Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

New York ima Linsanity, a Milwaukee Ersanity

Cijela NBA liga i košarkaški svijet prièaju o Jeremyju Linu, igraèu koji je, pojavivši se niotkuda, pokrenuo New York i poèeo igrati kao ponajbolji košarkaš u ligi. No, ako New York ima Linsanity, onda je Milwaukee barem na jednu noæ imao Ersanity.

“On je Ersanity. Mislim da ovo ne može raditi iz noæi u noæ, ali je ovo definitivno bila posebna utakmica. I on je poseban igraè”, o turskom košarkašu Ersanu Ilyasovi je govorio njegov suigraè iz Bucksa Jon Brockman.

U nedjelju naveèer je Milwaukee pobijedio kod New Jerseyja 92:85 i time prekinuo niz od èetiri poraza. Najviše se pritom moraju zahvaliti baš Turèinu koji je utakmicu završio s 29 poena i èak 25 skokova (èak 13 ofenzivnih).

Pritom je Ilyasova oborio i neke rekorde. Izjednaèio je rekord po broju skokova ove sezone. Isti broj, 25, je ove sezone upisao i centar Orlanda Dwight Howard, ali u utakmici u kojoj se igrao produžetak (San Antonio). No, Howard je tijekom ove sezone osam puta ostvarivao 20 i više skokova i po tome je najbolji u ligi.

Recimo da je posljednji igraè Milwaukeeja koji je na utakmici ostvario 25+25 bio Swen Nater i to daleke 1976. godine protiv Atlante (30 poena i 33 skoka).

Latest Posts

NE PROPUSTITE