Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nikola Baran na March Madnessu divizije II

Nikola Baran i njegovi Rollinsu su osvajanjem konferencijskog turnira potvrdili odlazak na završni turnir NCAA lige, divizije 2.

Rollinsi su nakon uspješnih igara u konferenciji s punom dozom optimizma ušli u konferencijski turnir kroz kojeg su potvrditi odlazak na National turnir, odnosno March Madness druge divizije.

Prvo su pobijedili Tampu, a naš Nikola je upisao 12 poena i 4 skoka, nakon toga uslijedilo je polufinale gdje su nadvisili Eckerd. Baran je ponovno bio odlièan, ubacio je 13 poena i 4 skoka. U velikom finalu su se odmjerili s Barryom koji je bio veliko iznenaðenje tog turnira. I tu su izašli kao pobjednici, a Nikola je upisao 14 poena i 3 skoka.

Rollins – Tampa 73:54 (35:31)
Prošli tjedan, u srijedu, košarkaši Rollinsa su u prvoj utakmici konferencijskog turnira protiv Tampe slavili rezultatom 73:54. Rollinsi su imali prednost domaæeg terena, jer su u konferenciji završili meðu prva èetiri nositelja. Nikola Baran je upisao 12 poena (4/4 za tri), 4 skoka, 2 asistencije i 3 ukradene lopte.

Rollins – Eckerd 72:65 (27:36)
Polufinalni susret se odigrao u Ft. Lauderdaleu, na kampu Nova Southeasterna. Rollinsi su tamo pobijedili Eckerd koji je nanio poraz Baranu i suigraèima tjedan dana ranije u zadnjoj utakmici regularne sezone. Utakmicu su otvorili dosta loše i veæ na samom poèetku gubili s 10 koševa razlike. Do poluvremena su zadržali taj zaostatak, dok su u nastavku košarkaši Eckera još dodatno poveæali svoje vodstvo na 15 koševa razlike. No, Rollins se ipak nekako uspio provuæi, najviše zahvaljujuæi Nicku Wolfu koji je 23 koševa od njegovih 27 upisao u drugom poluvrjemenu. Nikola Baran je pridodao 13 poena (3/4 za tri, 4/6 slobodna bacanja), 4 skoka, 3 asistencije i 1 blokadu.

Rollins – Barry 66:59 (31:29)
U velikom finalu protiv Barrya, koji je u polufinalu kao 6-plasirana ekipa iznenadilo Floridu Southern, Rollinsi su osvojili konferencijski turnir. Utakmicu ponovno nisu najbolje otvorili igraèi Rollinsa, bilo je odmah 0-10, ali su timskom igrom uspjeli povesti do odmora. Na poèetku drugog poluvrjemena su poveli s veæom razlikom i nisu više dopustili Barryu da omete njihovo slavlje. Baran je ponovno odigrao dobru utakmicu, zapisavši 14 poena (2/3 za 2, 2/4 za 3 i 4/4 slobodana bacanja), 3 skoka, 2 asistencije, 2 blokade i 1 ukradenu loptu.

Rollinsi su tako osvojili treæi konferencijski turnir u povijesti faksa. Time su se plasirali na spomenuti National turnir, koji je podijeljen na 8 regija u cijeloj Americi. Isto tako u svakoj regiji je 8 utakmica.

Rollins se nalazi u regiji South i trenutno se tretiraju kao 2. nositelj spomenute regije. Prvu utakmicu igraju 13.3 protiv sveuèilišta Alabama Huntsville. Za kraj kontaktirali smo i Nikolu Barana koji je za naš portal izjavio:

“Ovo je jako dobar uspjeh, ali cijela ekipa se slaže da možemo pružiti još dobrih igara. Nadamo se da æemo uspjeti to pokazati na dolazeæem turniru i da æemo se uspjeti plasirati na Final 8, gdje ide najbolja ekipa iz naše regije. Zakljuèni turnir æe se održati 24.3 u Springfieldu, Massachusettsu.”

Igre Nikole Barana i njegovog Rollinsa æete naravno moæi pratiti na vašem omiljenom NBA-Croatia portalu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE