Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

New Orleans: Zadržati ili pustiti Paula?

Ovo je ekipa kojoj je uvjerljivo najteže. Bez glavne zvijezde ostaju sigurno, situacija na rosteru je užasna, nemaju vlasnika, te sve ovisi o njihovom generalnom menadžeru. Može li za Paula dobiti dovoljno dobru ponudu koja æe im donijeti novu kvalitetu i blistavu buduænost, ili æe završiti na samom dnu lige.

Zaštiæeni igraèi:
Marco Belinelli

Belinelli je veæinu prošle sezone bio starter, te æe vjerojatno dobiti produženje  od otprilike 3,4 milijuna dolara koliko mu vrijedni posljednja godina ugovora. U ovakvoj situaciji kada je momèad pred raspadom, to im je jedini pravi potez.

Nezaštiæeni igraèi:
Marcus Banks, Aaron Gray, Willie Green, Carl Landry, D.J. Mbenga, Jason Smith, David West

Situacija je složena i teška. Od ovih igraèa još nitko nije javno iskazao da ostaje u ekipi, a dosta veliki broj njih ima ponude drugih klubova. Westa želi pola lige, Landry je blizu ostanku, no èeka da vidi što mu se nudi, Green bi bio starter, a ostali bi igrali više. Kako æe Hornetsi zapoèeti sezonu apslutno nitko ne zna, pa niti njihov GM.

Igraèi pod ugovorom:
Chris Paul, Emeka Okafor, Trevor Ariza, Jarret Jack, David Anderson, Quincy Pondexter, Patrick Ewing Jr.

Paula ovdje više neæe biti, možda još netko od ovih igraèa ide s njim u paketu. Pitanje je samo hoæe li otiæi prije poèetka ove ili sljedeæe sezone. Njegova želja zasigurno je odlazak, no zbog posljednjih dogaðaja (NBA liga blokirala njegovu razmjenu u Lakerse) nitko ne zna što æe se sljedeæe dogoditi. Vjerojatno je siguran jedino Ewing, kojega apsolutno nitko ne želi.

Kandidat za otpis ugovora:
/

Jedini velik ugovor ima Okafor, no on æe im ostati kao zadnja zvijezda, oslobaðanje salary capa im ne treba, jer teško da æe dobiti išta skuplje sa tržišta. Èuvat æe ovaj amnesty ako zatreba u buduænosti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE