Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

New York Knicksi zainteresirani za Marshalla Plumleeja

Iako u četvrtak nije doživio da se njegovo ime pojavi među 60 odabranih novaka na ovogodišnjem draftu, očito je da će Marshall Plumlee ipak osjetiti čari igranja na NBA parketima – barem onima ljetne lige u Orlandu.

Naime, New York Knicksi ozbiljno su zainteresirani za usluge 23-godišnjeg centra koji je nedavno završio četvrtu godinu studiranja i igranja košarke u dresu Duke Blue Devilsa pod palicom svima nam poznatog Mikea Krzyzewskog. Ako zadovolji kriterije struke Knicksa na čelu s novim trenerom Jeffom Hornacekom te igrama na ljetnoj ligi zavrijedi profesionalni ugovor, najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu smiješi se novi tercet braće – Miles Plumlee član je Milwaukee Bucksa, dok Mason nosi dres Portland Trail Blazersa.

Momčad iz Madison Square Gardena očekuje jako zanimljivo ljeto. Na platnoj listi zasada imaju samo 5 igrača – novopridošli Derrick Rose te Carmelo Anthony, Kristaps Porzingis, Kyle O’Quinn i Justin Holiday. Phil Jackson i ekipa očajni su u potrazi za startnim centrom te šuterom. Potencijalna meta za čovjeka koji bi trebao praviti društvo Porzingisu ispod koša je najbolji obrambeni igrač iz 2014. godine, Joakim Noah, dok smo već pisali kako ne treba otkloniti mogućnost da se u “Veliku Jabuku” vrati ovogodišnji šesti igrač godine, Jamal Crawford, koji bi trebao popuniti rupu na šuterskoj poziciji.

Vratimo se još malo na najmlađeg iz loze Plumleeja. U svojoj posljednjoj sveučilišnoj sezoni odigrao je 36 utakmica s nešto više od pola sata u prosjeku što mu je bilo dovoljno za 8,3 koša po utakmici uz 8,6 skokova te 1,6 blokadu.

Napomenimo da će uz Marshalla svoje mjesto na rosteru Knicksa preko ljetne lige pokušati izboriti i šuter s Wichita Statea, također 23-godišnjak, Ron Baker.

Latest Posts

NE PROPUSTITE