Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

New York i dalje savršen bez D’Antonija

Pobjednièka serija New Yorka se bez dosadašnjeg trenera Mikea D’Antonija nastavlja i dalje. Pobjedom kod Indiane 102:88 dobili su treæu utakmicu u treæem nastupu, bez trenera pod kojim su igrali velikim dijelom sezone.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Jrue Holiday (30)
  • Asistencije: Rajon Rondo (16)
  • Skokovi: Derrick Favors (17)
  • Ukradene lopte: Chris Paul (5)
  • Blokade: Greg Stiemsma (3)

Ne samo to, u te tri utakmice je New York prosjeèno dobivao sa strašnih +23,7 poena. Novi, vjerojatno privremeni trener Mike Woodson je oèigledno inzistirao samo na jednom, na obrani, što je definitvno rak rana svake momèadi koju trenira D’Antoni. I kada su sveli svoje suparnike ispod 100 poena po utakmici New York je opet poèeo pobjeðivati.

Indiana je prije ovog ogleda imala tek pet domaæih poraza, a ovom prilikom nije imala nikakve šanse. Nakon što je New York preuzeo vodstvo u drugoj èetvrtini do kraja je samo podizao razliku. Jeremy Lin je ubacio 19 poena, uz sedam skokova i šest asistencija. Stoudemire je dodao 18 uz šest skokova, a Carmelo Anthony 16 uz èetiri skoka i tri dodavanja.

Treæu pobjedu zaredom je upisao i prvak Dallas. U subotu naveèer su na svom parketu, u teksaškom derbiju, pobijedili San Antonio 106:99. Spursi su oèigledno bili umorni od meèa prije 24 sata kada su slavili kod Oklahoma Cityja. Naime, baš svi igraèi San Antonija su u subotu odigrali daleko slabije nego u petak. Junak domaæe pobjede bio je Dirk Nowitzki s 27 poena, šest skokova i èetiri asistencije.

Treæi put zaredom je Chicago igrao bez ozlijeðenog Derricka Rosea, ali je ovom prilikom dobio. Na startu utakmice je Philadelphia imala +14, no na kraju su domaæi Bullsi slavili 89:80. Joakim Noah s 13 poena i 11 skokova je bio najbolji igraè Chicaga, a Bullsi ove sezone bez Rosea na parketa imaju omjer 9-4, što govori da mogu uspješno igrati i bez svoje prve zvijezde.

Boston je poražen kod Denvera 98:91 i time je došao do negativnog omjera 2-3 tijekom turneje po Zapadu.

Zabilježimo i strašnu završnicu Chrisa Paula u pobjedi njegovih Clippersa protiv Houstona (95:91). U posljednje dvije minute i 40 sekundi Paul je zabio èak 12 poena. Utakmicu je završio sa 23 koša.

Latest Posts

NE PROPUSTITE