Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

New York prekinuo crni niz kod Bostona, novi poraz Clippersa

Košarkaši New York Knicksa dugo nisu znali za pobjedu nad Boston Celticsima u njihovom TD Gardenu. Točnije, do četvrtka navečer serija je trajala 13 uzastopnih susreta.

Knicksi su na kraju slavili 89:86 predvođeni Carmelom Anthonyjem koji je ubacio 28 koševa uz 9 skokova, a bila im je to prva pobjeda u Bostonu od studenog 2006. godine. Kvalitetnu je ulogu imao i Amar’e Stoudamire koji je ubacio 15 koševa uz 9 skokova, dok je Jason Kidd pridodao 12 koševa.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Carmelo Anthony (28)
  • Asistencije: Rajon Rondo (11)
  • Skokovi: Nikola Vucevic (14)
  • Ukradene lopte: Eric Bledsoe (3)
  • Blokade: Nikola Vucevic (3)

Kod Celticsa je najbolji bio Rajon Rondo, ali ni njegov triple-double učinak (23 koša, 10 skokova i 11 asistencija) nije pomogao momčadi da izbjegne peti uzastopni poraz (negativan rekord sezone).

Bila je ovo prva međusobna utakmica Celticsa i Knicksa od 7. siječnja kada su se pred momčadskim autobusom “Kelta” sukobile zvijezde dviju momčadi, Anthony i Kevin Garnett.

“Nema nikakvih zamjerki između mene i KG-a. Što se dogodilo, dogodilo se. Razgovarali smo o tome. Nemam nikakvih zamjerki spram takvog čovjeka”, komentirao je Anthony.

U preostale dvije odigrane utakmice večeri Toronto je slavio na gostovanju kod Orlanda 97:95, dok je Phoenix iznenađujuće kod kuće savladao L.A. Clipperse 93:88.

Junak pobjede Raptorsa u Amway Centeru bio je DeMar DeRozan s 22 koša, od kojih je 14 ubacio u posljednjoj četvrtini, uključujući pobjednički koš sa zvukom sirene iz skok-šuta u padu preko Glena Davisa.

Raptorsima je ovo bila četvrta pobjeda nad Magicom u isto toliko utakmica u sezoni, a uz DeRozana istaknuo se Amir Johnson s 21 košem i 10 skokova. Kod Magica, koji je izgubio 15 od zadnjih 17 utakmica, najbolji je bio Nikola Vučević s 19 koševa i 14 skokova.

Pod novim trenerom Lindseyjem Hunterom Phoenix Sunsi su ostvarili i drugu pobjedu u isto toliko susreta na klupi protiv jedne od najboljih momčadi lige. Goran Dragić predvodio je Sunse s 24 koša, od kojih je 19 zabio u prvom poluvremenu. Marcin Gortat dodao je 15 koševa, uključujući dva važna pogođena slobodna bacanja 23 sekunde prije kraja, dok su Luis Scola i Markieff Morris svaki po 14 koševa za Sunse, koji nisu vezali dvije pobjede od 19. prosinca, kada je zaustavljen njihov niz od četiri uzastopna trijumfa.

Clippersima je ovo treći uzastopni poraz, u kojem se najviše istaknuo Jamal Crawford s 21 košem. Clippersi su i petu od posljednjih sedam utakmica igrali bez ozlijeđenog Chrisa Paula (desno koljeno), a bez njega su na omjeru pobjeda i poraza 3-2.

Latest Posts

NE PROPUSTITE