Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

New York ima novu zvijezdu, Phoenix iznenadio Atlantu

U ponedjeljak je u košarkaškoj NBA ligi na rasporedu bilo 10 utakmica, a u èak sedam slavili su gosti, meðu kojima je najuvjerljiviji bio Chicago kod New Jerseya sa 108:87.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: LaMarcus Aldridge (39)
  • Asistencije: Jameer Nelson (12)
  • Skokovi: Andrew Bynum (20)
  • Ukradene lopte: Rudy Gay (4)
  • Blokade: Tim Duncan (5)

Lou Williams je svojom tricom presudio Lakersima koji su u Philadelphiji poraženi 95:90. Ušavši s klupe Williams je od svojih 24 koša 14 ubacio u zadnjoj èetvrtini i tako pokvario veliku veèer prve zvijezde momèadi iz L.A.-a Kobea Bryanta. Naime, Bryant je s 28 koševa Sixersima preskoèio Shaquillea O’Neala na petom mjestu ljestvice najboljih strijelaca u povijesti NBA lige.

Uz njega odlièan uèinak ostvario je i Andrew Bynum s 20 poena i isto toliko skokova, meðutim Lakersima to nije pomoglo.

New York je praktièki potpuno bez usluga najboljeg dvojca AnthonyStoudemire uspio nadigrati Utah 99:88. Amar’e Stoudemire je napustio momèad i otputovao na Floridu gdje mu je u prometnoj nesreæi smrtno stradao brat Hazell, dok je Carmelo nakon samo šest minuta zbog istegnuæa mišiæa desne prepone morao izvan terena. Situaciju je najbolje iskoristio Jeremy Lin koji je prvi puta u karijeri bio starter, a povjerenje trenera opravdao je s 28 koševa.

Clippersi su nakon produžetka bili bolji kod Magica sa 107:102 unatoè 15 koševa viška koje su u prvom dijelu imali domaæini. Prvo ime gostiju bio je Chris Paul s 29 poena, od èega je 11 ubacio u završnici susreta. Griffin i Billups su dodali po 18 za Clipperse, a potonji je zbog moguæeg puknuæa Ahilove tetive izašao u posljednjoj èetvrtini. Standardno je prvo ime Orlanda bio Dwight Howard s 33 koša i 14 skokova.

Dan uoèi 38. roðendana Steve Nash je odigrao sjajnu utakmicu u pobjedi Phoenixa kod Atlante 99:90. Kanadski razigravaè je ubacio 24 koša uz 11 asistencija, a posebno je raspoložen bio na šutu za tri poena pogodivši sva èetiri pokušaja. Atlanti je ovo treæi domaæi poraz u nizu.

Premda je Derrick Rose za Bullse odigrao samo 11 minuta, te potom odmarao zbog problema s leðima, Chicago je lakoæom svladao Netse. Boozer s 24, Deng s 19, te C.J.Watson, koji je kvalitetno zamijenio Rosea ubilježivši 14 koševa i 11 asistencija, predvodili su Bullse do pobjede.

Spursi su u Memphisu slavili prvenstveno zahvaljujuæi dvojcu ParkerDuncan. Francuz je u pobjedu ugradio 21, a Duncan dodao 19 koševa i 17 skokova, pa su zasjenili raspoloženog Španjolca Marca Gasola koji je u dresu Grizzliesa ubacio 22, te uhvatio devet lopti.

Na krilima Argentinskog centra Luisa Scole Houston je bio bolji kod ozljedama izranjavanog Denvera s 99:90. Argentinski reprezentativac je ubacio 25 poena, ali je najvažnija informacija s utakmice ozljeda Talijana Danila Gallinarija koji je u treæoj èetvrtini napustio igru zbog uganuæa lijevog gležnja. Prvi pregledi pokazuju manju frakturu, a više informacija bit æe poznato nakon detaljnijih pregleda u utorak.

Kevin Durant je 2,9 sekundi prije kraja zakucao za 111:107 u produžetku dvoboja u Portlandu u kojem je Oklahoma stigla do 19. pobjede u sezoni. Ima ih najviše u ligi. Ukupno je Durant ubacio 33, a vrlo dobar uèinak imao je i njegov momèadski kolega Russell Westbrook s 28 poena i 11 skokova. Blazersima nije pomoglo niti 39 koševa LaMarcusa Aldridgea.

Latest Posts

NE PROPUSTITE