Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ni 51 koš Lovea nije pomogao protiv Thundera, Knicksi zaustavljeni

Jedna od najboljih utakmica najjaèe košarkaške lige svijeta, u posljednjih nekoliko godina, odigrana je u Oklahomi gdje je Thunder ugostio Minessotu Timberwolvse i porazio ju nakon dva produžetka (149:140).

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Love (51)
  • Asistencije: Rajon Rondo (17)
  • Skokovi: Kevin Durant (17)
  • Ukradene lopte: Elton Brand (4)
  • Blokade: Serge Ibaka (5)

Èak 51 poen krilnog centra Minnesote Kevina Lovea, što mu je ujedno i rekord karijere, nije bio dovoljan da njegova momèad slavi kod vodeæeg sastava Zapadne konferencije. Da iznenaðenja ne bude, pobrinuli su se Russell Westbrook s 45 i Kevin Durant s 40 poena i 17 skokova.

Thunder je tricom Kevina Duranta èetiri sekunde prije kraja regularnog dijela utakmice poveo 116:113, ali je za manje od tri na drugoj strani poravnao Love i susret je otišao u produžetak. Manje od 20 sekundi prije kraja Minnesota je imala napad i prednost 129:126 kada je Love napravio grešku koja je njegovu momèad koštala pobjede. Pri okretu ispod koša “zabio” se u suparnièkog igraèa te pritom napravio pomak stajne noge odnosno korake.

Durant je 10 sekundi prije kraja prvog produžetka tricom poravnao na 129:129, a u posljednjem napadu prvih pet minuta dodatka J. J. Barea promašio je otvoreni šut za pobjedu i susret je morao u drugi produžetak.

Tamo je Thunder uzeo konce igre u svoje ruke i nije dozvolio Minnesoti da ijednom povede, a ni izjednaèi, te je u konaènici slavio rezultatom 149:140.

Toronto Raptorsi prekinuli su New Yorkov pobjednièki niz od pet pobjeda pod vodstvom novog trenera Mikea Woodsona. Bilo je 96:79 za kanadsku momèad koja ni u jednom trenutku utakmice nije dopustila Njujorèanima da povedu, te je vodila s najviše 22 poena razlike.

DeMar DeRozan zabio je 30 poena za domaæine prije negoli je morao napustiti teren, nakon sudara sa suigraèem Joseom Calderonom, tri minute prije kraja utakmice. Kod gostiju je “najbolji” bio Amar’e Stoudemire sa skromnih 17 koševa.

U teksaškom obraèunu San Antonio Spursi uzvratili su Dallas Mavericksima za poraz otprije šest dana kada su aktualni prvaci u svojoj dvorani slavili 106:99. Ovoga je puta bilo 104:87 za sastav Gregga Popovicha koji je igrao bez ozlijeðenog Tonyja Parkera (kvadriceps). Danny Green ubacio je 18, Tim Duncan 15, Matt Bonner 12, a Manu Ginobili 11 poena za Spurse. Kod gostiju je najefikasniji bio Jason Terry s 18 koševa, a 16 je dodao i aktualni MVP doigravanja iz prošle sezone Dirk Nowitzki.

U izravnom dvoboju za osmo mjesto Zapadne konferencije Utah Jazz je na svom terenu lakoæom nadigrala Denver Nuggetse pobijedivši ih 121:102. Svi èlanovi poèetne petorke kod Jazzera bili su dvocifreni, a po broju poena prednjaèio je Al Jefferson s 23 poena i osam skokova. Gordon Hayward dodao je 15 uz po sedam skokova i asistencija. Goste je s 20 predvodio Al Harrington, a Arron Afflalo zabio je 14 prije negoli je zaradio iskljuèenje tijekom treæe èetvrtine.

Spomenimo još laganu pobjedu Miami Heata, druge momèadi Istoène konferencije, kod Detroit Pistonsa. Bilo je 88:73 za momèad najboljih prijatelja LeBrona Jamesa (17 poena, 10 asistencija) i Dwyanea Wade (24 poena), a to to je ujedno bila i èetvrta uzastopna pobjeda floridskog sastava.

Utakmicu u Detroitu obilježila je “akcija” Heatovih igraèa, izmeðu ostalog Jamesa i Wadea, koji su na svojim tenisicama imali napise “We want justice” i “RIP Trayvon Martin”. Poruke su to u znak podrške, ali i zahtijevanja pravde, obitelji afro-amerièkog tinejdžera koji je prošloga mjeseca u predgraðu Orlanda ubijen. Prilikom pucnjave nosio je crnu majicu s logom Miami Heata.

Latest Posts

NE PROPUSTITE