Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nezaustavljivi Miami slavio 23. put u nizu, debakl Lakersa

Do 23. uzastopne pobjede u NBA ligi stigli su aktualni prvaci, košarkaši Miamija. U ponedjeljak su svladali Boston u TD Gardenu sa 105:103.

LeBron James je 10,5 sekundi prije kraja ubacio pobjednički koš, a pokušaj Paula Piercea da tri sekunde prije završne sirene donese preokret Celticsima nije bio uspješan. S 23 pobjede u nizu Miami je došao na drugo mjesto vječne ljestvice, prestigavši Houston koji je u sezoni 2007/08 imao 22 trijumfa zaredom. Zanimljivo, upravo je Boston prekinuo taj sjajni niz Rocketsa prije pet sezona. Pred Heatom su sada još samo Los Angeles Lakersi koji su u sezoni 1971/72 imali seriju od 33 pobjede.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Jeff Green (43)
  • Asistencije: Andre Miller (13)
  • Skokovi: Tayshaun Prince (14)
  • Ukradene lopte: Metta World Peace (5)
  • Blokade: Joakim Noah (7)

Inače, Miamiju je ovo bila prva pobjeda u Bostonu u regularnom dijelu sezone u posljednjih 11 pokušaja. James je u trijumf ugradio 37 koševa i 12 asistencija, a Mario Chalmers je dodao 21 poen. Celticisma, s druge strane, nije pomogla utakmica života Jeffa Greena koji je postigao 43 koša. Pierce je dvoboj zaključio sa 17 poena, te po osam skokova i asistencija, a spomenimo i da kod domaćih nije bilo bolesnog Kevina Garnetta.

Los Angeles Lakersi su doživjeli debakl u Phoenixu gdje su ih domaći Sunsi pobijedili s 99:76. Gostima ovaj put nije išlo bez ozlijeđenog Kobea Bryanta, a kod domaćih se ključnom figurom pokazao Luis Scola. Argentinac je u posljednjoj četvrtini, koju su Sunsi dobili s 28:10, ubacio svih svojih 14 koševa, uključujući i tek drugu tricu ove sezone. Wesley Johnson je također ubacio 14 za Phoenix, dok je kod gostiju Steve Nash upisao 19 poena protiv bivšeg kluba.

Srećom po Lakerse, poraz su doživjeli i košarkaši Utah Jazza, njihovi najveći suparnici u borbi za osmo mjesto u Zapadnoj konferenciji. Bolji su u Salt Lake Cityju bili New York Knicksi (90-83) bez Carmela Anthonyja, Amarea Stoudemirea i Tysona Chandlera. U takvoj je situaciji najbolji u momčadi iz ”Velike jabuke” bio J.R. Smith s 20 poena.

Košarkaši Denvera stigli su do 12. pobjede zaredom. U Chicagu su poslije produžetka srušili domaće Bullse sa 119:118, a pobjedničku je tricu sedam sekundi prije kraja dodatnog vremena ubacio Andre Iguodala. Wilson Chandler je s 35 koševa bio prvo ime Nuggetsa, a poen manje je kod domaćih ubilježio Nate Robinson.

Latest Posts

NE PROPUSTITE