Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nije Kecman, nego Tyreke Evans (video)

Prava je drama u srijedu naveèer viðena na parketu NBA momèadi Sacramento Kingsa, koja je fantastiènim košem 21-godišnjeg Tyrekea Evansa došla do pobjede nad Memphisom.

Pet i pol sekundi do kraja utakmice pokazivao je semafor kada su loptu sa strane, nakon minute odmora, ubacili gostujuæi košarkaši, igraèi Grizzliesa.Bilo je tada 97-96 za Sacramento. O. J. Mayo primio je loptu i u prodoru prema košu izborio si težak šut iz pada (fadeaway). Njegov je pokušaj malo unutar perimetra ipak je savršeno prošao kroz obruè i mrežicu. Do kraja je ostala 1.5 sekunda.

Na dodavanje suigraèu ispod koša tada se pored nesmotrenih gostujuæih igraèa, koji su veæ poèeli slaviti pobjedu, otvorio Tyreke Evans, 21-godišnji bek-šuter Kingsa i najbolji rookie lanjske NBA sezone. Pogodio je skok-šut upuæen nekoliko metara ispred linije središta igrališta, takoðer u savršenoj putanji.

Internetski portal Yahoo! Sports piše, premda uz malu rezervu, da se radi o najudaljenijemu uspješnom pokušaju šuta za pobjedu s istekom vremena u povijesti NBA lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE