Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ni Howardov debi nije pomogao Lakersima da doðu do pobjede

Najveæe ovoljetno pojaèanje NBA momèadi Los Angeles Lakersa, 26-godišnji košarkaš Dwight Howard, odigrao je u nedjelju prvu utakmicu za svoj novi klub kojeg je u Los Angelesu svladao Sacramento 99:92.

Lakersi su izgubili i šestu uzastopnu predsezonsku utakmicu. No, od rezultata im je bilo važnije predstavljanje Dwighta Howarda, koji je nakon osam godina provedenih u Orlandu i šest mjeseci u kojima se oporavljao od operacije diska kralježnice opet zaigrao na jednom NBA parketu. Odigrao je 33 minute i ubacio 19 poena uz šut 8-12 iz igre i 3-8 iz slobodnih bacanja. Dodao je 12 skokova i èetiri blokade, a vrlo dobar dojam nije pokvarilo niti pet izgubljenih lopti.

“Prolio sam nekoliko suza. Pokušao sam to sakriti, ali me jedan suigraè uhvatio pred poèetak utakmice. Bilo je ovo vrlo emocionalno za mene, jer dugo vremena nisam igrao košarku. Nisam znao što mogu oèekivati. Izgubili smo utakmicu, ali sam vidio puno dobrih znakova. Bit æemo sve bolji kada se malo uigramo i poènemo bolje èitati jedni druge. Trenutno smo još u ranoj fazi uigravanja”, rekao je Howard.

Kobe Bryant je ubacio 21 poen za Lakerse. Pau Gasol i Metta World Peace dodali su po 14 poena. Svi su nabrojani Lakersi, uz Stevea Nasha, igrali preko 32 minuta u ovoj utakmici, ali ni to nije bilo dovoljno za prvu pobjedu. DeMarcus Cousins i Aaron Brooks ubacili su po 16 poena za Sacramento, koji u predsezoni ima bilancu 4-1, dok su Lakersi izgubili svih šest utakmica.

Podsjeæamo, Kingsi su u petak dobili Lakerse 103:98. Iste momèadi æe ponovno igrati meðusobno u èetvrtak u San Diegu.

Novak Andrew Nicholson ubacio je 18 koševa, Glen Davis je dodao 17 u pobjedi Orlanda protiv San Antonija 104:100. Danny Green je predvodio Spurse s 13 poena, Manu Ginobili je postigao 12. Tim Duncan je odigrao samo 12 minuta i ubacio 9 poena.

Oklahoma City je odigrao prvu utakmicu u predsezoni s kompletnom startnom petorkom, te je kod kuæe pobijedio Denver 108:101. James Harden se vratio nakon ozljede lijeve prepone i ubacio 16 poena u svojoj uobièajenoj ulozi šestog èovjeka, koliko su postigli i Kevin Durant odnosno Serge Ibaka. Kendrick Perkins je zaigrao prvi puta nakon operacije zapešæa. U prvoj petorci pridružio mu se i Thabo Sefolosha koji se vratio nakon ozljede mišiæa. Danilo Gallinari predvodio je Nuggetse s 26 poena, Ty Lawson dodao je 17 uz 11 asistencija.

Dorell Wright postigao je 20 poena za Philadelphiju koja je u Bostonu pobijedila Celticse 88:79. Nick Young je 12 od svojih 15 koševa ubacio u drugom poluvremenu. Jeff Green je predvodio domaæine s 12 koševa, 10 skokova i èetiri blokade, dok je Rajon Rondo dodao 12 koševa i 10 asistencija.

NBA predsezona, nedjelja:

Orlando – San Antonio 104:100
Boston – Philadelphia 79:88
Oklahoma City – Denver 108:101
L.A. Lakers – Sacramento 92:99

Latest Posts

NE PROPUSTITE