Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

New York: Pridodati još po koju zvijezdu

New York bi htio Paula, ako ne njega Williamsa, a možda i Ronda. Ne bi bilo loše dovesti možda i Howarda, ili pak Tysona Chandlera koji je navodno veæ pred vratima. Ili možda Nenea. To bi vjerojatno htjela svaka ekipa, istina èar i tržište New Yorka su meðu najjaèima ako ne i najjaèe, ali njihov manevarski prostor što se tièe financija ipak je ogranièen.

Zaštiæeni igraèi:
Derrick Brown

Budimo realni, u Knicksima se vjerojatno nitko živ ne zamara Brownom, pitanje je samo da li mare ostale NBA ekipe.

Nezaštiæeni igraèi:
Anthony Carter, Jared Jeffries, Roger Mason, Shawne Williams, Shelden Williams

Oba Williamsa su prošle godine pružali solidne igre, i zasigurno æe zanimanja za njihove usluge biti. Prema trenutnim izvorima puno bliže potpisivanju ugovora je Shawne Williams, a navodno se spominje i Boštjan Nachbar kao kandidat od slobodnih igraèa na tržištu.

Ukoliko su Carter i Mason veæ bivši Knicksi to ne možemo reæi i za Jeffriesa o kojem se navodi da je veæ sve dogovorio o produljenju vjernosti sa njujorškom ekipom.

Igraèi pod ugovorom:
Carmelo Anthony, Amare Stoudemire, Chauncey Billups, Ronny Turiaf, Renaldo Balkman, Toney Douglas, Bill Walker, Andy Rautins, Landry Fields

Gledajuæi za XBOX ili Play Station, imaju sve. Vjerojatno se niti jedan fanatik virtualnih igrica ne bi posramio momèadi gdje su Stoudemire, Anthony i Billups. Meðutim problem bi se pojavio kada bi u igrici bilo namješteno tzv. fatigue (umor igraèa) odnosno automatska izmjena. Pitanje bi bilo tko bi zamijenio Stoudemirea a tko Turiafa na pozicijama krilnog centra odnosno centra. Prema trenutnim saznanjima pred vratima je Chandler, odlièno centarsko pojaèanje, na krilnim pozicijama su spomenuti Williams i Nachbar kao kandidati, ali obojica bez potpisa.

Krila su pokrivena i bez Sheldena Williamsa, Anthony ima donekle zamjenu u Billu Walkeru. Kao prvi braniè se navodi prošlogodišnje otkriæe, Landry Fields, ali bez kvalitetne zamjene. Tu je jedino ovogodišnji izbor drafta Iman Shumpert.

Što se tièe pozicije organizatora igre pitanje je da li æe u sezonu krenuti s Billupsom, špekulira se o raznoraznim tradeovima, nije nemoguæe ni u toj razmjeni sa Chandlerom. Jer i bez njega imaju zamjene u obliku Andyja Rautinsa te Toneya Douglasa.

Kandidati za otpis ugovora:
/

Svi, odnosno nitko. Kada pogledamo samo godinu 2014/15 Anthony i Stoudemire bi po glavi dobili ogromnih 23,5 milijuna dolara. Do tada su i vezani. Billups je u posljednjoj godini i isplatiti æe ga se sa 14 milijuna dolara, možda i najozbiljniji kandidat za otpis ugovora, ali trenutno su aktualne i opcije razmjene. U posljednjoj godini je i Turiaf sa podosta visokih 4,3 milijuna dolara, ostali su manje važni, barem što se tièe financijskog tereta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE