Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

New York kod Memphisa po nastavak niza pobjeda

Veèeras æe se odigrati samo pet dvoboja u NBA ligi. Bobcatsi idu na noge Hawksima u nadi da mogu prekinuti svoj niz poraza,a s istom nadom odlaze i Pistonsi kod Bucksa. New York nakon juèerašnje pobjede kod kuæe protiv Philadelphije ide u goste Memphisu a Orlando nastavlja seriju gostovanja ovaj put kod Warriorsa.

Atlanta Hawks – Charlotte Bobcats  01.30

Ove dvije ekipe su se veæ jednom sastale ove sezone, i to prije samo šest dana kada su odigrali produžetak kod Bobcatsa nakon kojeg su Hawksi slavili 102:96. Uloge se skoro nisu ni promijenile. Atlanta (7-4) je i dalje u gornjem dijelu Istoène konferencije, Charlotte (2-8) u donjem. Hawksi su juèer odigrali težak susret u gostima kod Indiane i pretrpjeli svoj èetvrti ovosezonski poraz. Veæina igraèa nije bilo na nivou i prolaznu ocjenu je zaradio samo Josh Smith (16 poena, 7 skokova, 3 asistencije). On se u zadnje vrijeme ‘razbudio’ nakon uvodne loše igre i u zadnje èetiri Atlantine utakmice je bio prvi strijelac ekipe sa prosjekom od skoro 23 poena. Veèeras im u goste stižu Bobcatsi koji su na nizu od èetiri uzastopna poraza a posebno je težak bio prekjuèerašnji kod kuæe od Rocketsa gdje su ubacili samo 70 poena uz 34 % šuta. Obje ekipe imaju problema sa ozlijeðenim igraèima. Al Horford je juèer izašao sredinom prve èetvrtine i nije se više vraæao u igru pa je upitan za veèeras, kao i McGrady koji juèer nije ni nastupio. A definitivno neæe biti Williamsa i Hinricha, dok je kod Bobcatsa upitan Thomas, a Maggettea nema na duže razdoblje.

Prednost dajemo domaæinu koji ulazi u utakmicu kao veliki favorit. Moglo bi biti manje od 184 poena pošto æe to biti tvrd i pomalo negledljiv susret.

Milwaukee Bucks – Detroit Pistons  02.00

Bucksi su na omjeru 3-6. Sve tri pobjede su ostvarili na domaæem parketu u isto toliko susreta dok su svih šest poraza ostvarili na gostovanjima. Posljednja pobjeda se dogodila prekjuèer u njihovom Bradley Centeru nad Spursima 106:103. Briljantan je bio Stephen Jackson s 34 poena (12-17 šut) i 8 asistencija, a puno su pomogli u pobjedi Jennings (15 poena, 11 asistencija) i povratnik Bogut (14 poena, 11 skokova, 3 blokade). Pokazali su kako æe na svome terenu svima biti tvrdi protivnik i ako imalo imaju želje iæi u playoff ekipe kao što su Pistonsi moraju pobjeðivati. Pistonsi (2-8) su na pet poraza u nizu. U utorak ih je Dallas dobio u Detroitu bez puno muke i da nije bilo opuštajuæe èetvrte èetvrtine od strane Mavericksa Pistonsi bi zabili puno manje od 86 poena. Kod Bucksa je za veèerašnji susret upitan Mbah a Moute a kod Pistonsa Stuckey i Villanueva. No to nisu neki veliki hendikepi jer ti igraèi ne igraju neku važnu ulogu u svojim momèadima, a i ako igraju (Stuckey) to rade jako loše za svoju ekipu.

Bucksi su favoriti u ovom susretu radi domaæeg parketa i bolje igre. Jennings bi i na ovoj utakmici trebao iæi na manji zbroj poena jer se vratio Bogut a i Jackson je u formi pa æe uzimati manje šuteva.

Memphis Grizzlies  –  New York Knicks   02.00

Memphisu oèito jako nedostaje Zack Randolph što zorno pokazuju njihova tri uzastopna poraza i ukupan omjer 3-6. Zadnji poraz je stigao kod kuæe od Oklahome 95:100, a  pobjednik je odluèen u zadnjim minutama. Domaæini su imali 6 dvoznamenkastih igraèa od kojih je najbolji bio Marc Gasol s 20 koševa i 14 skokova, a double-double uèinak je upisao playmaker Mike Conley sa 15 koševa i 10 asistencija.  New York je nanizao 4 pobjede, a najzanimljivije je da je za to najzaslužnija njihova obrana jer su u zadnje tri utakmice primali samo 82 koša u prosjeku. Noæas su Philadelphiju, koja je imala 6 pobjeda zaredom, ostavili na 79 poena. U napadu je najuèinkovitiji bio Carmelo Anthony s 27 koševa.  Èini se da se New York polako uigrava i igra sve bolje.

New York æe pokušati nastaviti niz obiju momèadi (Memphis 3 poraza, New York 4 pobjede), ali bliže smo tome da æe Memphis pobijediti. Oèekujemo da æe ovo  biti vrlo brza i dinamièna utakmica.

Phoenix Suns  –  Cleveland Cavaliers    03.00

Phoenix je zadnju utakmicu gostovao u Staples Centru gdje ih je Kobe Bryant poèastio sa 48 koševa, a ukupni rezultat je bio 83:99. Dobro su se držali sve do zadnje èetvrtine u kojoj su se raspali. Najbolji je bio Marcin Gortat sa double-double uèinkom (16+12), dok je veteran Grant Hill odigrao kriminalno (1-12 šut) i zabio 5 koševa. U goste im danas dolazi Cleveland koji je na turneji po Zapadnoj konferenciji . Dosad su gostovali kod Minnesote, Portlanda i Utaha i upisali skor  1-2. Zadnje su gostovali kod Utah Jazza gdje su izgubili 105:113. Antawn Jamison je upisao 22 koša dok je rookie Kyrie Irving pridodao 20 koševa. Obje ekipe su bez ozlijeðenih igraèa.

Prednost dajemo Phoenixu koji bi kod kuæe trebao dobivati ovakve utakmice jer u gostima ne izgledaju uvjerljivo.

Golden State Warriors  –  Orlando Magic  04.30

U zadnjoj utakmici su pomalo iznenaðujuæe  Golden State Warriorsi (3-6) pobijedili Miami Heat 111:106 nakon produžetka. Sve je upuæivalo prema tome da æe Warriorsi doživjeti šesti uzastopni poraz kada su gubili 17 razlike, minutu do kraja treæe èetvrtine. Nakon toga Miami dosta toga promašuje i domaæini dobivaju priliku dobiti utakmicu, u èemu su na kraju i uspjeli. Nate Robinson je odigrao najbolju utakmicu otkako je stigao u Warriorse i zabio 24 koša, dok je Monta Ellis pridodao 22 koša.  Danas æe opet biti lišeni pomoæi Stephena Curryja, dok su nastupi BrownaBiedrinsa pod upitnikom. Orlando je na trenutnoj Zapadnoj turneji ostvario pobjede u obje odigrane utakmice. Nakon što su u srijedu bili bolji od Sacramenta, sinoæ su slavili i u Portlandu 107:104 (u  jednom trenutku su imali 23 poena prednosti koje su na kraju skoro prosuli). Sedam igraèa bilo je dvoznamenkasto, a predvodio ih je J.J. Reddick sa 17 poena, dok su Turkoglu, Anderson i Nelson dodali po 16. Kod Orlanda je još izvan pogona Quentin Richardson.

Prednost Orlandu koji je gotovo kompletan za razliku od njegovog protivnika, ali i zbog èinjenice da Howarda nitko u momèadi Golden Statea ne može dobro èuvati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE