Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ni Spursi nisu uspjeli zaustaviti Knickse, Miami bolji od Denvera

New York Knicksi su ostali jedina neporažena momèad NBA lige i nakon gostovanja kod dosad vodeæeg sastava Zapada – San Antonija. Slavili su Njujorèani sa 104:100 i sada imaju omjer 6-0.

No, samo sedam minuta prije kraja utakmice u AT&T Centeru nije se èinilo da æe biti tako. Spursi su imali 12 koševa prednosti (89:77) i izgledalo je kao da mirno plove prema osmoj pobjedi.  Sjajnom završnicom Knicksi su, meðutim, kreirali preokret i saèuvali neporaženost, a zanimljivo je da su domaæi košarkaši promašili sedam od devet posljednjih pokušaja.

Raymond Felton je s 25 koševa i sedam asistencija bio prvo ime kod gostiju, 17 poena je dodao J.R. Smith, dok Carmelo Anthony nije imao svoj dan – završio je utakmicu s devet koševa i šutom 3-12. Tony Parker je s 19 koševa i 12 asistencija bio najbolji meðu Spursima, dok je Tim Duncan s 14 poena i 12 skokova došao do 736. double-double uèinka u karijeri èime je poveæao vodstvo meðu aktivnim igraèima.

Aktualni prvak Miami je slavio u gostima kod Denvera prvi put nakon 29. sijeènja 2002.  godine. Otada je ubilježio deset uzastopnih poraza, sve do ovog èetvrtka kada je LeBron James s 27 koševa i 12 asistencija poveo Heat do pobjede 98:93. Shane Battier je ubacio 18 koševa i to iskljuèivo iz trica (6-7), a Chris Bosh je dodao 14 poena. Heat je igrao bez ozlijeðenog Dwyanea Wadea, a nakon samo sedam minuta na klupi je zbog istegnuæa mišiæa završio i Mario Chalmers. Nuggetse, koji su u drugom poluvremenu umalo dostigli 19 koševa minusa, predvodili su  Andre Miller s 19 koševa i Kenneth Faried sa 16 poena i osobnim rekordom od 20 skokova.

Zbog ozljede gležnja, Rajon Rondo nije igrao za Boston u gostima kod Brooklyna što se itekako vidjelo. Istina je da su Celticsi nakon tri èetvrtine vodili sa 79:74, ali Netsi su na koncu slavili pobjedu 102:97. Deron Williams s 24 poena i osam asistencija, te Brook Lopez s 24 koševa najviše su se istaknuli u momèadi Brooklyna, a treba spomenuti i Joea Johnsona (19 poena) koji je ubacio kljuène koševe u završnici. Paul Pierce je ubacio 22 koša za goste.

Latest Posts

NE PROPUSTITE