nash ostao na samo 6 koševa. Charlotte Bobcatsi (3-20) su u srijedu u Portlandu upisali dvadeseti poraz u sezoni i deseti u seriji. Bio je to osim toga povijesni poraz. 112:68, odnosno 44 poena razlike Bobcatsi nikad nisu izgubili od kad je klub osnovan. Gerald Henderson bio je prvi strijelac momèadi s 16 poena, ali je morao napustiti teren u treæoj èetvrtini zbog ozljede zadnje lože i morat æe pauzirati izmeðu 2-3 tjedna. Zanimljivo je da Charlotte Bobcatsi imaju èetiri uzastopne pobjede protiv Sunsa, ali taj æe se niz veèeras vrlo vjerojatno prekinuti.

Èista jedinica uz moguæi hendikep na domaæine.

Sacramento Kings  – Golden State Warriors  04.00

Ove momèadi su igrale meðusobno prije 5 dana kod Golden Statea i pobjedu su odnijeli domaæini te iste sa 93:90. Sacramento Kingsi (7-15) su prošlu utakmicu igrali kod kuæe s Portland Trail Blazersima i upisali pobjedu 95:92. Iako su favorizirani gosti vodili u prvom djelu i po desetak razlike,  domaæini se nisu predavali te odliènim drugim poluvremenom (48:36) dolaze do pobjede.  U momèad se vratio Marcus Thornton i odmah bio najbolji strijelac momèadi s 20 koševa, dok su John Salmons s 19 i Tyreke Evans s 18 koševa bili odmah do njega.  Golden State Warriorsi (8-12) imaju dvije pobjede zaredom, a zadnju su ostvarili kod kuæe protiv Utah Jazza sa 119:101. Monta Ellis i Stephen Curry su nakon par loših partija odigrali dobro i zajedno zabili 62 koša, a dobar je bio i David Lee s 23 koša i 14 skokova.

Prednost dajemo domaæinima kojima se vratio Marcus Thornton te bi u jednoj dinamiènoj utakmici trebali upisati novu pobjedu.

Portland Trail blazers  – Denver Nuggets  04.00

Domaæini  (13-10) se kao i Lakersi ne mogu prepoznati kada napuste svoju dvoranu i igraju u gostima. Dok kod kuæe imaju omjer 10-1, u gostima su na samo 3-9. Zadnju utakmicu kod Sacramenta su dobro poèeli i na poluvremenu imali  +9, no u nastavku im je stao šut te domaæini ostvaruju pobjedu.  Najbolji je po obièaju bio LaMarcus Aldridge s 28 koševa. Danas možemo oèekivati povratak Nicolasa Batuma koji je propustio zadnja 2 susreta.  Denver Nuggetsi (15-8) su noæas kod kuæe poraženi od Los Angelesa Lakersa s 89:93. Al Harrington je bio najbolji strijelac kod domaæina s 24 koša, no promašio je tricu za pobjedu. Denver nema problema sa ozljedama i svi važni igraèi su na raspolaganju.

Kao što smo veæ rekli, Portland je vrlo opasan kod kuæe i zato im dajemo status favorita u ovoj utakmici. Možemo oèekivati  jednu za oko lijepu košarku s dosta poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE