Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

New Orleans Hornets

Veliki broj ekipa koje bi završile sezonu sa omjerom pobjeda i poraza 49-33 smatrale bi tu sezonu uspješnom, ali ne i Hornetsi. Sa pravom, jer i oni i navijaèi su oèekivali više.

Ekipa koja je godinu ranije imala 56 pobjeda, bila u zaletu i sa godinu dana iskusnijim glavnim dvojcem, Chris PaulDavid West, smatrala je da je to trebala biti njihova godina, ali … problemi sa ozljedama i kratka klupa doveli su do toga da prejednostavno ispadnu u prvom krugu doigravanja od Denvera sa 4-1.

Stakleni Tyson Chandler, Peða Stojakoviæ i Mo Peterson, nominalno trojica startera, zajedno su propustili 97 utakmica. Previše za ekipu koja nije imala kvalitetne zamjene.

Transferi:

U ljeto su ušli sa jednim ciljem. Riješiti se Chandlera, što su veæ pokušali preko Mamphisa ali nije išlo, i u tome su uspjeli. U zamjenu za njega doveden je Emeka Okafor. Jedan od deset najboljih skakaèa i blokera lige i uz to, možda i najvažnije, nije propustio niti jednu utakmicu u posljednje dvije sezone. Naravno, nije minus ni to da je konkretniji igraè u napadu. Može si sam stvorit priliku i iskoristiti je za razliku od Tysona koji je u napadu živio samo od Paula i njegovog alley-oopa. Sa moje strane thumb up za ovu zamjenu.

Sve ostalo što su napravili da pojaèaju, ili još važnije da dobiju na dubini, mi je veæ lagano upitno. Trio visokih krila/centara; Ike Diogu, Sean Marks i Darius Songaila je tu da uz Hilton Armstronga pokrije Westa i Okafora. Veæina njih je u svojim bivšim ekipama bila tek treæa opcija na tim pozicijama tako da ne vidim tu neko drastièno poboljšanje. Ali, s obzirom koliko je dolara ostalo za pojaèanja, moglo je i gore.

Nešto bolje izgledaju prinove na vanjskim pozicijama. Tu je doveden Bobby Brown kao moguæa zamjena za Chrisa ali opet slièna situacija; treæi play Minnessote kao zamjena za Paula? Možda ne doðe do toga jer izgleda da su pogodili na ovogodišnjem draftu. Duo Darren Collison na razigravaèu i Marcus Thornton na bek šuteru su na Ljetnoj ligi izgledali savršeno u paru. Možda i najbolji vanjski duo cijele lige. Ni ulaza u predsezonu nije bio ništa manje impresivan. Biti æe interesantno pratiti njihov napredak.

Kljuèni igraè:

Chris PaulChris Paul. Na njega ne treba trošiti previše rijeèi. Prvi strijelac ekipe, prvi asistent i najbolji kradljivac lopti u cijeloj ligi. To su samo neke od njegovih kvaliteta. Trenutno najbolji razigravaè lige i jedan od onih za koje vole reæi da èini sve oko sebe boljim igraèima, a tek mu je 24 godine. Ako još dodamo da, po njegovim rijeèima, nikada spremniji nije ušao u sezonu onda i ove godine možemo od njega oèekivati velike stvari.

Prednosti i mane:

Kada u ekipi imate Paula, Westa i Okafora i njima pridodajmo još James Poseya, Julian Wrighta, Stojakoviæa i Petersona, jasno je što je njihova snaga. Odlièna petorka se da složiti. Petorka koja se može ravnopravno nositi sa gotovo svim ekipama u ligi.

Sve ostalo je, nažalost upitno. Sa ovim novacima još bi se nekako moglo pokriti vanjske pozicije u sluèaju ozljeda ali pod košem mi je veliki upitnik. Prekratka klupa u odnosu na glavne konkurente.

Prognoza:

Ako ih zdravlje posluži, stavljam ih u grupu ekipa iza Lakersa i Spursa. Znaèi, polufinale zapadne konferencije bi bio maksimum.

Latest Posts

NE PROPUSTITE