Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nije kao Æiro: Pojeo tekst zbog Noaha (video)

Razoèaran odabirom Bullsa u 1. krugu drafta 2007., kolumnist Chicago Tribunea Rick Morrissey napisao je tada da æe pojesti svoj tekst postane li Joakim Noah imalo koristan NBA košarkaš.

Današnji prosjek od 11.4 koša i 12.4 skoka u 32 minute koliko provodi na parketu èini 24-godišnjega francuskog centra itekako korisnim i produktivnim košarkašem u dresu Chicago Bullsa.

Kao èovjek koji drži do vlastite rijeèi Morrissey se u ponedjeljak pojavio na treningu Chicago Bullsa, donijevši sa sobom primjerak novina u kojoj se nalazi uvredljivi tekst u jednoj, te staklenku salse u drugoj ruci. Baš je poznati meksièki umak, naime, Morrissey u svom tekstu naveo kao medij koji æe mu olakšati probavu na crno-bijelom papiru otisnutog teksta.

Pred Noahom, koji nièim nije pokazivao da ga je taj tekst naroèito uvrijedio, novinar je naglas proèitao svoj promašeni komentar, otrgnuo komad novina, umoèio ga u salsu i pojeo, uz glasan smijeh ponosnog košarkaša, s Floridom dvostrukog NCAA prvaka, inaèe sina nekadašnjeg velikoga francuskog tenisaèa Yannicka.

“Pomalo ima teksturu pileæe enchilade” rekao je novinar dok je novi rookie Bullsa, James Johnson, svojim mobilnim telefonom snimao prigodu.

Nije poznato što Morrissey misli o ovoljetnoj prinovi Bullsa s drafta. Èak i da misli loše, vjerojatno æe to nastojati zadržati za sebe.

Ovaj dogaðaj iz sjeæanja priziva obeæanje koje je Æiro Blaževiæ dao 1987. godine, kada je Robert Prosineèki napustio Dinamo otišavši u beogradsku Crvenu zvezdu. Na inzistiranje ogorèenih novinara koji su tražili njegovu odgovornost, Æiro Blaževiæ odgovorio je legendarnom izjavom.

“Pojest æu svoju trenersku diplomu ako od Prosineèkog ispadne igraè!”

Trenersku diplomu Blaževiæ nije pojeo, ali je kasnije priznao pogrešku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE