Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Baran tricom odveo Rollins meðu 16 najboljih

Nikola Baran je ponovno heroj meðu navijaèima sveuèilišta Rollins. Naime, Nikola je sa zvukom sirene pogodio tricu za slavlje Rollinsa koji se tako plasirao u finale svoje konferencije, odnosno Sweet 16 (16 najboljih) u diviziji II.

Njegova momèad je igrala protiv Barrya, sa kojom su o ovoj sezoni igrali veæ èetvrti put i veæih nepoznanica nije bilo. Dobili su ih prije desetak dana, na finalu konferencijskog turnira i naravno oèekivanja prije te utakmice su bila visoka.

Rollins je utakmicu ponovno otvorio veoma loše, u prvih pet minuta su imali veæ zaostatak od 12 koševa. Prema rijeèima Nikole Barana upravo najviše pozornosti su igraèi posvetili tim uvodnim minutama. No, ni ovaj put nisu mogli odgovoriti na odlièan šuterski poèetak protivnika, koji je u prvih pet minuta zabio 18 poena.

No, usprkos velikom zaostatku, Rollins se nije predao i èak èetiri minute prije kraja prvog dijela s košem Myka Browna poveo s minimalnom prednošæu. Na 10-minutni odmor su igraèi otišli rezultatom 37:41 u korist Barrya.

Nastavak utakmice je bio najèešæe izjednaèen, izmjenjivala su se vodstva s obje strane. Rollins je držao u igri Nick Wolf i Nikola Baran, dok na drugoj strani je bio najbolji Tony Dennison.

No, odluka o pobjedniku je pala u samoj završnici: kod rezultata 71:71 nakon minute odmora loptu sa strane su imali igraèi Rollinsa, a na semaforu je svjetlilo još pet sekundi. Nakon prodora Matta Robertsona, lopta je došla u roke Nikole Barana, koji je iskosa pogodio tricu za pobjedu i slavlje je moglo poèeti.

Na upit kako je bila dogovorena posljednja akcija, Nikola je za našu web-stranicu izjavio: “Dogovor je bio da lopta ide na Nick Wolfa koji je ponovno odigrao odliènu utakmicu, ali su njega udvojili i lopta nikako nije mogla iæi u njegove ruke. Tako se dogodilo da Matt Robertson primi loptu i krene u prodor. Ja sam bio na mjestu gdje je trener tražio, znajuæi da može to biti druga opcija ukoliko Barrya zatvori put prema košu. Lopta je došla do mene i šutnuo sam kao svaki drugi šut, na sreæu ušla je i na kraju smo zasluženo upisali novu pobjedu.”

Nick Wolf je bio blizu trostruko-dvostrukog uèinka, uz 20 poena dodao je i 9 skokova te 8 asistencija, dok je Nikola Baran dodao 15 poena, 2 skoka i 2 ukradene lopte.

Rollins æe se sutra u finalu konferencije South susresti sa sveuèilištem Valdosta State koja je u ovoj sezoni od 28 odigranih utakmica izgubila samo èetiri.

Za kraj je Nikola Baran rekao: “Uspjeli smo se plasirati meðu 16 najboljih i ovo je velika prilika da se uspijemo plasirati dalje.  Naravno kada doðeš ovako daleko da nema loših ekipa. Danas imamo cijeli dan da se pripremimo za utakmicu koja je na rasporedu sutra, i koju igramo protiv ekipe koja je jako atletska i brza. Normalno da æemo dati sve od sebe, jer u ovakvom sustavu natjecanja nema prava na pogreške, jer ako izgubimo završava nam sezona.”

Video: Nikola Baran – šut za pobjedu:

Latest Posts

NE PROPUSTITE