Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

New York pobjedom otvorio predsezonu

New York Knicksi veèerašnjom su pobjedom nad talijanskom ekipom Armani Jeans Milano otvorili NBA predsezonu i turneju NBA momèadi po Europi. Utakmica se igrala u milanskoj Mediolanum Forum dvorani.

Prvo poluvrijeme proteklo je u konstantom vodstvu Knicksa od nekoliko poena razlike te su na veliki odmor otišli s vodstvom 56-50. Prvi dio utakmice obilježio je novopridošli Amare Stoudemire koji je time pokazao tko æe biti voða ekipe u novoj sezoni. Nakon prve 24 minute igre (èetvrtina se igrala na 12 minuta; op.a.) u njegovoj je statistici pisalo 20 poena i 5 skokova.

Utakmica je nastavljena u istom ritmu, obje ekipe su igrale brzo i s mnogo pokušaja za tricu te je rijetko koja ekipa odigrala napad duži od 10 sekundi. Zbog toga ni ne èudi podatak da su Knicksi došli do 90 poena veæ na kraju treæe èetvrtine. Krajem treæe i poèetkom èetvrte èetvrtine igraèi New Yorka su se razigrali te je ubrzo prednost NBA momèadi narasla na 20 poena razlike. Nakon toga nije bilo potrebe da se Stoudemire vraæa u igru tako da je igru završio s 32 poena i 6 skokova za 28 minuta igre. No pred kraj utakmice i igraèi talijanske momèadi su ubacili u višu brzinu tako da su se u jednom trenutku približili na 9 poena razlike, no nešto više od toga nisu uspjeli napraviti.

Utakmica u kojoj su obje ekipe tek na poèetku priprema za novu sezonu završena je rezultatom 125-113. Uz Stoudemirea kojemu nitko nije mogao parirati atleticizmom iskazao se i Danilo Gallinari sa 24 poena i 7 skokova. Pod poraženih najbolji je bio bivši igraè Minnesote i Washingtona Oleksiy Pecherov sa 23 poena i 6 skokova.

Sljedeæa utakmica NBA predsezone igra se noæas izmeðu New Jersey Netsa i izraelskog Maccabija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE