Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

New Orelans Hornetsi mijenjaju ime?

NBA franšiza iz New Orleansa, za koju igra ovogodišnji prvi izbor drafta Anthony Davis, prema nekim izvorima više neće imati nadimak Hornets, već Pelicans, najranije od sezone 2013/14.

Ime Hornets franšiza je naslijedila po selidbi iz Charlottea 2002. godine, no novi vlasnik ekipe Tom Benson, također vlasnik NFL ekipe New Orleans Saintsa, posjeduje prava na naziv Pelicans, te se ozbiljno razmatra promjena nadimka prema državnom simbolu Louisiane.

Benson je nastojao dosjetiti se nekog naziva, a budući da navijačima “Hornets” ne predstavlja ništa posebno, “Pelicans” je sasvim prikladno jer se spomenuta ptica nalazi na državnoj zastavi te službenom pečatu, a i simbol je državnog ponosa. Štoviše, čak je i nekadašnja bejzbol ekipa iz New Orleansa nosila taj nadimak do prestanka svog postojanja.

Hornetsi su razmatrali i nadimke “Krewe” ( prema kostimiranoj grupi na poznatoj paradi na godišnjem Mardi Gras festivalu ) te “Brass”.

Neki izvori navode da je postojao interes i za stari nadimak “Jazz” koji se koristio za ekipu iz 70-ih, a koja je 1979. preselila u Utah, no franšiza iz Salt Lake Cityja nema namjeru djeliti svoj trenutačni nadimak.

Supruga vlasnika Bensona, Gayle, navela je za Fox Sports New Orleans da bi nove boje trebale biti mornarsko-plava, crvena te zlatna.

Ukoliko se promjena uistinu ostvari, mogla bi potaknuti ne samo na promjene na maskoti i boji dresova u New Orleansu, već i promjene u franšizi Bobcatsa koja je u vlasništvu Michaela Jordana.

Najveći košarkaš svih vremena za Charlotte Observer izjavio je da bi nadimak “Hornets”, koji bi ostao dostupan, bio poželjan u njegovoj ekipi, ali da je sve na odluci Hornetsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE