Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

New York Knicksi zainteresirani za Jordana Clarksona

Kako se sezona bliži kraju, momčadi već potiho prave spiskove potencijalnih pojačanja. Jedno od imena koje se dovodi u vezu s New York Knicksima jeste mladi playmaker Los Angeles Lakersa, Jordan Clarkson.

S obzirom na to da su nedavno Knicksi imenovali Jeffa Hornaceka za prvog trenera, on je izjavio da će mu prioritet biti dovođenje dobrog playa. Poznato je da je Jeff u Phoenixu, koje je prije New York Knicksa vodio, imao jedno vrijeme i tri vrlo dobra playmakera ( Goran Dragić, Eric Bledsoe i Isaiah Thomas). Na neki način to isto želi i u Knicksima imati. Od igrača na mjestu playmakera Knicksi imaju starog i isluženog Španjolca Josea Calderona i mladog i nedovoljno iskusnog ovogodišnjeg rookieja Jeriana Granta.

Što se tiče Jordana Clarksona, on ovog ljeta postaje zaštićeni slobodni igrač, što znači da će svaki ponuđen ugovor za njega Lakersi moći izjednačiti i tako zadržati Jordana na svom rosteru.

Jordana su na draftu 2014.godine kao 46.picka izabrali Washington Wizardsi, ali su pravo na njega još za vrijeme trajanja drafta prodali Lakersima za 0,6 milijuna dolara. U ovoj sezoni Jordan je na 79 utakmica za prosječno 32,3 minuta bilježio, 15,5 poena, 4 skoka, 2,4 dodavanja i 1,1 ukradenu loptu.

Pored Clarksona, kao moguća pojačanja još se spominju imena Tyja Lawsona, Brandona Jenningsa i Jeffa Teaguea. Moguće je da će New York obaviti neki trade ne bi li na draftu možda dobio mogućnost izabrati odličnog playmakera i novog vođu koji bi ih, kako je rekao GM Steve Mills, iz dana u dan mogao voditi ka pobjedama i playoffu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE