Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

New Jersey: Potraga za pomoænicima Williamsa

Netse èeka naporan poèetak nove sezone. Uz to da je Deron Williams javno iznio svoj stav o neproduljenju ugovora narednog ljeta, èelnicima Netsa bilo bi važno zadržati Krisa Humphriesa da ”pokrpaju” deficitno mjesto krilnog centra, ali ujedno trebaju i potražiti kvalitetno rješenje na pozicija branièa.

Zaštiæeni:
Ben Uzoh

Jedini zaštiæeni košarkaš Netsa je Ben Uzoh. Mladi 23-godišnji organizator igre prošle je godine doživio ‘vruæe krštenje’ u najboljoj ligi svijeta. Meðutim pitanje je do koje æe granice iæi Netsi izjednaèavati potencijalne nove ponude s obzirom da na toj poziciji uz spomenutog Williamsa pod ugovorom imaju i Jordana Farmara.

Nezaštiæeni:
Dan Gadzuric, Kris Humphries, Sasha Vujacic, Mario West, Brandan Wright.

Dan Gadzuric mora ostati u Kini do kraja kineske lige, dok je Slovenac Saša Vujaèiæ obeæao vjernost Baraæevom Efesu na cijelu sezonu. Spomenuli smo u uvodu veæ Krisa Humphriesa, vodeæeg skakaèa Netsa u prošloj sezoni. Cilj struke New Jerseya bi morao biti novi sastavljeni ugovor za Krisa, a isto tako zanimljivo æe biti vidjeti i novo rješenje na mjestu rezervnog krilnog centra. Prošle sezone je to popunjavao Brandan Wright, ali i on je kao Kris ovog ljeta slobodan košarkaš. Za kraj spomenimo i Marija Westa, slobodnog košarkaša koji protekle sezone nije imao važniju ulogu u redovima Netsa.

Pod ugovorom:
Deron Williams, Travis Outlaw, Anthony Morrow, Jordan Farmar, Johan Petro, Brook Lopez, Damion James, Stephen Graham, Ben Uzoh i Sundiata Gaines.

U predgraðu New Yorka primarni je cilj zadovoljiti potrebe Derona Williamsa, pokazati interes dovoðenja mu boljih suigraèa i samim time ga praktièki natjerati da potpiše višegodišnji ugovor. Èinjenica je da sa Brookom Lopezom, Anthonyjem Morrowom i Travisom Outlawom kao glavnim suigraèima neæe moæi biti konkurentan ostalim ekipama.

Uz problematièno rješenje na krilnom mjestu, pojavljuje se i upitnik na mjestu takozvane ‘dvojke‘, odnosno igraèa koji æe tvoriti bekovski par zajedno sa Williamsom. Trenutno je tu iskljuèivo Anthony Morrow.

Puno upitnika je trenutno u redovima Netsa, na svakoj poziciji izuzevši poziciju organizatora nužno je po jedno kvalitetno rješenje. I to takvo kojim æe Williams biti zadovoljan, a ne onim koje æe ulijevati lažnu nadu za bolje dane u New Jerseyu odnosno Brooklynu.

Kandidat za otpis ugovora:
Travis Outlaw

Kao glavni kandidat se pojavljuje dugogodišnji ugovor Travisa Outlawa koji æe svake u naredne èetiri godine teretiti salary cap Netsa za po 7 milijuna dolara.

Latest Posts

NE PROPUSTITE